איש באמונתו יחיה.
איש באמונתו יחיה.
אני מאמין שיש עוד כמה תחומים, חוץ מטיסנאות, שבהם היו שמחים לקבל מנועי בעירה פנימית ללא גלגל תנופה וללא אפקט ג'יירו... העובדה שהם ממשיכים לחיות עם זה, אומרת כנראה משהו...
נערך לאחרונה על ידי flatspin; 03-09-2013 בשעה 18:28:51.
1. ידוע.
2. כחיסרון לא הכרחי המגביר את אפקט הג'יירו ומאיט את תגובות המנוע לשינויים במצערת.
אז מה? חוזר לדיון?
מה דעתך לנסות ולתקל את קושיות 1 ו-2?
לפי מה שידוע לי, אפקט ג'יירו נוצר על ידי כל גוף עם מומנט אינרציה (נדמה לי שזה המונח) שמסתובב סביב מרכז הכובד שלו. זה לא כל כך משנה אם קןראים לו מדחף או גלגל תנופה.
Sent using Tapatalk
אני מוכן להתערב איתך על כסף שאם תראה לי מנוע שעובד ללא מישקולת על גל הארכובה שלו אני נותן לך כסף.ממך לא דורש כלום.רק תראה לי סירטון של מנוע שעובד ללא מישקולת
חיים גיל תעשה תרגיל
חיימון, לא טענתי שזה אפשרי.
להיפך, זה הרי בדיוק מה שטענתי: היא חיונית לעבודת המנוע ולא לאיזון רעידות - ללא המשקולת הזאת המנוע היה הופך כיוון בהנעה או אפילו באמצע עבודה.
שוב: המשקולת על גל הארכובה משמשת ליצירת אינרציה שתאפשר לעבור את הנקודה המתה העליונה והתחתונה ללא עצירה או שינוי כיוון. ולא לאיזון משקל המאיט ומאיץ ללא הרף ומשנה את מיקומו.
נערך לאחרונה על ידי AvSa; 03-09-2013 בשעה 21:21:22.
חשבתי חשבתי והגעתי למסקנה שהמשקולת גם מאזנת וגם עוזרת לעבור את הנקודות המתות.
שני ציפורים שכזה.
חג שמח ושנה טובה.
טוב, אני רואה שהמומחים פה משום מה שמחים להתמודד עימי ונרתעים מלנסות ולהתמודד עם השאלות והתוכן...
אז אני אעשה את העבודה במקומם. לפי מיטב הבנתי. אוטודידקט שלא עבר בבחרותו בטכניון.
מנוע שני פעימות. בוכנה אחת.
הבוכנה בנקודה מתה עליונה.
במהלך סיבוב מלא של גל הארכובה הבוכנה משלימה מהלך של ירידה ועלייה חזרה.
כשהמנוע עובד זה קורה מהר מאוד. מהירות מצויה: 6,000 פעמים בדקה. 100 פעם בשניה(!)
עכשיו חייבים להבין שבעוד שתנועת גל הארכובה היא סיבובית ורציפה
הבוכנה לפי שמשנה כיוון מלמעלה למטה ולהיפך - חייבת לעצור מאתיים פעם בשנייה!
והיא לא עוצרת בבת אחת - היא מאיצה בדרך למטה מאיטה לפני הנקודה המתה התחתונה ועוצרת לשבריר שנייה למטה.
למטה היא נדחפת על ידי הפיצוץ. ומה מחזיר אותה למעלה? מה מחזיר אותה לתנועה?
האינרציה שבמסה המסתובבת.
אותו הדבר בנקודה המתה העליונה.
למסה המסתובבת יש תפקיד כפול: גם לשמור על התנועה בנקודות המתות ובמהלך העלייה וגם לשמור על כיוונה.
שאחרת בנקודות האלו המנוע עלול להיתקע או להתחיל להסתובב הפוך.
מנועי דיזל שתי פעימות ישנים נטו להפוך כיוון ... גם מנועי בראשלס לעיתים עושים את זה :-)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
AvSa (04-09-2013)
מיציתי.
חג שמח.
הנה תמונה של מנוע ניטרו של סירה:
ויש שם פליוויל.
אבל לא הבנתי מה לא ברור, הפליוויל מספק את האינרצייה להמשך פעולתו של המנוע. בלי פליוויל אמרתם שהמנוע לא יפעל, וזה אומר שהמשקולת הנגדית ש"אבסה" טוען שמיועדת להמשך פעילותו של המנוע לא ממשיכה את פעולת המנוע.
אז ברור שהמשקולת מיועדת לאיזון. כי אם היא לא היתה מאזנת אין סיכוי שהמנוע היה מצליח לפעול בלי להתפורר. אם יש למשקולת יש עוד סגולות מיסטיות אני לא יודע, אבל היא שם בשביל לאזן.
מתן.
שלושה טיסנים, קוואד, Tekno eb48.2, Schumacher k1 aero, Team associated b4.2, Venom creeper.
1. אם תטרח לקרוא את תגובה 65# תראה שם: "כמו שכתבתי כבר לפני הרבה תגובות, איני מתכחש לתפקיד האיזון של המשקולת אך אני עדיין חושב שתפקידה העיקרי להציע מסה מסתובבת לשמירת התנועה ומעבר הנקודות המתות תוך שמירת כיוון התנועה."
ואפילו טרחתי להסביר איך האיזון מתבצע. הסבר פשוט וקצר שוותיקי הפורום התחמקו ממנו.
2. עודד אמר שהמנוע לא יפעל ללא פלייוויל. לא אני. נסיוני מלמד אחרת:
לפני 30 שנה לא היו מנועים מיוחדים לסירות.
והמנוע שאני שמתי בסירה היה ללא פלייוויל. סתם מנוע של טיסן שהנענו באמצעות גומיה שנמתחה בין הציר לסטרטר.
והוא עבד יופי. רק לא הניע מחוץ למים.
תשאל אותו אם ההסברים ברורים דיים.
נערך לאחרונה על ידי AvSa; 04-09-2013 בשעה 18:33:57.
אנסה שוב.
חג שמח?
חג שמח מלא בהטסות וטסטים מוצלחים.
מתן.
שלושה טיסנים, קוואד, Tekno eb48.2, Schumacher k1 aero, Team associated b4.2, Venom creeper.