תפסיק לטייל בפורום ותבוא אליי לשחק פרובולושיין נטווח בך קצת![]()
תפסיק לטייל בפורום ותבוא אליי לשחק פרובולושיין נטווח בך קצת![]()
מדהים.
מתי אתה בא לבדוק דחף ?
ליאור זהבי
www.youtube.com/i3dm
כי יעילות פרופ עולה עם המהירות הטיסה
אתה כרגע קרוב ל " הזדקרות פרופ " בסט אף הספציפי שלך כאשר אתה מודד אותו על הקרקע
גם הזרמים מעט (ירד הגרר הפרופ משמעותית) ירדו אך היעילות תעלה
ההספק החשמלי באויר יקטן(שזה טוב) וההספק על המעשי על הפרופ יגדל(שגם זה טוב).
משהו אחר ,מדדתה סל"ד?כי הפרופ הזה יעיל עד פחות מ-35000 סל"ד, אם אתה עובר את הסל"ד הזה אתה לא מקבל כלום: לא יותר מהירות ולא יותר דחף רק הספק חשמלי שמתבזבז סתם,אולי זה מרשים 2000W אבל יכול להיות שגם ב500-800W תקבל את אותם הביצועים-ואפילו יותר טובים כי הטיסן ישקול פחות?
תעלה סרטון.
נוכל למדוד מהירות ע"י הקול עם תוכנת דופלר.
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
לפי דעתי.. המנוע לא יחזיק מעמד בסטאפ הזה ווווווויעלה עשן
בהצלחה![]()
לא מדדתי סל"ד
אבל אני לא מאמין שאני אקבל ביצועים יותר טובים עם 800W
עשיתי כמה ניסויים עם כמה פרופים זהבינתיים הכי חזק שיש להספק המדובר כמובן
הטיסן לא כזה כבד הוא בסה"כ 940 גרם משקל טיסה זה כלום לעומת הכח שיש בו
בחצי מצערת הוא מזנק לשמיים וגם אז מורגש כח הטורק העצבני ממש כמעט עושה רול
אל תשכח שאני כרגע מוגבל במצערת ל 88 אמפר ועדיין הוא רוצח אני מאמין שבסוף הבדיקות שלי אני אתייצב על 100 אמפר
אתה בא לשחק או לא יחולה נפש![]()
הגישה שאומרת שכמה שיותר הספק זה יותר מהירות(בטיסן הנ"ל) היא מוטעת .הפרופ הזה יכול לתת לך עד 35000 סל"ד ,ז"א מהירות פרופ של 200 קמ"ש, לא יותר,גם אם תעלה ל-3000W לא תקבל יותר מהירות(יותר מ-200 קמ"ש),סתם בזבוז אנרגיה כסף ואורך חיים של הסוללה וגם זמן טיסה קצר.
אם אתה באמת רוצה שהאנרגיה שאתה משקיע תנוצל אתה צריך פרופ כזה:
http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=2136
ואז תקבל עוד מהירות(גם מוגבלת).אתה חייב לבדוק סל"ד ולהגיע להספק החשמלי המתאים למהירות סיבוב הפרופ ולא יותר ,מעל זה אתה סתם מבזבז אנרגיה.
נערך לאחרונה על ידי leetal; 20-03-2009 בשעה 20:57:09.
הפרופ המומלץ למנוע הזה זה 7-6
קישקוש.אם אתה צריך גוף קירור למנוע בגלל הספק חשמלי גבוהה אז הנצילות של המנוע נמוכה מאוד, ז"א שההספק מתבזבז על חום ולא לסיבוב הפרופ (ומה יוצא מזה?),זה כמו לחמם חדר עם תנור ובאותו הזמן לקרר אותו עם מזגן -סתם טיפשות.
זה שמרכיבים גופי קרור על מנוע עם סלד גבוהה זה לימנוע חימום בגלל החיכוך שיש על המיסבים במנוע-אבל זה כבר סיפור אחר.
מגבלת הסל"ד נובעת ממגבלת בטיחות עומסים של החומר (הכוח הרדיאלי יכול לגזור את הפרופלור..)
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM