כתבה עם סרט שנתקלתי בה היום..
http://www.holesinthenet.co.il/holes...ia-story-30820
כתבה עם סרט שנתקלתי בה היום..
http://www.holesinthenet.co.il/holes...ia-story-30820
לי זה עצוב לראות שהרמת צילום אווירי כל כך ירדה עם התרחבות התחביב.
להעלות רחפן לאוויר ולצלם - זה לא מיוחד היום כל אחד יכול לעשות את זה בקלות.
לחבר הכל לכדי סירטון ערוך עם צילום מיוצב ואיכותי זה כבר מתחיל להיות מעניין.
התוכן הוא מדהים !! אין ספק.
אבל יש כאן כמה בעיות קטנות כמו סיבסוב מהיר מידי של הרחפן והטייה מהירה מידי של ציר ה PITCH לי אישית זה מפריע.
זה לא נכון להגיד שרמת הצילום האווירי ירדה. זה כמו להגיד שרמת הצילום בחתונות ירדה כי רואים היום הרבה תמונות חתונה שצולמו בסמארטפון.
הרמה של הצלמים המקצועיים לא נפגעה, יש להם פשוט יותר "תחרות" היום.
וכמו שאמרת, זה נובע מהעובדה שכל אחד היום יכול להרים רחפן ולעשות "צילום אווירי".
מצד שני, לא כל מי שמעלה סרטון ליוטיוב עשה זאת במטרה להתקבל לנשיונל גיאוגרפיק. יש כאלה שמשקיעים יותר ויש כאלה שפחות.
יש כאלה שבשבילם כל העניין הזה כל כך חדש, והם עדיין מתרגשים להעלות סרטון של הרחפן שלהם טס קדימה 2 מטר וחוזר - "טיסת ה FPV הראשונה שלי".
וזה בסדר גמור. לא לכולם יש זמן/רצון/ידע לערוך וידאו בצורה מעניינת.
אני מודה שבתחילת דרכי ב FPV עוד ניסיתי לעשות צילומי אוויר מעניינים ואפילו השתעשעתי עם גימבל קצת, אבל כל כך התעייפתי מענייני העריכה, שפשוט ירדתי מזה.
המקסימום שאני עושה כשאני מעלה סרטון זה להוריד קטעים משעממים ולהכניס אפקט וידאו במעברים בין הקטעים. אפילו למצוא קטע מוזיקלי שיתאים לסרטון נהיה מעיק בשבילי.
מסכים איתך !
זה לא שהיא ירדה, יש יותר בררה מפעם, שהנגישות לצילום אווירי הייתה בידי חברות גדולות עם תקציב ועורכים.
אני רוצה לקוות שמי שמצלם את התוכן הממש אקזוטי ומיוחד יהיה גם ברמה גבוהה ומקצועית בכדי שהתוצר יהיה מרשים ולא מעצבן.
כמו בכל תחום שאתה מתמקצע ומגיע לרמה מסויימת הדברים הקטנים מתחילים לעצבן ולהציק
סאונד, תאורה, קולנריה, קולנוע ועוד ועוד ועוד. . .
הוידאו כשלעצמו מתעד דבר מאוד יפה, דווקא אני בעד שימושים כאלו לרחפנים כי במצב כזה לא מסכנים אף אחד. נכון, הצלם אינו מקצועי אבל הצילומים הללו עדיפים מאשר תמונות מהסירה...
אותי דווקא מעצבן הכותרת המטעה\המעורפלת שהמטרה שלה לגרום לאנשים להיכנס תוך כדי מצג שווא. פה זה לא ynet ואנחנו לא מקבלים כסף על קליקים.
ושיהיה לכולנו רק טוב