תגובה: 2.4GHZ FPV

נכתב במקור על ידי
RanD
לא אני זה שממציא את הנתונים האלה.. מי שבדק ובודק את העניין כבר הרבה שנים הוא Alex greve,
שטוען שתדר 5.8 הוא תדר עם טווח קצר יחסית לטווחים האחרים. לא אמרתי שלא תוכל להגיע עם תדר 5.8 ל2.5 ק"מ.
כן אמרתי שהתדר הזה הוא תדר לטווחים קצרים, והטווח שתדר 900Mhz לדוגמה יכול להגיע אליו - תדר 5.8 לא יכול.
לגבי ההפרעות בוידיאו - שוב, הכל ביחס לתדרים האחרים. תדר 900Mhz ותדר 1.3Ghz לדוגמה חודרים הרבה אבל הרבה יותר טוב אוביקטים מאשר תדר 5.8 שידוע כתדר שלא חודר בצורה טובה אוביקטיים.
וחוץ מזה רחפנים יכולים לטוס גם למרחק של 6 ק"מ.. ככה שלא לכולם הטווח של תדר 5.8 זה מספיק.
בכללי, אם יש תדר שהוא בעל טווח יותר ארוך ובעל חדירת אוביקטיים יותר טובה אז למה לא ללכת על התדר הזה?
נראה לי שאתה קצת זורק סיסמאות כאן.
אני לא יודע מה זה "הטווח שתדר 900Mhz לדוגמה יכול להגיע אליו - תדר 5.8 לא יכול."
כי 19.2 ק"מ נראה לי דווקא די רחוק:
לתדר 900 מגה יש בעיקר חסרונות לעומת כל שאר התדרים הקיימים היום. האנטנות שלו ע-נ-ק-י-ו-ת, והמקלטים שלו הם בעיקר זבל. כן, אנשים מטיסים עם 900 מגה, אבל זה עולם הולך ונעלם. כמו מצלמות פילם.

נכתב במקור על ידי
RanD
ודרך אגב - תשובה לAvivT:
אפשר לטוס עם וידיאו בתדר 2.4Ghz ביחד עם מערכת UHF או 72Mhz..
יהיו פחות או יותר בעיות בוידיאו אבל זה לא אומר שאי אפשר לטוס בכלל עם השילוב של UHF ו2.4Ghz לוידאו.
זה לא מה שאמרתי. תקרא שוב את מה שכתבתי:
וגם אם היית משתמש ב 72 מגה או UHF, לא היית יכול להטיס ליד אנשים שיש להם שלטי 2.4G אם היה לך וידאו בתדר 2.4G.
!Fly FPV - Don't be a LOSer