שים לב שאתה נותן דרישות לטיסן שהם קצת מראות שאתה אולי לא מבין למה אתה נכנס.
אתה כותב:
"מחפש לקנות דאון ממונע
בעל קצת יכולות אווירובטיות.
משהו לימים שאין מה לעשות בבית, פשוט לצאת עם כיסא, כמה סוללות ולשחק איתו בשמיים עד שימאס.
לא מעניין אותי כל כך דאייה, יותר יכולת חדירת רוח
ומהירות.
לא רוצה מהיר מדי, אבל כשאפתח מצערת שיטפס במהירות אפילו טיפוס אנכי
וכשארצה אדאה בשמיים וקצת "פעלולים"......
מה שאתה מבקש זה משהו יחסית צנוע שיודע לטוס יחסית מהר ולא להתרגש מקצת ארובטיקה או יותר נכון השתוללויות.
טיפוס אנכי זה לא משהו מיוחד בדאונים, ולא מצריך משהו מעבר למנוע רגיל ופרופ' מתאים. גם קצת השתוללויות זה לא משהו מאוד חזק, שצריך לעמוד בפניות של 30G. קצת יכולות ארובטיות לא דורשות טיסן מהיר במיוחד.
לעומת זאת טיסה מהירה מאוד זה כבר משהו אחר שיש בצידו צורך בלא מעט ניסיון בהטסה.
טיסן טוב ויקר יכול להיות "יותר מידי טוב" למישהו שמתחיל בתחום הזה וזה משהו שחלק מנותני העצות שוכחים. משהו רגיל מבחינתם, הוא דבר שמסתבך אצל מישהו עם פחות מידי נסיון - ובעיקר בשלב הנחיתה !
שים לב שטיסנים מהירים
ובעיקר דאונים מהירים מצריכים הרבה נסיון כשרוצים לעצור אותם לקראת הנחיתה. פתאום מסתבר לך (וזה קורה בדיוק כשגמרת את הטיסה ואין לך יותר מידי סוללה להרבה נסיונות לא מוצלחים) שצריך מסלול מאוד, מאוד, מאוד ארוך כדי לבלום אותם ולהחזיר אותם שלמים לאמא אדמה. הם פשוט לא נעצרים !
אל תתפתה לקנות משהו מתקדם ויקר מידי, תקפיד להצמד להגדרות הראשונות שנתת, עדיף משהו יותר בסיסי ולא "מי יודע מה מהיר" כדי להתרגל "לשגעונות" של הדברים הללו.
בענין מכס - עד 75 דולר חבילות שמגיעות לארץ משוחררות מתשלום. מעל זה, אם עצרו את החבילה במכס, אתה צפוי לתשלום של בערך 34% . תביא גם את זה בחשבון.
שיהיה לך יום טוב
