נכתב במקור על ידי
אייל שפירא
בתור מתחיל שמטיס את הMCX מדי ערב כמה עשרות דקות בסלון הבית אני יכול להגיד שני דברים -
אחד - אני מאוד נהנה מהיציבות של המסוק הזה בגובה מטר וחצי, ואני כן יכול לעזוב את הסטיקים ולקחת שלוק מהקפה בינתיים ואם כיוונתי נכון בננומטר את הסטיק השמאלי אז חוץ מזליגה סביב עצמו שנובעת בעיקר ממצב סוללה משתנה, המסוק יעמוד כברחש בחלל החדר. מצד שני כשהוא מתקרב לרצפה הוא כבר יוצר מערבולות שמעיפות אותו קיבינימט, וזה אולי המקום היחיד שהמסוק הזה מלמד אותי משהו...
והדבר השני והחשוב יותר - הייתי שמח אם הדיון יסתובב יותר סביב איזה מסוק 3D יהיה מושלם (כלכלית, מעשית, טכנולוגית) למתחילים ופחות על פוליטיקות של מי מדריך את המתחיל, מי מייבא את המסוק, מי מטיס יותר טוב...
אתם מאוד מבלבלים אותי ואני מאוד אוהב את הפורום ומאוד תלוי בתשובות שלכם.
עכשיו בנושא הFUNCOPTER - הוא אמור להיות מסוק החלומות של כל מתחיל, אבל אם כל מה שהוא יעשה בחוץ עושה הMCX אצלי בסלון, ובמחיר של לפחות פי ארבע, אז זו הוצאה ממש מגוחכת.
באותו סכום יכול מתחיל לקנות קיט של מסוק טוב ולהרכיב אותו לאט וללמוד על תפקידו של כל רכיב, ועל האיכויות והמחירים שלהם, ואיזה חומרים חייבים לשים על ההברגה, ובינתיים להתאמן בסימולטור ולהטיס בבית קואוקסלי קטן כמו שגם פותח הפוסט וגם אני עושים.
בסופו של דבר אם הייתי קונה את הFUNCOPTER לפני שבוע ביחד עם הDX7 הייתי היום בחור מאושר ומטיס קבוע כל ערב וסופ"ש, אבל עוד חודשיים כשהייתי ממצה אותו לחלוטין לא היה לי כסף אפילו לשדרג את האלקטרוניקה שלו.