תגובה להודעה: כמה שאלות של מתחילים

נכתב במקור על ידי
orenw78
שלום ותודה לכל המגיבים,
אני לא כ"כ מבין למה פוסטים מהסוג הזה הופכים לזירת איגרוף.

בכל אופן נשארתי קצת מבולבל ,
מישהו יכול לומר לי בבקשה באופן חד משמעי שאינו משתמע לשתי פנים
1-האם במטען TURNIGY ACCUCELL- 6 כדאי להטעין באופציית FAST על 0.8 AMPER
2-יש ברשותי סוללת ZIPPY 2250 ma ,מהו המתח המינימאלי שיכול להשאר בסוללה בכדי שלא אפגע.
3-יצא לי להחליף spindle shaft שמתי לב שהוא עובר דרך 4 גומיות שחורות עגולות,מה תפקידן,וכיצד אני יודע שהן שחוקות ושצריך להחליפן.
תודה

1. אני חושב שקודמי כבר ענו לך על השאלה הזאת
2. ללא קשר לנפח הסוללה, המתח המינימלי אליו אפשר להגיע בלי להרוס את התאים הוא כ-3 עד 3.3 וולט לכל תא בנפרד כלאמר בסוללת 3 תאים 9.9V אבל!! וזה אבל גדול, כדי לשמור על חיי הסוללה לאורך זמן מומלץ לא לפרוק את הסוללה יותר מ- 3.7-3.8V לכל תא כלאמר 11.1 וולט לסוללת 3 תאים
3. הגומיות השחורות האלה שמם הוא הדמפרים (DAMPNERS) או ה-O RING תפקידן של הגומיות האלה הוא לספק שיכוך בין הלהבים הראשיים לבין שאר מערכת הראש והמסוק, על מנת להפוך את המסוק יותר קל לשליטה, ככל שהדמפרים יהיו רכים יותר, כך המסוק יהיה יותר עצל בתגובותיו, ככל שהדמפרים יהיו קשיחים יותר הם פחות ישככו את תגובות המסוק והמסוק יטוס "חד" יותר בתגובותיו בנוסף יהיה צורך להשתמש במהירויות ראש גבוהות עם דמפרים קשיחים כדי למנוע רעידות למעלה ולמטה של המסוק (תופעה שנקראת BOBBING )
הדרך לדעת אם הדמפרים נשחקים היא קודם כל שאתה מרגיש נהיה עצל יותר בתגובותיו ממה שהיה קודם, ועל ידי נדנוד הספינדל למעלה ולמטה בתוך הבלוק הראשי (איפה שהדמפרים נכנסים) ובדיקת מידת ההתנגדות, אם אתה מרגיש שהמסוק נהיה "עצל " בתגובותיו ואתה רואה שאתה יכול לנדנד את הספינדל בקלות כלאמר שהדמפרים נשחקו, כמובן שניתן להסתכל על הדמפרים ולראות שהם שחוקים, הם פשוט נראים שחוקים ולא חלקים, עם קצת חורים קטנים על פני השטח. אני אישית החלפתי את הדמפרים שלי לדמפרים של TRUEBLOOD האדומים שנמכרים ברדי הלי והם בינתיים אחרי שנה של טיסות לא מראים שום סימנים לשחיקה, יש לציין שהם הופכים את המסוק לחד יותר בתגובותיו, לכן צעד זה אינו מומלץ למתחיל בשלב הריחופים
זהו מקווה שעזרתי ותאמר לי אם יש לך עוד שאלות
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz