אם כך, אני במקומך מאמץ את הרעיון של איציק...
שים במזוודה שעון מעורר מהסוג הישן..
ואפילו שהוא לא מחובר לכלום- תראה איך הם יקפצו...
תמיד תוכל להגיד שאתה צריך למדוד את הזמן של הטיסן באויר, כדי לדעת מתי להחליף סוללות
הזכרת לי מקרה שקרה לי לפני מס' שנים, בהקשר אחר...
ירדתי לסיני עם חברים והרכב שלנו. ברכב היה לי את כל ציוד הדיג שלי: רשתות זריקה, חכות וכמובן שקית מלאה קמח על מנת להכין פתיונות.
כמו שרבים יודעים, המצרים עובדים לאט.. אבל מאוד לאט!!! ולוקח לפעמים מס' שעות להעביר את הרכב.
כשנשרף לי הפיוז, החלטתי לנסות לקצר הליכים.
ניגשתי לאחד השומרים ואמרתי לו שאני במקומו הייתי בודק טוב טוב את השקית בתא המטען
(שנראית כמו חצי קילו הרואין טהור

)
ברגע שהחמור ראה את השקית, תוך שניות הקיפו את הרכב 5 חיילים וקצינים, כולם נראו כאילו דחפו להם פלפל לת*ת.
נו טוב.. לא בכל יום הם זוכים לתפוס כמות כזו של...קמח.
אחרי השניות הראשונות של ההתלהבות, הגיע הזמן להסביר להם במה מדובר ושאם הם כבר כאן- אז שיבדקו את הרכב ויתנו לעבור, אבל אלה לא רצו לקלקל לעצמם את החגיגה.
כמובן שהם פרקו את כל הרכב בשניות ובדקו אותו מאוד מהר, אבל עכשיו לך תשכנע אותם שמדובר בקמח.
התחלתי לטעום את הקמח ולהראות להם שעם קצת מים- זה הופך לבצק (תכונה שלא בדיוק מאפיינת הרואין..)
בקיצור, אחרי שהרסתי להם את היום והם כבר מרוגזים מאוד, (אבל הרכב כבר נבדק...),
הם נתנו לנו להמשיך, לא לפני שהחייל שקרא לקצינים לצאת מצריף העקום שלו, חטף סטירה על כך שהטריח את הקצינים בגלל שקית קמח.
במקרה הזה, התרגיל שלי עבד, אבל לא אספר כאן על הקללות שקיבלתי מהחברים שהיו איתי ונבהלו מהעניין (המצרים ריכזו אותנו מחוץ לרכב ולא כל כך שמרו על נשק מוצלב..)
חוויה מעניינת