שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 25 מתוך 74

נושא: ??? Servo For Funjet

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: ??? Servo For Funjet

ציטוט נכתב במקור על ידי sharonx צפיה בהודעה
    פיצ'ים ומהירויות מקסימליות 101

אני אסביר איך שאני מבין - יסלחו לי האווירונאוטים על נפנופי הידיים והמושגים.

ניקח את ה ammo - מנוע חזק עם kv יחסית נמוך משלך (2700kv). מה שאתה מדדת נקרא לזה "דחף סטטי" יענו הכוח שהוא "מעיף" את היד שלך.

בטיסן עם מנוע פושר זה קל למדוד. שמים את השפיץ של הפאןגט על משקל דיגיטלי כשהוא מאונך ופותחים פול מנוע. המשקל שרואים זה הדחף הסטטי.

מנוע עם פרופ גדול וkv נמוך (ה kv הנמוך מאפשר לו לסובב את הפרופ הגדול) ייתן דחף סטטי גדול יותר. מה זה אומר באוויר ? הטיסן מתרגם את סיבובי המנוע למהירות יותר מהר כלומר איך שאתה פותח מצערת אתה מרגיש את הטיסן מקבל boost קדימה.
    לשם ההשוואה - הammo דחף לי על המשקל 1.6 קילוגרם.
    טיסן ששוקל 700 גרם ופתאום דוחפים אותו ב 1.6 קילו מאיץ מהר מאוד.

מנוע עם kv גבוה (נניח 3700kv) ופרופ קטן מאיץ לאט יותר ומרגיש אפקטיבי יותר במהירות גבוהה ולא בזריקה. בגלל שהפרופ קטן הטיסן ידחוף מעט על המשקל. עם המנוע שלך align 3700kv דחפתי על המשקל הדיגיטלי 650 גרם.

עכשיו עם הגעת עד לפה אתה בטח שואל - האם המנוע שדחף 1.6 קילו מהיר פי 2.5 מהמנוע שדחף 650 גרם ? לא ולא. ולמה לא - הדחף הסטטי לא קובע באופן ישיר את המהירות המקסימלית.

המהירות המקסימלית התיאורטית של מנוע (נזניח גרר לצורך ההסבר) מחושבת כך : הפיט'ש של הפרופלור באינצ'ים זה המרחק שהפרופ עובר בסיבוב אחד אם הוא היה נע בבורג מושלם. דמיין פרופ שעושה סיבוב אחד בצורת תבריג בתוך ג'לי ומתקדם קדימה מבלי לדחוף את הג'לי אלא להתברג לתוכו. קח את המרחק זה (4.75 אינטץ') למשל ותכפיל בסל"ד (25000rpm נניח) ותקבל את המרחק שהפרופ שואף לעבור בדקה. מרחק חלקי זמן זה מהירות לכן מהירות הפרופ המקסימלית היא (אחרי המרת מידות ) - 180 קמ"ש.

הטיסן לא יגיע למהירות הזו כי יש איזון כוחות מול הגרר שמביא למהירות מקסימלית קטנה יותר אבל זה העקרון.

אז המנוע של align שלך דוחף 650 גרם ? זה אומר שהוא לא ירגיש כוח חזק כשיעוף מהיד שלך או יתעופף בקלילות מהיד של ליאור אבל slowly but surly הוא יגיע למהיריות גבוהות. למה לאט יותר מה ammo - כי יותר כוח זה יותר תאוצה.

מקווה שעזרתי קצת ולא בילבתי אותך.
    אני משאיר למהנדסי האווירונאוטיקה לתקן או לאשר את ההסבר. ואני יודע שדדחף סטטי זה משהו קצת אחר אבל אני לא יודע איך לקרוא לה בשם אחר שיהיה מובן

תודה לצביקה,דני לדו ודרימר שהסבירו לי את זה כשאני לא ידעתי. מוזר - גם לי עלו כל השאלות האלה בעקבות הפאן ג'ט הראשון שלי.
    שרון, תודה רבה על ההזבר!
    האמת שלא הכי הבנתי אותו- כנראה העייפות וקצת אלכוהול שכרגע זורם לי בדם משפיע על ההבנה שלי.
    אני אקרא אותו בעיון שוב מחר!

אבל ממה שהבנתי אמנם הוא לא דוחף הרבה אוויר אבל בגלל שהוא מסתובב מהר הוא מגיע למהירות רק שלוקח לו הרבה יותר זמן מה שמקשה מאוד על הזריקה כשאתה עם השלט ביד.

אקרא שוב בעיון מחר.

ליאור אני אשמח להגיע ללטרון וגם לראות אותך מטיס ולהטיס שם.
    פעם אחרונה שהטסתי שם הייתה לפני יותר משנה עם מעיין דרימר שעוד לימד אותי להטיס וגידי-פג'רו. :-)

דורון ריבניק.

תודה!
    208
    הודה 542 פעמים ב 329 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי דורונצ'יק צפיה בהודעה
    שרון, תודה רבה על ההזבר!
    האמת שלא הכי הבנתי אותו- כנראה העייפות וקצת אלכוהול שכרגע זורם לי בדם משפיע על ההבנה שלי.
    אני אקרא אותו בעיון שוב מחר!

אבל ממה שהבנתי אמנם הוא לא דוחף הרבה אוויר אבל בגלל שהוא מסתובב מהר הוא מגיע למהירות רק שלוקח לו הרבה יותר זמן מה שמקשה מאוד על הזריקה כשאתה עם השלט ביד.אקרא שוב בעיון מחר.

ליאור אני אשמח להגיע ללטרון וגם לראות אותך מטיס ולהטיס שם.
    פעם אחרונה שהטסתי שם הייתה לפני יותר משנה עם מעיין דרימר שעוד לימד אותי להטיס וגידי-פג'רו. :-)

דורון ריבניק.
    אין בעד מה דורון. עכשיו אתה חייב לי סיבוב על הפאן ג'ט

אולי לא הבנת את הקשקושים מסביב אבל הבנת מצויין את הפואנטה וזה מה שחשוב. אם אחרי שתקרא את זה כשאתה לא שיכור מהתחת עדיין יש לך שאלות אתה יכול גם להרים לי טלפון.

בכל מקרה, מזכיר לך ולמשה לחזק בלוקטייט את הברגים בחיבור הפושרוד להורן.
    Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm

תודה!
    0
    הודה 37 פעמים ב 28 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי sharonx צפיה בהודעה
    אם אחרי שתקרא את זה כשאתה לא שיכור מהתחת...
    מה כיף בזה ? הורס מסיבות שכמוך.
    ליאור זהבי
    www.youtube.com/i3dm

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •