אפשר לבנות לבד ואפשר לקנות מוכן
אפשר לבנות לבד ואפשר לקנות מוכן
קניתי והתקנתי את המנוע הנ"ל על מוגי ע"פ ההמלצה של LEETAL, בינתיים ביצעתי שתי הטסות אחת אחרי השניה - המנוע מ ע ו ל ה, חזק בטירוף וגרם לפלאטרים בכנפיים ובמאזנות כמעט בכל מצבי הטיסה שהספקתי לראות (קשה היה לשלוט בטיסן עוד צריך מקצה איזונים וחיזוקים).
כל זאת עם פרופ 6X4.
המנוע טיפה כבד (50גר') ונדרשו משקולות איזון בחרטום יחד עם סוללה טורניג'י 3S 1000MAH (בערך 120 גרם), מה שקצת מוזר היות והמנוע המומלץ באתר של מוגי שוקל כ- 85גר'.
מה שיוצר מוגי כבד למדי ויחד עם זאת גולש ללא מנוע לא רע בכלל.
בתוכנית מקצה שיפורים וחיזוקים למוגי או בניה של אחד חדש.
עודד, יש לי 3 מנועים שונים משלהם, הם כולם מעולים. לא רק המחירים מצחיקים, המשלוח מהם מהיר מאוד, מזכיר את היפני.
עודד, בניתי מוגי נוסף עם הטיפים שנתתה לי ביום שישי, והוא טס מעולה. הזמנתי סטאפ חדש עבורו דומה לשלך (קל משקל).
יוסי אני משתמש במנוע הזה עם פרופ APC 4.5X4 על המוגי עם 4 תאים A123 1100MAH והוא מתאזן בול, וגם אצלי המוגי מתעוות בטיסה מהירה.
אם אני לא טועה המנוע שמומלץ באתר של המוגי הוא עם סוללות ניקל כבדות.
יוסי וכולם,
1. בהמשך להמלצות סטאפ שלך (יוסי) אני מנסה להבין למה שתי סוללות שונות (מלבד הסבר המשקל והאיזון... - כן אני קורא...) ומה נותן ה-2200 לעומת 1000, זמן הטסה ממושך יותר?
2. הזמנתי את קומבו1 , האם אני צריך גם מגן פרופ וגומיות או ה"ספינר" שבתמונה מסופק לדעתכם ונועל את הפרופ?
3. לגבי פושרודס עבור המוגי האם עדיף גמישים או כבל או ממתכת?
4. לגבי הזנב (או הזנבות) אתם גם השתמשתם ב"קיסמים" של סיחים כמו בהוראות? לגבי ההדבקה הם ממליצים על נייר דבק אבל אני חושב שדבק נוזלי יעשה עבודה יפה יותר...
5. טוב נו..., חייב להודות שלא התאפקתי כבר להספיד ככ מהר את השירשור הארוך הזה....
6. מה לגבי מוט הקרבון? בהוראות ממליצים אבל פה חלקם אמרו שלא צריך.
תודה!
נערך לאחרונה על ידי guyst; 31-10-2009 בשעה 18:56:58.
יוסי וכולם,
1. בהמשך להמלצות סטאפ שלך (יוסי) אני מנסה להבין למה שתי סוללות שונות (מלבד הסבר המשקל והאיזון... - כן אני קורא...) ומה נותן ה-2200 לעומת 1000, זמן הטסה ממושך יותר?
בהערכה גסה עם הסוללה הקטנה יותר תקבל 10-15ד' טיסה, אולם היות והמנוע כבד יחסית תאלץ להוסיף משקולות בחרטום.
היות והמשקולות אינן תורמות למאזן האנרגיה....הרי שעדיף להשתמש בסוללה גדולה יותר (שוקלת יותר) ולצמצם את תוספת המשקולות - מה שהרווחנו זה פחות משקולות ויותר זמן אויר.
לכן ציינתי את שתי האופציות.
2. הזמנתי את קומבו1 , האם אני צריך גם מגן פרופ וגומיות או ה"ספינר" שבתמונה מסופק לדעתכם ונועל את הפרופ?
לדעתי מיותר, אני לפחות לא משתמש.
3. לגבי פושרודס עבור המוגי האם עדיף גמישים או כבל או ממתכת?
לגבי הגמישים לא ניסיתי אז אני לא יודע, הכבל לא יעבוד, ולדעתי הכי פשוט יעיל ובעיקר זול אלו הקשיחים ממתכת.
4. לגבי הזנב (או הזנבות) אתם גם השתמשתם ב"קיסמים" של סיחים כמו בהוראות? לגבי ההדבקה הם ממליצים על נייר דבק אבל אני חושב שדבק נוזלי יעשה עבודה יפה יותר...
אני השתמשתי בקיסמי שיניים, הסיחים היו עבים מדי לטעמי ומתחו את הפוליגל, בכ"א נעצתי אותם דרך שתי שכבות הכנף ולא ויתרתי על הדבקה טובה.
5. טוב נו..., חייב להודות שלא התאפקתי כבר להספיד ככ מהר את השירשור הארוך הזה....
6. מה לגבי מוט הקרבון? בהוראות ממליצים אבל פה חלקם אמרו שלא צריך.
אני לא שמתי, לא ברור האם נדרש.
תודה!
עשיתי קצת מתמטיקה...
הסטאפ של עודד עם מנוע במשקל 28 גרם וסוללה (1000MAH) במשקל 94 גרם + איזון של 25 גרם בחרטום
המנוע שהזמנתי שוקל 47 גרם ולכן נראה לי (עדיין לא מתיימר להיות מומחה רק מנסה תרגיל בחשבון) שאם אקח סוללה של 1800MAH ששוקלת 153 גרם, אני סוגר על הפער. סוללה של 2200MAH כבר שוקלת 185 גרם שפה כבר אוסיף עוד 30 גרם לחרטום.
אול אין אול, אוסיף ~55 גרם על הסטאפ של עודד, לא מעט אבל מנוע וסוללה חזקים יותר.
אם לא די עד כאן, אז יש הבדל של 20 גרם בין ZIPPY 2200 לTURNIGY ו2200 (לטובת הזיפי), אז אולי אפשר להרויח מכל העולמות ולקחת את הזיפי.
מאיפה אני בא לכם באמצע הלילה...?
טוב חושך, רוח, יורד גשם וקצת צ'יעמם לי...![]()