שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 14 מתוך 14

נושא: איסור הטסה בגבעה ברחובות

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    תודה!
    6
    הודה 21 פעמים ב 19 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: איסור הטסה בגבעה ברחובות

יש לי אחלה פתרון בשבילכם חברים.

אם ננסה לתקוף את עניין ההטסה בפן החוקי ניתן לעשות זאת ע"י מבט חטוף בחוק המקרקעין לעניין "זיקת הנאה".
    זיקת הנאה הינה זכות שימוש בנכס או שטח אך ללא החזקה כלומר היא לא של המשתמש. כלומר יש בעל שטח ויש משתמש, המשתמש יוצר לעצמו זכות שימוש בשטח שנקראת "זיקת הנאה".
    ישנה זיקת הנאה מכוח הסכם - אני מתיר לאדם מסויים לעבור בשטח שלי.
    וזיקת הנאה מכוח שנים (סעיף 94 לחוק המקרקעין) הנוצרת מהליך רצוף של שימוש במקום שטוענים לגביו זיקת הנאה וזאת מהסיבה כי משתמשים בו כ- 30 שנים ואינה טעונה רישום אך ניתן לרשום אותה במרשם המקרקעין גם ללא הסכמת הבעלים - יש לבדוק עם חיים פלדמן כמה זמן המקום פעיל כמנחת טיסנים...

כלומר אם מישהו עובר בשטח שלך במשך 30 שנים לפחות אתה לא יכול למנוע ממנו לעבור בשטח הזה ולמעשה הוא רכש חזקה בשטח ויתרה מכך אתה לא יכול למכור את השטח ללא הסכמתו.
    זאת ועוד זיקת הנאה נוצרת כאשר בעל המקרקעין יודע על השימוש של האחר בנכס שלו - מה שקיים אצלכם כי בעל השטח או הערייה יודעים במשך שנים על השימוש בשטח.

אך לסעיף זה יש סייג - בא השטח הוא ציבורי לא ניתן לרכוש זיקת הנאה ולכן יש לבדוק של מי השטח הזה ואיך הוא מוגדר.

בקיצור זו דרך התחכמות יפה לתקוף את זה ובתור סטודנט שנה שלישית הייתי בודק יחד איתכם ועם עו"ד מנוסה מה ניתן לעשות בנדון לטובת העניין.
    בברכה עמית פורת
    מבכירי מדריכי ההטסה
    שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
    0547551009

תודה!
    0
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה להודעה: איסור הטסה בגבעה ברחובות

ציטוט נכתב במקור על ידי עמיתפורת צפיה בהודעה

אם ננסה לתקוף את עניין ההטסה בפן החוקי ניתן לעשות זאת ע"י מבט חטוף בחוק המקרקעין לעניין "זיקת הנאה".
    זיקת הנאה הינה זכות שימוש בנכס או שטח אך ללא החזקה כלומר היא לא של המשתמש. כלומר יש בעל שטח ויש משתמש, המשתמש יוצר לעצמו זכות שימוש בשטח שנקראת "זיקת הנאה".
    וזיקת הנאה מכוח שנים (סעיף 94 לחוק המקרקעין) הנוצרת מהליך רצוף של שימוש במקום שטוענים לגביו זיקת הנאה וזאת מהסיבה כי משתמשים בו כ- 30 שנים ואינה טעונה רישום אך ניתן לרשום אותה במרשם המקרקעין גם ללא הסכמת הבעלים - יש לבדוק עם חיים פלדמן כמה זמן המקום פעיל כמנחת טיסנים...

כלומר אם מישהו עובר בשטח שלך במשך 30 שנים לפחות אתה לא יכול למנוע ממנו לעבור בשטח הזה ולמעשה הוא רכש חזקה בשטח ויתרה מכך אתה לא יכול למכור את השטח ללא הסכמתו.
    זאת ועוד זיקת הנאה נוצרת כאשר בעל המקרקעין יודע על השימוש של האחר בנכס שלו - מה שקיים אצלכם כי בעל השטח או הערייה יודעים במשך שנים על השימוש בשטח.

אך לסעיף זה יש סייג - בא השטח הוא ציבורי לא ניתן לרכוש זיקת הנאה ולכן יש לבדוק של מי השטח הזה ואיך הוא מוגדר.

בקיצור זו דרך התחכמות יפה לתקוף את זה ובתור סטודנט שנה שלישית הייתי בודק יחד איתכם ועם עו"ד מנוסה מה ניתן לעשות בנדון לטובת העניין.
    ================================================== ==

עמית היקר,

ראשית ברכות ותודות על החכמתנו בנושא החוק ומדבריך אני מבין שקיים עוד סיכוי להציל את המצב ולבטל את רוע הגזירה.

לדאבוני, סבור אני שעם כל הצער שבדבר מטיסי רחובות יתקשו או אולי לא יטרחו לשכור עו"ד לטיפול בסוגיה זו ובצער רב ישלימו עם רוע הגזירה. אולם אני מאמין שאם ימצא שאכן יש דברים בגו ושאכן יש סיכוי (עפ"י חוק המקרקעין לעניין "זיקת הנאה") להציל את המצב, אזי יהיו רבים כאלה שירימו את הכפפה ויעשו ככל יכולתם להשיב את הגבעה לידינו.

לגבי שטח ההטסה, עד כמה שידוע לי (משמועות) השטח הוא בבעלות פרטית ואני יכול לבדוק ולאמת זאת מול חיים פלדמן.
    לגבי משך הזמן בו משמש שטח זה עבור מטיסי רחובות והסביבה אני מאמין שמדובר על 20-30 שנה וגם את זה אני יכול לאמת מול חיים פלדמן.

עמית, שוב אני רוצה לברך אותך ולהודות לך על תמיכתך וכוונתך הכנה לעזור.
    בשמי ובשם מטיסי רחובות והסביבה אודה לך ולחברים טובים נוספים המבינים בעניין רגיש זה להמשיך לחקור ולבדוק עד שתמצא הדרך להחזיר את הגבעה לידיים הנכונות (לידי מטיסים ולא לידי גזלנים).

שוב תודה רבה.

קובי.

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

Question תגובה להודעה: איסור הטסה בגבעה ברחובות

ציטוט נכתב במקור על ידי עמיתפורת צפיה בהודעה

עמית,
    נשאלת השאלה האם הם סולקו משם כי לא רצו שיהיו בשטח בכלל (ואז תופס מה שאתה אומר) או אם התלונות היו בגלל רעש המנועים או הסיכון, והרחקה מהמקום הייתה רק כדי להקל על השוטרים את משמרתם המשעממת.
    נניח לצורך העניין שאדם מטיס מסוק מהחצר האחורית של ביתו והשכנים מתלוננים על הרעש או הסיכון שחלילה המסוק ייפול בחצרם ויפגע במישהו, אזי המשטרה יכולה לדרוש ממנו לא להטיס יותר במקום אפילו אם הוא בעל השטח. לא ככה?
    Flying is the second greatest thrill known to man.
    Landing is the first...

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •