הי,
הסיבה שאני פותח את הפתיל, היא על מנת לשתף אתכם בחוויה האישית שלי בכניסה לתחביב ולהראות לכל המתייאשים, שבחיים צריך רק כח רצון וסבלנות.
תסלחו לי אם זה יהיה קצת ארוך...
מאז היותי ילד, אהבתי את תחום התעופה ותמיד הייתה לי פינה חמה בלב לתחום המסוקים.
כבר בגיל קטן התחלתי לבנות דגמים ובגיל מאוחר יותר התחלתי לעסוק בטיסנאות.
תחום המסוקים על שלט תמיד ריתק אותי, אך יחד עם זאת הפחיד אותי.
כאשר אני מסתכל 15 שנים או יותר אחורה, העלויות של מסוק למתחילים היו מאוד גבוהות ועמדו על אלפי שקלים וכל ריסוק גרם לחור מאוד גדול בכיס.
לא היו אז סימולטורים ופשוט למדת וריסקת את המסוק שלך.
לכן, באותה התקופה פשוט ויתרתי, אך תמיד זה היה סוג של חלום שרציתי להגשים "כשאהיה גדול".
מאז התפתחתי בתחומים שונים, שבניית דגמים הפך למרכזי שבהם ובתחום זה זכיתי להכרה בינלאומית, כולל זכיות רבות בתחרויות בארץ ובחו"ל, מהם 3 פעמים באליפות עולם.
כאשר בשנים האחרונות נכנסו לשוק המסוקים החשמליים, הם בעצם החזירו אותי לאותו חלום שתמיד היה לי ופתחו בעבורי את הדלת לתחום נפלא זה, בכך שהם זולים והתחזוקה שלהם זולה בהשוואה למסוקי דלק.
לאחר שהטסתי מסוק 3 ערוצים ואת ה-LAMA V2, החלטתי לרכוש מסוק "אמיתי".
ביצעתי מחקר מקיף ובהתאם ליכולת הכלכלית, זמינות חלפים ועוד הרבה גורמים, רכשתי מסוק מדגם קופטר איקס.
מה אומר לכם חברים, לא ידעתי עד כמה התחום הזה מורכב, אך יחד עם זאת מרתק.
קראתי המון מאמרים, ראיתי אין ספור סרטונים "בלבלתי את המוח" למספר חברי פורום (במיוחד לעודד), במטרה באמת להבין היטב כיצד המסוק עובד וכיצד שולטים על הדבר הלא יציב הזה.
התחביב התחיל להתנגש בתחביבים אחרים וגם בעבודה ובבית. המסוק שכב מורכב בחלקו מספר חודשים עד שמצאתי את הזמן לבקר אצל עודד לצורך כיוונים, רק כדי לדעת שהוא לא מתמצא ברדיו שברשותי ושיש לי עוד כברת דרך עד שהוא יהיה באויר (תודה עודד).
קיבלתי "שיעורי בית" מעודד ובינתיים שוב המסוק שכב.
במשך כל הזמן הזה, התאמנתי ככל האפשר בסימולטור והשגתי שליטה בסיסית די טובה.
בגלל שהמשך ההתפתחות שלי בתחום הינה תלויה בעזרתם של אנשים נוספים ובגלל שהזמן שלי התחלק בין בית, עבודה, ילדים ואישה, תחביבים שונים ועוד... זה השאיר לי מעט מאוד זמן למסוק, וזמן זה התנקז בד"כ לשעות הקטנות של הלילה שבהם לא תמיד היה לי את "הראש" לכך.
החלטתי "להרים ידיים" ולוותר בצער רב על התחביב הנ"ל.
מכרתי את מערכת הרדיו שרכשתי עבור המסוק וכן פרסמתי את המסוק למכירה.
הייתה לי תחושה של "לוזר", תחושה של בזבוב, שכן בחודשים האחרונים בזבזתי המון זמן בלמידת התחום והידע שצברתי היה גדול, תחושה של פספוס וכמו כן, תחושה של אי הגשמת החלום שלי, של הזדמנות שאולי לא תחזור.
בעידודה של אישתי היקרה, החלטתי לא לוותר! עם כל הקשיים, האילוצים, הבית, העבודה, הילדים וכל מה שמסביב, החלטתי שאני יטיס מסוק BY HOOK OR BY CROOK.
הפסקתי כליל את כל שאר העיסוקים שלי ואני מקדיש את כל זמני הפנוי רק לנושא זה. רכשתי מערכת רדיו של קופטר איקס לבינתיים ודיברתי עם SHARONX אשר מתגורר אף הוא בראשל"צ וקבעתי להיפגש איתו ביום שלישי הקרוב לכיוונים סופיים.
מה שאני רוצה לומר זה: IF THERE IS A WILL, THERE IS A WAY
לכל אותם חברים שאני רואה מדי פעם שהתייאשו מהתחום הנפלא הזה: אל תוותרו!
תלמדו לאט ובטוח, שימו לכם מטרה לנגד עינכם ולשם תגיעו.
יש הרבה אנשים טובים אשר כותבים מעל דפי פורום זה, שמוכנים לעזור וללמד.
מי שזה החלום שלו, שלא יעז לוותר עליו. גם אם זה נראה קשה ולפעמים בלתי אפשרי - תדמיינו אתכם מחזיקים את השלט ומטיסים את אחד המסוקים הנפלאים האלה, אם זה מה זה אמת אתם רוצים - לשם תגיעו!
תודה לכולכם על התמיכה, העזרה וההקשבה.
בברכה,
ניסים.