תעבור כאן על הקבצים יש המון מידע ולא מעט מתמטיקה (קצת כבדה עליי) בנושא:
http://code.google.com/p/gentlenav/downloads/list
תעבור כאן על הקבצים יש המון מידע ולא מעט מתמטיקה (קצת כבדה עליי) בנושא:
http://code.google.com/p/gentlenav/downloads/list
יגאל,מה קורה עם התקשורת ? אתה מתכוון להוסיף תקשורת דו-כיוונית (לספרקפאן יש מודולים מוכנים) ?
זה יכול להיות מאוד מעניין (לא שחסר עכשיו עניין).
צביקה
If you can't make it fly, try harder, else RTFM
יש אפילו בתוכנה הקיימת הכנה ל XBEE כך שתקשורת דו כיוונית זה משהו מובנה וקיים.
עם תקשורת אני מתכוון לשחק ממש בקרוב(בקרוב אצלי זה עניין של חודש חודשיים).
בשלב הראשון אני מתכוון להתחבר ליצאה USART הקיימת ולראות אם יש שם מידע מועיל ומעניין יש תמיכה במספר פורמטים של מידע שיוצא לכיוון ה USART.
כבר התחלתי לעבוד על מודם שיתחבר מצד אחד לUSART ומצד שני לכניסת ה AUDIO של המשדר ובצד השני מפענח למחשב שיתחבר ל RS232 דווקא זה נושא בעדיפות נמוכה כי ממש בימים אלו אני מתכוון להפעיל EAGLE TREE עם לוגר כך שמידע יהיה לי בהשקעת זמן אפסי רק לא בזמן אמת.
לא היו לי התלבטויות מכיוון שאני בחרתי את המערכת על בסיס סביבת פיתוח שאני מכיר ויש לי בבית ולא ממש על בסיס תכונות או יכולות כאלה או אחרות.
במקרה גם ההימור דיי הצליח והמערכת אפילו עובדת.
מעיין, קח בחשבון שזמן האינטגרציה עם הפפראצי גדול מזמן האינטגרציה עם הארדוינו.
מצד שני, מערכת הבית שלו יותר מפותחת, לטעמי.
יריב.
igalr
האם יש חדש בנושא ?
עוקב בדריכות
יש הרבה חדש בנושא.
בוצעו מספר טיסות מוצלחות הכוללות נקודות ציון וחזרה הבייתה.
בנתיים הקהילה פיתחה אופציות מדהימות שקשורות להמראה ונחיתה אוטונומית כמו כן שליטה בארועים המתרחשים בנקודות ציון . אפשר להשאיר הוראה לחוג מסביב לנקודת ציון או להפעיל טריגר למטרות צילום וכו...
התווספה אופציה לנקודות ציון במצב RTL
מוביל הפרוייקט שינה את אלגוריטם הבקרה כך שעכשיו מתבצע עידכון המטריצות 40 פעם בשניה במקום פעם אחת כמו כן הוא הוסיף תמיכה במצפן אלקטרוני מה שאמור לשפר דיוקים עוד יותר במיוחד בגרסת המסוקים.
במקביל מתפתח קוד למסוקים ,המפתחים בקהילה גילו כי הגיירוים הקיימים מוגבלים מאוד בגלל נושא הרעידות.
פותח כרטיסון עם גיירוים משופרים שמחליפים את הגיירוים הקיימים.
אני קיבלתי כרטיס ראשי ללא גיירוים ורכשתי את הכרטיסון המשופר וגם את המצפן וכשיהיה לי זמן הטריקופטר שבגללו הכל התחיל אולי יעלה לאוויר.
כל הנושא מתחיל להפחיד, אם דבר כזה מגיע לידיים הלא נכונות...
יש סיבה שארה"ב אוסרת על יצוא מערכות כאלו.
באותה מידה שהלוח מפעיל מצלמה במיקום קבוע הוא יכול להפעיל סרוו שיפיל קופסא מלאה בטריאציטון פרוקסייד.זה יפגע בקצת יותר מכוס התה של אותו ג'ובניק.
אפשר גם סתם לרחף מעל מסלול בנתב"ג עם טיסן מלא בחנ"מ ולחכות לבלתי נמנע.
לא דיברתי עדיין על המודיעין שכלי כזה יכול להביא.
טיסן רגיל, אפילו FPV, אפשר לשבש בקלות, אם רוצים. הוא תלוי בקשר עם המפעיל.
מזל"ט יכול לבצע משימות גם בזמן שהמפעיל מזמין מונית ודורך את הגלוק, או מערבב אשלגן חנקתי עם סוכר ודוחף לתמרור.
טיסן מלא בחנ"מ זה באמת נשמע מפחיד כשכותבים על זה בעיתון.
אבל עדיין רימון בתחנת אוטובוס או טרקטור בתחנה מרכזית עושה הרבה יותר נזק והרבה יותר זמין.
חברים יקרים, די, מספיק, אנחנו כורתים את הענף שאנו יושבים עליו....וחבל
The sky is my playground
מוטי
כימיה אורגנית וחבלה למתחיליםקצת נסחפתם, מתברר שמספיקה סכין יפנית
אל תתיאש יגאל - תמשיך לעדכן![]()
צביקה
שימו לב איך שרשור יוצא מהקשרו....מתחיל עם טייס אוטומטי(כנראה קמיקז יפני) ונגמר בשלב זה בסכין שלו
וכמו שאמר צביקה"יגאל אל תתיאש, המשך לעדכן"
The sky is my playground
מוטי
חברים הגזתם לגמרי
מציע שכל אחד בעל אחריות ימחק את השרשור השיך לו
יגאל אין זה אומר שאני לא מתפעם בכל תוספת שלך לשרשר.
שבוע טוב
יגאל, מאיפה הידע הרב ?
גיא.
שמלות כלה ושמלות ערב (סתאם יגאל.... פשוט הרמת להנחתה..)
צביקה
המשך עדכונים.
קבוצת הפיתוח של קוד המסוקים נתקלה בבעיה עם הגיירוים המקוריים שלא עמדו במשימה ובחור בשם Rusty תכנן מעגל חדש עם שני רכיבי גירו האחד גירו שני צירים X/Y והשני גירו ציר Z .
במקביל מוביל הפרוייקט החליט לנדב מספר מחשבים מוכנים ללא גירוים כך ששדרוג הגירוים למעגל של Rusty פשוט וקל.
סוף הסיפור שקיבלתי מחשב ללא גירויים רכשתי את המעגל של Rusty מעגל נוסף המכיל מגנטומטר וGPS משופר מסוג UBLOX עם מתאם התומך ב4HZ.
בתמונה אפשר לראות את המחשב הערום מכיל רק את מדי התאוצה משמאל מעגל הגיירוים בלשושה צירים ומימין המגנטומטר.
מעגל הגירוים יושב ומתחבר בידיוק על הפינים של 3 הגירוים בתכנון הישן (אפשר לראות בדף הקודם)
זהו הGPS הישן עם הכבל הקצרצר שלו.
קצת עבודה הלחמות ומחברים
רק להמחשה כמה הכל קטנטן
עוד קצת הלחמות וגם הכבל בין המגנטומטר והמחשב מוכן
דגם של תושבת משוככת רעידות לא היו לי גומיות אז חתכתי גומיה ארוכה .
הגומיות מושחלות וקאפה שמדגמת את תפקיד התושבת כבר ממתינה
הצלחה חלקית
המסקנה שצריך ברגים קצת יותר גבוהים וסיבוב באופיס דיפו לקנות גומיות מתאימות.
כמובן שהקאפה וברגי העץ רק לצורך מדידות ומסקנות ראשוניות הגרסה הסופית תיהיה הרבה יותר סקסית.
איזה יופי של מערכת STRAPDOWN אפשר להוסיף אינטגרטורים על התאוצות ולשלב GPS ונתוני בארו ולקבל מיקום מדוייק.
תלייה על גומיות בצורה כזו ללא שיכוך עלולה להיות גרועה יותר עקב כניסה לרזוננס.
עדיף אולי לשים את הכל בספוג![]()
צביקה
שלום יגאל
אני מניח, ותקן אותי אם אני טועה שהכוונה שלך ל"מגנומטר" היא ל-compass (צפון מגנטי)חלק זה הוא אחד החלקים הרגישים המערכת ודורש כיול מדויק, כל "פספוס" בתהליך הכיול יגרום לשרשרת של סטיות במהלך האינטגרציה בין gyro,acc ומד לחץ ברומטרי.
לסבר את העיין והמוח מצ"ב קישור איך מכיילים את הCOMPASS במערכת שלי(איציק&ניר התכוננו)
http://www.mikrokopter.de/ucwiki/en/...1c6813a3c52061
שאלה, מדוע לא לקחת GPS 10HZ(יותר דיוק) במקום 4HZ
יש בולמיי זעזועים למטרה שלך(שלנו)אני אחפש את הקישור והעביר לך.
מוטי
The sky is my playground
מוטי
בתוכנה אין יותר מדיי הגדרות שקשורות למצפן .
הדבר היחיד שצריך להגדיר הוא מידת הסטיה של הצפון המגנטי עד כמה שאני הצלחתי למצוא באינטרנט באיזור חיפה הערך הוא : 3.6 מעלות
כרגע יש תמיכה בשני מכשירי GPS
האחד הוא em406 קצב עדכון 1HZ עולה כ 60$
השני GS407 קצב רענון 2-4HZ עולה כ100$ כולל מתאם
היתרון של ה GS הוא האנטנה המיוחדת שלו שגורמת לו להיות חסין רעשים ולא מושפע מזוויות .
בקרוב יוסיפו גם תמיכה ב MediaTek MT3329 שהוא 10HZ ועולה פחות מ 40$
בכל אופן ביל שהוא מוביל הפרוייקט ביצע מספר ניסויים באלגוריטם חכם שמעדכן את מטריצות הניווט 40 פעם בשניה כך שהיתרון של GPS מהיר יותר לא משמעותי.
כעקרון עם הגירוים החדשים לא אמורה להיות בעיה עם רעידות אבל נתקלתי במיתקון כזה של לוח IMU על גומיות וברגים כשמדווחים על תוצאות טובות.
נקווה לטוב
קבל קישור לחישוב מדויק של הסטיה המגנטית(חיפה 4.4)
http://www.magnetic-declination.com/
The sky is my playground
מוטי
מצויין.
הנה ההסבר של ביל איך הוא מאפס את המצפן.
http://gentlenav.googlecode.com/file...setNulling.pdf