חברה ,הכי פשוט להטעין בתוך כלי מתכת (גם סיר יכול להיות טוב)
ואם במרפסת פתוחה עוד יותר טוב ,לכל מקרה שהעשן יפוג לבחוץ
חברה ,הכי פשוט להטעין בתוך כלי מתכת (גם סיר יכול להיות טוב)
ואם במרפסת פתוחה עוד יותר טוב ,לכל מקרה שהעשן יפוג לבחוץ
מניסיון ...אני יודע בוודאות ש-רק כספת ברזל עם עובי דופן של 2 מ"מ לפחות תיתן מענה טוב להטענת סוללות =פצצות !
עשיתי ניסיון מאוד משכנע בנושא
מבדיקה לאחר השריפה הבנתי מה שרד את התופת שהיתה שם .
אם יש לכם קופסת מתכת של כלי חשמלי זה גם טוב .
כי אצלי היא שרדה את התופת שהגיעה לכ 800 מעלות צלסיוס ..
אני יודע שהיה מעל 800 מעלות כי כל חלונות האלומניום מסביב פשוט טיפטפו כמו נרות של חנוכה ....
אפילו המנוע OS של המסוק שלי נמס ...
הקופסה של הכלי החשמלי במקרה זה של מקיטה ...פשוט שרדה את התופת ...
מצטער לשמוע על החוויה.
כנראה צריך גם ביטוח לבית למי שיש ציוד יקר או מטעין סוללות כמו שלנו. מזל שהדליקה לא התפשטה לשכנים כי האחריות לפיצויים היתה חלה עליך.
אני מחזיק סוללות בכלי חרס וגם טוען אותן בכזה. (ובנוסף אחסנה במחסן מחוץ לבית)
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
שלום רב לכולם:
קצת אחרי שנכנסתי לתחביב המקסים הזה טענתי סוללת ליפו במטען טיפש (טעינה ללא בלנס) במשך הלילה התרחש פיצוץ גדול ולהבת אש פרצה-נהיתה מדורה קטנה בסלון מזל שהתוכי שלי התחיל לצרוח בטירוף-מיד הגעתי לכבות את הדליקה..לתוכי ולבית שלום למרות שזו היתה דירה שכורה.
מאז אני מטעין אך ורק עם בלנסר+השגחה..ופה אולי טיפ קטן שאולי יוכל לעזור...לקחתי קופסאות שימורים עם מכסים נשלפים עשיתי חורים במכסה להוצאת החוטים בעת הטעינה הסוללה מוכנסת לתוך הקופסה כך שאם התרחש פיצוץ אולי הקופסה תקטין מעט את התפשטות האש כאשר בתוך קופסת השימורים תהיה אבקה כל דבר שהוא שיחנוק את האש.
מעלום לא קרה לי ואני משתש ותיק אולי אפילו הראשון , היה שלב שאפילו ניסיתי בכוח וגם לא הצליח לי כנראה שיש לי יותר מזל משכל![]()
avisha1 .
תודה על השיתוף והם זה מנחם אותך אפילו בקצת אז תדע שבעקבות השירשור
הזה עשיתי סוף סוף משהו שהתעצלתי לעשות הרבה זמן.
יש לי כספת עבה כזאת מסוג שנפתחת עם מפתח מצחיק כזה.
אז לפני שנה קניתי כספת חדשה שנפתחת עם קוד
(ולא אין לי כסף לשים שם, זה רק בשביל האקדח שלי)
הכספת הישנה הייתה מנוחת בצד ללא שימוש.
אז לקחתי את הכספת הישנה והעברתי לתוכה את כל 20 ליפו שיש לי.
יש לי רק בעיה קטנה עם הכספת הזאת יש בה חורים קטנים לקיבוע לקיר
אבל במקרה של שריפה בתוך הכספת נראה לי שהחורים האלו יהיו כמו להביורים קטנים...
ולגבי הטענה של הסוללות, רק בהשגה זה הכי בטוח !
Shoot for the Moon. Even If You Miss, You'll Land among the Stars
Trex 600ESP - Trex 450 - Skywallker FPV - Mikrokopter Okto - Phantom 2 - Phantom 1
סגור את החורים עם ברגים ואומים.
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
כדי למנוע התפשטות העשן ו/או האש ובלי שיהיה צורך בתוכי כמו ש BNA016 כתב , כדאי להתקין
גלאי עשן
זה לא יקר ושווה השקעה .
הזמנתי ...35 ש"ח כולל מס' מעקב.
נערך לאחרונה על ידי amnon; 27-06-2010 בשעה 19:02:16.
סוללה שלא בטעינה גם יכולה להיתפוצץ?
קופסת \ קופת מתכת - פתרון יעיל.
בעייה אחת, איך טוענים בתוך הקופסה? איפה מעבירים את חוט הסוללה והבאלנסר? גם כשאני טוען בתוך "שק בטחון" הוא לא סגור הרמטית כי המטען בחוץ וחוט הבאלנסר קצר.
קניתי קופה כזו בהום סנטר ב 60 שקל לאחסון הסוללות, וכספת דיגיטלית ב 109 שקל לטעינה.
האם ניתן להשאיר את 2 החורים של ההתקנה לקיר (חצי סנטים קוטר) שדרכיהם יעברו החוטים ללא אטימה ? האם סילון האש ייצא מהם או שלא צריך לחשוש מזה ? והאם כדאי לרפד בספוג מבפנים כדי לא להגביר את הקצר במקרה של התקלחות ?
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
הבחור מתאבד אבל נראה לי שזה הפיתרון. לא צריך כספת כבדה.
צריך לקדוח 2 חורים ולהעביר חוטי +- ובלאנס מוארכים מהמטען.
תודה רבה גיא על השיתוף.
איך מכנים את הקוספא הזו בעברית ? התקשתי למצוא בזאפ
בבקשה מזאפ
העם מומלץ לפרוק את הסוללות STORAGE לאחר הטסה עם אני משתמש בהם פעם בשבוע באופן קבוע ?
אני מטעין את הסוללות שלי בתוך קופסת אלומיניום
נערך לאחרונה על ידי Tornadon; 27-06-2010 בשעה 23:06:10.
שרון האם הכוונה היא ליצור חוטים ארוכים יותר שישאירו את המטען מחוץ לקופסא?\
האם אין שום אלמנט של אורך החוט מול זמן הטעינה או כל פרמטר אחר?
.Itay.
לדעתי אפשר להשתמש באורך החוטים הקיימים אבל השאלה היא האם האש יכולה לצאת מהחורים...? או שזה כבר משהו מינימלי...
שלום.
כפי שאנו יודעים לסוללות פולימריות אין מגן חיצוני כמו לסוללות ליטיום לדוג' אשר מקשיח את הסוללה ומגן עליה מפני נזקים פיזיים חיצוניים היכוללים לגרום לנזק למבודד בין שתי הלוחות של הסוללה.
הרס המבדד גורם לפריקה מהירה של הסוללה ובכך היא מתחממת לטמפ' מאוד גבוהה עד שמתלקחת.
תוך כדי ההתלקחות משתחרר גז מאוד מאוד רעיל. ואסור להימצא בקירבתו .
הסוללה הפולימרית גמישה ואינה מוגנת מפני נזקים פיזיים ואף ניתנת לקיפוף למי שניסה...
לסוללה הפולימרות לא הותקן מגן חיצוני מסיבה מאוד פשוטה- זה מוסיף משמעותית למשקל הסוללה.
נזק בלתי ניראה לסוללה יכול להיגרם מנפילת הטיסן ומפה ועד התלקחות הסוללה זה רק עניין של זמן.
עשיתי די הרבה ניסויים בסוללות פולימריות, מתוך סקרנות. יש סוללות משובחות עם מנגנוני בטיחות כאלה ואחרים, לדוג': המעטפת החיצונית של הסוללה משחררת חומרים לכיבוי להבה כשמחממים אותה
ויש כאלה שנמטרלות את עצמן מבחינה חשמלית. לצערי אין הרבה סוללות מהסוג הבטיחותי ולכן שמירה על סוללה מפני נזרים חיצוניים תקטין משמעותית את כמות ההפתעות שתספק לנו הסוללה.
לסיכום:
א. תמגנו את הסוללה בתוך הטיסן ככול האפשר.
ב. למי שיש מחסן, ניתן לבתקין מדף ממתכת ועליו לאחסן ולטעון את כל הסוללות.
בברכה.
ישנם חוטים עם בידוד עמיד בחום, ולמה אנו צריכים אותם?
למי שרוצה לאחסן ולטעון את הסוללות בקופסאות מתכת ניתן לקדוח חור אחד בקוטר של סנטים
להשחיל דרכו את כל החוטים הנחוצים לטעינת הסוללות ולסגור את הפתח עם RTV ניתן להשיג
בכל חנות לחלקי חילוף לרכנים, החומר מזכיר דבק סיליקון ועמיד בטמפרטורות גבוהות.
את המטען בשום פנים ואופן אין להכניס לקופסא כי במקרה של תקלה בסוללה המטען מזהה את התקלה ומנתק את זרם הטעינה. אם המטען יהיה בתוך הקופסא וגרם נגק גם לו ואז יש סיכוי שהשנאי שמזין את המטען ישרף.