אחלה סיקרה ליאור.
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
תודה לכל המפרגנים!
שכחת והשמטת כמה דברים.....
1. הבקר שלי נשרף כתוצאה מתכנות לא נכון....
2. המשכתי להטיס עם בקר של אליין רק עם מנוע אחר (כי ידוע שהדגם שהיה לי בעייתי)
כיום לפי מספר אנשים שחוו דעתם על המנועים של אליין ואם אינני טועה אף אתה
עושים את העבודה יפה אלא אם כן אתה רוצה עוד כוח.....
4. חולי 3D כמוני וכמוך תמיד ירצו יותר וישדרגו.... לעומת המטיס הבסיסי !
5. הקיט של אליין כפי שהוא מספיק וכעובדה הטירקס 450 פרו שלי לשעבר....
6. עובדה נוספת הטירקס 700 שלי שמגיע אליין קומפלט....
7. השידרוגים האלו הינם מכוח הבחירה ולא הצורך !
אני משתדל לרשום דברים מנוגדים במיוחד שאני בתקופה של ה"טיפולים" בחשמל
בשורה התחתונה יצאת בהצהרה. נראה לכמה זמן היא תחזיק......![]()
בכבוד רב,
שגיא אדיר
T-Rex 700N LE
V-Bar SL Pro
Ys 120 3D
DX8
תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way
היום יצא לי לראות את המסוק הזה אצל ליאור, נראה מרשים ביותר.
gaui x5
hurrican 550 fbl
TREX 500
trex 450 sport
איציק רמתי
שגיא ידידי - לא שכחתי ולא השמטתי...
1. אתה טוען שהבקר שלך נשרף כתוצאה מתכנות לא נכון - אני טוען שזה (ותסלח לי) קישקוש בלבוש, המסוק מוצהר עם טווח קולקטיב של 27 מע', ז"א 13.5 מע' מקס' לכל כיוון. אין שום איזכור / אזהרה / המלצה לא להגיע לטווה המקס', רק הערת שוליים שאומרת שזוויות קולקטיב גבוהות מידי יקצרו את זמני הטיסה ויובילו לתוצאות פחות טובות מבחינת ביצועי המנוע - שום איזכור על שריפת בקר.
2. לשם הבהרה, אני אינני מטיס עם בקר או מנוע של ALIGN באף אחד ממסוקי, ואפילו ה 450 הקטן שיש לי בבית מצויד בבקר של CC ומנוע סקורפיון - מה לעשות צריך להכיר גם בחולשות של מה שאתה אוהב, אלקטרוניקה היא (עוד לא) הצד החזק של מסוקי ALIGN.
3. חסר לך הסיפרה 3
4. זה בדיוק מה שאני טוען - רק שה GAUI שלשמו נפתח שירשור זה, מגיע מהקופסא READY TO RACE עם המנוע החזק שלו ובקר שנותן מספיק יתירות אמפרית גם אם לא עומד בכל 100 האמפרים המוצהרים...
5. הטירקס 450 פרו שלך לא מוכיח שום דבר - הקיט של ALIGN ממש לא טוב כמות שהוא, ואני יכול לתת לך לא מעט אנשים שסבלו לדוגמא מהסרוואים של ה PRO, ונשרפו להם גם חדשים...
6+7. גם זו לא עובדה - ונתראה בהמשך כשתתחיל לשדרג חלקים בו, החל מהקלאצ' שהוא חלק חובה (המקורי נדפק ממש מהר), דרך ברגים (נוראיים!!) וכלה בתומכי פוש-רוד זנב, מיסבים, גריפים זנב, ועוד ועוד.... כמו שאתה רואה ישנם שידרוגים שהם כן כורח המציאות ולא רק הרצון גם בטירקס 700, תאמין לי שאני לא מגזים - ואני מזמין אותך (אך בעיקר לא ממליץ) לגלות בעצמך.
אין פה שום ויכוח שגיא, ושום הצהרה - שים לב שלא לקחתי צד או המלצתי על מסוק זה או אחר. אני עצמי מחזיק 3 טירקסים ונהנה מאוד להטיס אותם - עם ה 700 החשמלי שיש לי, ה LOGO600 שבתהליך, וה GAUI, לא אוותר בשום אופן על ה 700N שלי! אך יחד עם זאת יש להכיר שיש מגבלות למסוק הזה, לקבל אותן ולטפלן כדי להנות מכלי עם פוטנציאל באמת טוב.
שוב במירוץ דגמי ה- 550: GAUI Vs. Align, כרגע אין מבחינתי מנצח - וזו ההצהרה הגדולה שלי, היא בעיקר גדולה כי הפייבוריט המוחלט, הטירקס, הוא כבר לא כ"כ פייבוריט מוחלט And It's anybody's game now..
סקירה טובה ונראה מסוק מעניין...
בברכה עמית פורת
מבכירי מדריכי ההטסה
שרותי תיקון,כיוון , יעוץ והדרכות הטסה מקצועיות
0547551009
ליאור, אתה רק מחזק את מה שאני רואה כל הזמן מנסיון (מועט יחסית לשלך) .
מעולם לא טענתי שאליין גרועים, אבל הקפדתי כל הזמן לאמר שהאלק' שלהם אינה "סוף הדרך" אלא פשרה בינונית, ולעיתים גם פשרה גרועה ,כמו הסרוואים של הפרו למשל- או כמו הג'יירו 750-780 שאינו אמין, או כמו שמנוע + בקר של טורנג'י הכי זולים עולה על המנוע המקורי מכל הבחינות, שלא לדבר על (שוטים ו) עקרבים
ואם האיכות המכאנית של הX5 אינה נופלת, או אולי אפילו עולה על אליין, נשאר לך לאבזר את זה כאוות נפשך- להבדיל מהאילוץ של אליין בעיסקאות הקומבו-ולקבל בדיוק את מה שאתה צריך ורוצה ללא פשרות ולשלם רק פעם אחת ולא פעמיים כמתבקש באליין.
ואגב,לאחרונה נחת על שולחני T REX 550 FBL, ואני חייב לאמר שהתרשמתי ממנו יותר מאשר כל דגם אחר של אליין....
בניית טיסנים והדרכת בנייה והטסה הטסה למתחילים בכל גיל.
יעוץ טלפוני חינם
ריכוז מידע. כאן תמצא תשובות להמון שאלות:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...%E9-%F2%E5%E3%
עודד- 0525-454380 (לא לשלוח SMS, עונה רק לשיחות )
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007080663110
חולק עליך עודד,
ה 780 וה 750 של אליין ג'יירואים מעולים, עם יכולות גבוהות מאוד - בדיוק באותה מידה של הספארטן שאתה נוהג להמליץ עליו.
לא מצאתי איזה שהוא חיסרון ברור לעין שניתן להצביע עליו בבירור ב 780, והוא יתאים לכל משתמש (כולל משתמשי הקצה).
גם ההשוואה השנייה שלך לא רלוונטית כלל - ובקר סיני של טורינג'י לא משתווה ברמת האמינות שלו לבקר של ALIGN, כמו כן מנוע מקביל סיני נציל הרבה פחות ממנוע של ALIGN ולא חושב שעולה עליו בשום בחינה - ישנם מנועים אחרים בשוק, איכותיים יותר, אך עלותהם גבוהה בהרבה ממנוע סיני (טורינג'י וחבריו).
שוב, אני מאסתי בציוד הזול הזה שבסוף עולה לך 3.. 4.. ואפילו 5 פעמים - כמו שקופטר X אפילו לא עלה על דל שפתי כבסיס להשוואה (ויש להם מסוק 500), כך גם לא אלקטרוניקה סינית...
האלקטרוניקה של ALIGN לא הכי טובה זה נכון, ויש מס' ספציפי של רכיבים שאני אישית לא הייתי מתקין על מסוקי - אך כמו שחברי ציקי ביטא את זה בצורה הטובה ביותר (בשרשור אחר), ALIGN ביססו להם מקום חזק בחלק העליון של האמצע והם מתכוונים להישאר שם, ולכן רובו המוחלט של הציוד שלהם מעולה לרוב המטיסים.
אפשר לדעת איזו אלקטרוניקה של אליין לא היית מרכיב על המסוק ?
בכבוד רב,
שגיא אדיר
T-Rex 700N LE
V-Bar SL Pro
Ys 120 3D
DX8
תלמד מאתמול, תחיה את היום, תקווה למחר והכי חשוב תהנה מהחיים !
Fly Hard Fly Low Fly 3D All The Way
כנראה שהנסיון שלנו שונה
אני אישית נתקלתי בלפחות 6-7 מקרים שהג'יירואים של אליין כשלו וחדלו לתפקד לרגעים, ולעיתים להרבה יותר מרגעים.
אין ספק שכשהם עובדים הם עובדים מצויין, אבל איבדתי את תחושת האמינות שלהם.
לגבי מנוע ובקר,הבקר של אליין לא איכזב אף פעם, אבל המנועים למרות היותם טובים, לא נתנו מאומה יותר מהסידרה החדשה של טורנג'י שעולה פחות מחצי, לא מבחינת כוח (הטורנג'י חזק יותר) ולא מבחינת זמן סוללה (מאד דומה בשניהם)
ואם כבר מדברים על ג'ירו, האם יש אחד כזה שתוכל לאמר שהוא יותר טוב מהספרטן בצורה מובהקת?
יעוץ טלפוני חינם
נתחיל מהסוללות, אליין לא מייצרים אותן אבל הן פשוט לא אמינות.
לא הייתי משתמש בסוללות של אליין לא למקלט ולא למנועים גם אם הן חדשות, הן סובלות מבלאי מואץ ביחס לסוללות הסיניות וסובלות מבעיית אמינות קשה ביותר.
תמיד יהיו אלו שיגידו שקיבלו סוללה שהיא טובה מאד וכבר עובדים איתה לאורך זמן, מה לעשות שבכל כלל יש יוצא מן הכלל.
כנ"ל לגבי סדרת הסרוואים מיני שלהם - אחוז כשל מאוד גבוה, אפילו ה- HS65 הישנים ו"הנחותים" כבר עדיפים עם רמת אמינות הרבה יותר גבוהה...
לגבי מסוקים יותר גדולים, הייתי מעדיף בכל יום שילוב של בקר CastleCreations עם מנוע Scorpion מאשר הבקר/מנוע המקורי שמגיע עם הקיטים של ALIGN - אלו המקוריים עובדים חם (לא נציל) על קצה המעטפת כל הזמן וכפועל יוצא מספקים את התמורה (המוגבלת) לטווח קצר מאוד שלאחריו הם או נחלשים משמעותית או נשרפים...
מע' ה 3G שלהם אמנם עושה את העבודה - אך אם אני צריך להשוות אותה למע' גרמנית מקבילה, אין כלל בסיס להשוואה והיא נחותה ממנה בכמה רמות..
ככלל כמו שציינתי קודם לכן - כראה שאחוז לא קטן בעם (אולי אפילו רוב) ימצא את הקיטים של ALIGN כמעל למספיקים לו, למרות בעיית האמינות של רכיבים מסויימים. אחוז אחר, די גדול, ימצא את עצמו מתוסכל מהכבילה של ALIGN לקומבואים מושתתי מוצרי ALIGN - כשקניית קיט בלבד לא משתלמת מחד (קרוב לקומבו), וקניית אלקטרוניקה נוספת איכותית יותר מעלה את מחיר הקנייה של המסוק בעשרות אם לא מאות אחוזים (מתקרב לקיטים של מסוקים אחרים - איכותיים יותר). ישנו אחוז נוסף (מאוד קטן) של אנשים שפשוט ימצאו את ALIGN לא מתאימים להם ומלכתחילה יקנו מסוק אחר לא מבית ALIGN.
לא מתוך זילזול חלילה או ניסיון להוכיח למי יש יותר גדול, אך אני סבור שיצא לי להתעסק עם מעט יותר GP750/780 ממך וסגנון ההטסה שלי הוא קצת יותר אגרסיבי - ופרט למקרה אחד של ג'יירו שלא תפקד לאחר התרסקות קשה מאוד, מעולם לא נתקלתי בג'יירו שחדל לתפקד לרגעים. לזכות זה שלא תפקד אחר ההתרסקות יאמר שראיתי ג'יירואים נוספים של חברות נוספות גם כן באופן "מאוד מפתיע" לא שורדים התרסקויות קשות...
אני מניח (זה מה שנותר לי כרגע) שאי התפקוד של הג'יירו ככל הנראה נבע מבעיית כיוון ו/או התקנה שגוייה - כאשר פעם הבאה אתה נתקל בג'יירו כזה שמפסיק לתפקד, אשמח אם תסריט את זה בוידאו בצירוף הכיוון שלך לג'יירו. כל סלולרי פשוט מצוייד היום במצלמה כזו - כך שהמשימה לא קשה מידי.
לגבי השאלה שלך האחרונה - כיום, בעידן בו רכיבי ה MEMS שבג'יירו מספיק בוגרים, רוב אם לא כל מע' הג'יירו (אני מדבר על ה- TOP END) הקיימות בשוק מתפקדות מעולה ויספקו כל צורך של מטיס מתחיל ומתקדם כאחד. ההשוואה מול הספארטן פשוט לא קיימת מאחר והוא לא מתעלה בביצועיו ברמות חרגיות, אך גם לא נופל בכלום לעומת מתחריו.
אם אתה מחפש מע' זנב שטובה בצורה מובהקת ומורגשת מהספארטן או ממע' ג'יירו אחרות מקבילות הקיימות בשוק (לדוג' GY520, MINIG, GP780 וכו') - תנסה את המיקאדו VBAR/MINI! פשוט זנב מעולם אחר, נעילה ואינטגרציה כמו שהמע' הזו נותנת, לא תקבל משום מע' ג'יירו זנב אחרת.
ליאור יש לך אולי סרטון עדכני יותר, תפרגן במשהו עם איכות טובה
ליאור, אנחנו לא מנסים להוכיח למי יש וכו', זה שירשור מכובד ומפרה ביותר וכנ"ל גם רמת הדיון בו.
את מקרי הכשל בג'יירואים של אליין ראיתי פעמיים אצלי, בטיסת ריחוף הכי פשוטה שאפשר, ואפילו פעם אחת על הקרקע לפני ההמראה, וגם המקרים האחרים (לא אצלי), פשוט הג'יירו חדל לתפקד לכמה שניות.
אין לי ספק שאין לזה קשר להתקנה וכיוונים.
מה שכן, כשהג'יירואים האלו עובדים, הם בהחלט מספקים את הסחורה, אבל את תחושת חוסר האמינות קשה למחוק.
ב TREX PRO שלי היה כשל ג'יירו למשך שניות ספורות, פעם אחת בלבד, לא שיניתי כלום ומאז הוא טס המון בלי שום בעייות ועובד נפלא.
כשל שלא גיליתי את מקורו מדאיג אותי יותר מכשל שהסיבה ידועה.
לעניין המיקאדו, לא הבנתי אותך. אתה מתכוון למערכת הFBL שלהם? או שיש להם ג'יירו בנפרד מהמערכת?
אשמח אם תשים קישור (לא למערכת, לג'יירו נפרד)
יעוץ טלפוני חינם
ושוב, אני תמהה מאוד לגבי מה שאתה כותב - לא שאני טוען שאתה משקר חלילה, רק שאולי היתה לך תקלה בכיוון / כיול / איפוס של הג'יירו / מקלט, או אולי אפילו הפרעה / השראה כזו או אחרת שגרמה לתופעה שראית (לדוג' ג'יירו 401 שמותקן מעל סרוואים 8717 על טירקס 600 בתושבת הקידמית - מקבל השראה מהסרוואים ומבצע תנועות לא רצוניות).
כמובן שתקלת BATCH תמיד תיתכן, ובכל תהליך QA יש גם אחוזי כשל ומוצרים פגומים שיוצאים לשוק - ויתכן שאתרע מזלך ונפלת על רכיב כזה.
לעניין המיקאדו - מדובר על מע' ה FBL שלה, שמציודת בג'יירו זנב (כחלק מהאינטגרציה הכללית של מע' 3 צירים) מהטובים בעולם, אם לא הכי טוב (בוודאות טוב מג'יירו זנב קונבנציונאלי - אך כיום נושפות בעורפה של ה Vbar מע' FBL נוספות, עם יכולות זנב מרשימות מאוד).