אם להתייחס לסוגיית בחירת הג׳יירו בלבד, כי בטיסנים עצמם אני לא ממש מבין, נראה לי חבל לקנות ג׳יירו בעלות כפולה מהGA250 שהציע לך paylot - לGA250 יש ביצועים טובים בעולם המסוקים.
בכל אופן בהמשך למה שכתבו לך ג׳יירו צריך להגדיר ולכוון רגישות והשהיה, כיוון לא נכון יעשה לך הרבה צרות בזמן הטיסה אז כדאי להשאיר אופציה לביטול פעולת הג׳יירו (gain=0) בזמן הטיסה אם אתה שם לב שזה גורם לך בעיות. אה... וקח בחשבון שבפניה עם מאזנות, אם הג׳יירו בזנב מוגדר על Tail Lock אז הג׳יירו ייתנגד לפנייה אם היא באה מהמאזנות בלבד, ולכן כדי לפנות תצטרך לשלב מאזנות+זנב. ואם הג׳יירו יהיה מוגדר על rate אני בכלל לא בטוח שהוא ייתן לך את השמירת זנב שאתה מעוניין שייתן בהמראה.*
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9
FRIMAN, אני שמח שהצטרפת לדיון.
על זה בדיוק מהות השרשור, אני למשל לא הצלחתי להבין כיצד בדיוק הוא מתכוון להטיס את הטיסן במצב HEADING HOLD
ולבצע פניות עם הטיסן (כל פעם שיהיה קצב סבסוב בפניה, הג'ירו ינסה להתנגד לו)
הפתרון היחיד הינו להעביר את הג'ירו למצב OFF באוויר.
כלומר, כל פעם כאשר הוא בא לנחיתה, יהיה עליו להפעיל מפסק להורדת גלגלים, מפסק להורדת מדפים, ומפסק לחיבור הגי'רו
אני מריח כאן ריסוקון עתידי, עכשיו אתם מבינים את משמעות הביטוי KISS?
נערך לאחרונה על ידי דניאל דקל; 07-01-2012 בשעה 21:42:21.
אוי, מה שאפשר לעשות עם קצת יצירתיות עם ג'יירו, זה ממש אצבע שלישית
למעשה אפשר לעשות תרגילים שאף אחד עוד לא עשה או יכול לעשות..![]()
אתה לא עושה שום תרגיל , זה הגירו עושה בשבילך חיים יותר קלים
זה עוד יד ממוחשבת שמתקנת את כל השטויות שבן האנוש המטיס עושה, בעצם זה לא הטסה אפילו.
עוד כמה מעבדים ומאבדים את יופי ההטסה בכלל. נוסיף כפתור לנחיתה והמראה, וזהו. כפתור לנייף ולתליה ו... ו... ו...
שבו שתו קפה ותיתחרו למי יש מנגנון משוב טוב יותר.
זה לא טיסה שמצריכה כניסת זווית מדוייקת לאטמוספירה שלא נהפוך לאבוקה , או נחיתה של בוינג עם עוד אלף מטוסים ביום עמוס באיזה נמל על.
ואל תשכח לנשום. כשהסטיקים בידיים שלך , בלבד.
ואין עוד מלבד
הנה מי שלקח את זה לקצה -
על ההגיון או חוסר ההגיון של שימוש בבקרה אלקטרונית להטסה של כלי טייס יציבים חבל להתווכח, זו שאלה של טעם, יש מי שאוהב את הרגשת ההגאים בידיים ויש מי שאוהב מנגנוני שליטה מתוחכמים.
אני - עוד לא החלטתי![]()
אני יעזור לך, זה לא טיסה, זה איזשהו אלגוריתם מתרוצץ בשמים , כבוד למי שהינדס את זה.
וכוס מים למסובב סטיקים שלא יתייבש.
חוגי בקרה כאלו יכולים להועיל מאוד ללימוד הטסה (שמירת כיוון, שמירת זווית גלגול ועוד)
לדעתי, מי שיקח את כל הנושא צעד אחד קדימה (חבילה ללימוד הטסה למתחילים)
יוכל לעשות מזה פרנסה יפה.
נערך לאחרונה על ידי דניאל דקל; 19-01-2012 בשעה 21:46:15.
לא מאמין בזה , יש כבר טיסני מיקרו עם הטכנולוגיה הזו , דומה , ויותר טובה
כל אחד יכול להרים ולהוריד כזה בלי בעיה, רק תשמור על מהירות ירידה סבירה. כלומר יד על המצערת וזהו.
, פרנסה יפה כן, ללמוד מזה משהו? לא נראה לי.
יד טכנולוגית אדירה מרימה אותך לממלכת השמיים
כשזו תעלם תיפול ותתרסק כי לא תדע לשקשק כנפיים
וכל החוויה תתפוגג כמו חלום
אני אף פעם לא מבין את העניין הזה, מערכת שמטיסה באופן חלקי או מלא, עושה לך את "החיים קלים".. בקיצור מטיסה במקומך..
אז אם לא צריכים אותי כאן, מה אני? ה"סבל טיסן" של מערכת שמטיסה בלעדי? קצת משעמם לא???
כול הכיף שקשה לעשות משהו, שזה מאתגר, מעט מפחיד, "מסוכן", יש אדרנלין, צריך להתאמן.. ושמצליחים יש סיפוק..
אם אתה לא יכול לטעות או שאם אתה טועה יש מערכת שמתקנת או לא ממש קיימת סכנת הריסוק, אותי זה לא מעניין, קצת קשה? נתמודד!
מה יש לנו? כולה שתי אצבעות, אז גם שם אנחנו רוצים הנחות..???
דעתך הזו, טעות. מתחיל לא לומד מכך אפילו לא שמץ,
לא, אתה טועה, האמת שלי היא האחת והיחידה.
ושיהיה לכולנו רק טוב
אדגר, התואר המדריך הכי טוב בעולם כבר תפוס. רק שתדע, אם תכננת לטעון לכתר.
היו פעם טייסים , חרכו את השמיים השאירו שבילים של אש
עיני צופות ברעש של זבובים , אפילו החרא לנחות על התייבש
היו פעם טייסים , חרכו את השמיים השאירו שבילים של אש
עיני צופות ברעש של זבובים , אפילו החרא לנחות על התייבש
צוחק. חרא יבש עדיף לנחיתות בעצם.
ועכשיו ברצינות. שים גירו. תענוד 9X אל תשכח לנשום.
אני סה"כ מטיס (סליחה מסובב סטיקים של) טיסנים מצ'וקמקים מקלקר (a.k.a. "חומר אריזה נחות"), אבל זה תמיד מרגש לדעת שיש מי שחורך את השמים ומשאיר שבילים של אש. וואו, מרשים.
א. לא נראה ליב. תנחומיי. (למרות שיש לי כמה כאלה גם לימים סוערים)
וכן זה מרגש. כל פעם מחדש.
מי שראה מוסטנגים בהמראה במציאות שם לב שהטיס עובד שם שעות נוספות אם הרגליים.
במטוס כאשר הטיס יושב בתוכו יכול להרגיש את תחילת התנועה לשמאל או לימין ולתקן מייד, אנחנו לא מרגישים את תחילת התנועה ולכן התיקון שלנו מגיע מאוחר מידי ואז צריך לתקן בחזרה.
הבעיה הגדולה בשמוש בג'ירו זה ההיתמקרות לזה.
אני משתמש הג'ירו מסוג פשוט על מידג'ט מוסטנג וזה עושה רק טוב.
יש חיסרון אחד: בזמן טיסה בפנייות יש לעבוד גם עם הגה כיוון , שאם לא כן הזנב מנסה לישר את הפנייה.
בבירכת נחיתות כמ'ס ההמראות
ראובן...
בוקר טוב ,
חברים השואל לא באמת מחפש הסברים למה כן /לא הוא מחפש המלצה לגירו הוא החליט שהוא רוצה לעשות את זה ולחפש הרפתקאות .
רוצה לספר בדיחה לאלוקים ?ספר לו על תוכניותיך!
,אלון שדה.