התלבטות קשה בין מסוקים- Trex 550e DFC vs Gaui X5 fes premium edition
שלום רב לחברי הפורום
אני הגעתי לשלב שאני רוצה להתקדם למסוק גדול יותר מהמסוק שיש לי כרגע, וגם להכנס לתחום של מסוקי פלייברלס. אני כרגע מטיס 3D ברמה בינונית, מבצע פאנלים, לופים ורולים, תקטוקי 4 נקודות, WALL OF DEATH (סוג של
) פירופליפים וכו'
היכולת הכלכלית שלי לא מאפשרת לי לקנות מסוק 600, בעיקר בגלל העלות הגבוהה של פאקים כפולים של סוללות, דבר שמקפיץ את מחירי התחזוקה של המסוק מאוד
עד עכשיו המסוק הגדול ביותר שהיה ברשותי הוא טירקס 500 ESP ששירת אותי נאמנה, אבל אני מרגיש שאני רוצה משהו גדול יותר, חזק יותר וזריז יותר
ההתלבטות שלי היא בין שני מסוקים שהעלות קנייה שלהם היא די קרובה, ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות משלו. רציתי לשמוע את דעתכם איזה מסוק יותר טוב, ואשמח לשמוע את דעתם של אלה שהתנסו אם אחד מהמסוקים הנ"ל
ואם יש מישהו שהתנסה עם שניהם זה יהיה מאוד נחמד לשמוע את דעתו
למי שלא רוצה לקרוא את הפוסט הארוך שלי, להלן קיצור של מחשבותי על המסוקים:
על קצה המזלג, נראה לי שההתלבטות היא בין הטירקס- מסוק גדול יותר (כמעט 600) בעל יותר נוכחות ומשקל באוויר,בעל אפשרויות שדרוג רבות, אם אלך עליו הוא יצוייד במערכת BEASTX או IKON (עוד התלבטות
..*
לעומת הגאווי, שהוא אמנם נראה כמו הפרארי של מסוקי ה-550 (למרות שהוא לא יכול לסובב להבי 550) אבל הוא מכונה קטנה יותר בצורה מורגשת
ולמי שרוצה להמשיך לקרוא, מחשבות יותר מפורטות לגבי איך אני רואה את שני המסוקים:
הטירקס 550 DFC
מדובר על גרסא חדשה יחסית של המסוק, בעלת הזנב החדש, חופה גדולה ובום של מסוק 600 וכמובן ראש DFC
אני מתכוון לקנות את הקומבו ללא מערכת ה-3GX וללכת על AR7200BX, או על ה-IKON. שתיהן נראות מערכות שמספקות המון תרומה לכסף
הנה ראיית העולם שלי לגבי היתרונות והחסרונות של כל מסוק
יתרונות של הטירקס:
*המסוק גדול מאוד, כמעט זהה בגודלו לטירקס 600 תודות לבום הגדול שלו ובעל נוכחות דומה למסוק 600 באוויר, רק עם להבים קטנים יותר
*יש מקום להגדיל ולשדרג את המסוק יותר- הוא יכול להניף להבי 550 בלי בעייה ובלי שינויים, עם סט אפ של 10 תאים ולהבי 600 אפשר להפוך אותו מסוק 600
*מגיע עם בקר TALON 90 של CC, בקר איכותי מאוד
*מסוקים של אליין נפוצים, ולכן קל להשיג חלפים, ובמידת הצורך קל למכור
חסרונות של הטירקס:
*מרכז כובד בעייתי- דורש הזמנת מגש סוללות ארוך יותר להשגת מרכז כובד טוב (לא אחורי)
* יש לו קצת בעיות, התפוח של סרוו הזנב נוגע בקייס של הזנב- דורש קצת התעסקות
*גדול וכבד, בא עם סט אפ פחות חזק מהגאווי
Gaui X5 Premium Edition
הגאווי X5 בגרסאת הפרימיום מגיע עם זנב מעודכן, ראש נמוך (אני חושב שהוא דומה לראש ה-DFC) סקידים משופרים ומערכת פלייברלס GAUI V-BAR
המערכת מוגבלת תוכנתית, ניתן לשדרג אותה ל-VBAR PRO בתוספת 100$
יתרונות:
*סט אפ איכותי ביותר, סרוואים HV ובראשלס מהקופסה, V BAR, מנוע סקורפיון
*אנשים טוענים שהוא טס ממש טוב, ובגלל שהוא קל יותר הוא חזק מאוד, יותר מהטירקס
*סוללות קטנות יותר-ולכן וזולות יותר מאלה של הטירקס 550 DFC
*בגלל השילדה הצרה והקשיחה, לפי דיווחים הוא מחזיק טוב יותר בריסוקים ולכן עלויות הריסוק יחסית נמוכות
חסרונות:
*מסוק פחות פופולארי מהטירקס- פחות מקורות לחלקי חילוף ותמיכה
*חסרון משמעותי- המסוק קטן יותר מהטירקס, ויכול לסובב להבי 530 מקסימום ולא יותר מזה
*יש לו גם קצת בעיות- דיווחים על בקרת איכות בעייתית מצד גאווי, זה מתבטא בחלקים כגון סליידרים בעייתיים לזנב, סוואש פלייט דפוקות וכו'
אני בהתלבטות קשה מאוד בין שני המסוקים, ואני עדיין לא הצלחתי להינעל איזה מסוק יותר מתאים לי, אני מחפש מסוק שישרת אותי טוב ויעזור לי להתקדם
וגם שישאר רלוונטי לאורך זמן
תודה מראש לכל מי שיחליט להצטרף לדיון ולעזור לי עם ההחלטה, אשמח לחוות דעת מבעלי המסוקים האלה
בכבוד רב אלעד דב- Elad Dov
Trex 700e dfc pro hv- IKON Fbl
Gaui X3-Ikon Fbl
Trex 450L- IKON Fbl
Telink SU-29
JR X9303 2.4Ghz