המשך
לאחר שהתבנית לחופה מוכנה, מגיע הזמן לעשות את התבנית של הפוד כולו.
1. דבר ראשון מוצאים משהו שישמש כקיר הפרדה. אני מצאתי לוח פורמייקה לבן.
2. חותכים בפנים קונטור עבור הפלאג (לא חייב להיות מדויק) וממקמים את הפלאג בפנים כך שהגבול של הפורמייקה יהיה על מישור האמצעים של הפלאג ודואגים לכך שהפלאג לא יזוז. אני מיקמתי אותו על כמה גושי פלסטלינה.
3. זוכרים את הקונטור הלא מדויק? עכשיו מטפלים בזה. דבר ראשון דואגים שהפלאג מרוח על כל ההיקף בווקס הפרדה. כעת מערבבים אפוקסי 30 דק' עם טלק וממלאים את כל ההיקף. הטלק נותן לאפוקסי נפח, לא חייבים כאן חוזק.
4. לאחר שהכל מתייבש, מוציאים את הפלאג ומשייפים את האפוקסי כך שיהיה באותו מישור עם קיר ההפרדה - קיבלנו התאמה מושלמת לפלאג.
5. שלב הבא מוסיפים "קידודים" לתבנית. אלה בליטות/שקעים שתפקידם למקם את שני החלקים העתידיים של התבנית בדיוק אחד מעל השני. אני עשיתי נקניקיות של פלסטלינה עם ציפוי צלוטייפ מעל.
6. השלב הבא הוא מוכר אבל בהיקף גדול יותר. מורחים ווקס (כמה שכבות), מורחים ג'לקוט ומלווחים מעל בדי זכוכית. כאן כמובן השתמשתי בהרבה יותר.
7. אני מתכוון להשתמש בתבניות עם ניפוח מבפנים, לכן החלקים צריכים להיות קשיחים מספיק שלא יתעוותו בלחץ. נשאר לי מלט מהבניה הקודמת (זוכרים את התבניות הפשוטות?) ולכן השתמשתי בו לעשיית מבנה לחצי התבנית הזאת. היציקה באה לאחר שהאפוקסי מתייבש.
דני