למי שכבר ניסה להטיס את הפונטנה (120 ) עם הכנפונים בקצה הכנף, אלו שמתחברים בעזרת שתי הברגים, האם יש הבדל עם או בלי הכנפונים ?
למי שכבר ניסה להטיס את הפונטנה (120 ) עם הכנפונים בקצה הכנף, אלו שמתחברים בעזרת שתי הברגים, האם יש הבדל עם או בלי הכנפונים ?
נערך לאחרונה על ידי גבי א; 26-07-2009 בשעה 21:03:53.
יש לך את הפנטנה הזו?
איך היא אתה נהנה ממנה? (אני מעוניין לקנות כזו)
מצטער שאני "רוכב" לך על השירשור![]()
לא שלי, שייכת למישהו שמטיס אותה באשדוד, ומעוניין לבדוק את הכנפונים והתבקשתי לשאול בשמו.
מחכה עדיין לתגובות.
יצא לי להטיס פאנטנה 100X עם "הכנפונים" הללו - תפקידם הוא SFG ז"א SIDE FORCE GENERATOR, וזוהי בדיוק התועלת שלהם.
מורגשת תוספת היציבות הכיוונית שכנפונים אלו מקנים, אך עיקר התוספת הוא בתרגילי נייפ אדג' שם אתה מקבל כלי יציב יותר ונעים יותר להטסה.
תודה על התגובות. בשבת נבדוק אותה עם הכנפונים.
מניסיון הכנפונים עושים הרבה הבדל.רק חשוב להזהר בנחיתה
יש הבדל כמו שאמרו בתרגיל ה-KNIFE!!! וההבדל הוא מאוד משמעותי... ואני אסביר גם ממה נוצר ההבדל- הכנפונים יוצרים מערבולות קצה כנף ובגלל מערבולות אלו להגהים יש יותר השפעה וכך אפשר לעשות למשל את ה-KNIFE בפחות מנוע...
וכמו שיואב אמר- להיזהר בנחיתות! זה דבר רגיש והוא גם צמוד לקרקע
ממש לא נכון,
מערבולות קצה הכנף לא קשורות ולא נוצרות עקב כנפונים אלו, מערבולות קצה הכנף לא קשורות כלל לתרגילי KNIFE ונוצרות בכל מצב של טיסה - בדיוק כמו בשמן, על קצה הכנף
אם כבר אתה מעוניין לדבר על תרומת הכנפונים למערבולות - אז התרומה היא בדיוק הפוכה למה שציינת, הכנפונים גורמים להקטנת התופעה המדוברת....
ממליץ לך לקרוא את המאמרון על "אפקט הקרקע" שכתבתי בפורום תיאוריה, ניתן שם לראות את התופעה גם בתמונות....
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=8757
תודה על התגובות חברים, בשבת נבדוק את הכלה.
צודק ליאור, מערבולות קצה כנף נוצרות בגלל הפרש הלחצים בין הצד העליון לתחתון של הכנף (האחראי לעילוי על הכנף) ואת זה יש כל זמן שיש זרימת אויר על הכנף.
ליאור יכול להיות שאתה צודק... אתה כנראה בעל ניסיון הרבה יות ממני!
אבל אני התבלבלתי והתכוונתי למערבולות ולא למערבולות קצה כנף... ולפי מה שאני יודע- המערבולות מעלות את השפעת ההגהים...
אם אני טועה, תקן אותי ולימדת אותי משהו חדש! תודה..![]()
מערבולות גורמות לגרר וככל שהצורה יותר "משונה" כך יש יותר גרר ככל שיש פחות גרר המטוס יותר יעיל
תסתכל כאן:
http://www.rcpowers.com/forum/showthread.php?t=89
שי
Futaba 10CHP
Outrage Velocity 50, YS 56-SR
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
כנפונים ב 100X מוסיפים יציבות מדהימה גם בטיסה אופקית וישרה וגם בנייף אדג"
אני נהנה יותר עם הכנפונים
בברכת נחיתות רכות
חברה.
אני ינסה להסביר ומכיוון שאני לא יודע לצייר במחשב אעשה זאת רק במילים.
על הכנף זורם אוויר.
האוויר זורם במהירויות שונות על החלק העליון והחתתון.
מעבר למהירות הזרימה כאשר האוויר מתנתק מן הכנף וובעצם עובר את שפת הזרימה(האוויר מתנתק קצת לפני סוף הכנף) הוא יוצר מערבולות.עצם הניתוק של האוור מן הכנף יוצרת מערבולות.
בקצה הכנף(השמאלית והימינית) האוויר שזורם למעלה ומטה נפגש ובעצם גורם למערבולות.
תפקידם של הטיפים(כנפונים) הוא בעצם להפריד בין המערבולות של שתי צידי הכנף ולגרום לזרם האוויר להשאר על הכנף כמה שיותר זמן.
אני לא מצליח למצוא תמונה אבל כולם מכירים את התמונה של מטוס נושאים נוחת ובקצות הכנפיים שלו ישנם מערבולות שניתן לראות בבירור.
אלה הן המערבולות שמהן מנסים להמנע,עכשיו ישנם כמה סוגי טיפים ,ישנם בדאונים טיפים שמתקמרים כלפי מעלה,ישנם אגב טיפים שמתקמרים כלפי מטה.
הכל זה חישוב ,ניסוי בדיקה וטעיה של הנושא בהתאם לכל כנף.
מקווה שהבנתם אותי ושהייתי ברור מסספיק.
אם מישהו יודע על איזה תמונה אני מדבר אשמח שתעלו אותה.
עקבתי הרבה אחר שרשור זה ולמדתי המון.
MYHOBBY נתת לי הסבר מצויין.
תודה.