תלוי מה המטרה שלך..
בגדול ,כן... אבל לא מראים את המשקפיים עצמם.. תראה איך הם עובדות.. \מחוברות..?
האם הם עם דרייבר..? האם צריך להפעיל אותם עם מחשב..?
המשקפים ברזולוציה גבוהה מבוקרים בדרך כלל דרייבר וחיברי תקשורת מעצבנים או בכללל כל הפעלה צריכה מחשב נייד בשטח כדי להפעילם.. שווה בדיקה..
המשקפיים של RV בגדול זבל.. אבל עושים את העבודה.. במחיר ובפשטות..
אני יכול להגיד לך בוודאות שאם הייתה לי אופציה כיום הייתי קונה משקפיים במחיר כפול כדי לקבל נוחות ואפשרות לכוון פוקוס וכמובן רזולוציה גבוהה יותר.
אני ממש לא אוהב את המשקפיים הרגילות.
צודק..
אבל תחלס במחיר הכפול אם יש תנאים הפתרון הכי מועיל והכי טוב שיכול להיות טוב לFPV לשים מסך LCD ברכב... זה כבר חויה אחרת לגמרי.. והמחיר לא רחוק ממשקפיים טובות..
נכון, אצלך באמת רואים הרבה יותר טוב...
אני לא יודע על איזה דרייברים אתם מדברים, אבל לי יש את נסיון עם ה i-glasses 800X600
ועם ה Z800
שלא מצריכים שום דרייבר, ה Z800 צריך TV BOX שעדיין לא הגיע.
שווה לקחת פשוט מסך "LCD 22 ולשים באוטו ? מישהו ניסה ? (חוץ מהסרטונים ביוטיוב)
זה חצי מחיר מהמשקפיים של RV.
גיא.
HEADPLAY עובדות עם דרייבר...
את הZ800 יצא לי לראות אצל דרור.. באמת שזה המשקפיים הכי טובות שיצא לי לראות הם מגדילים את התמונה ברמה כזאת שזה משנה את הכל.. והאיכות חבל על הזמן..
אבל יש להם 2 חיסרונות גדולים..
1.המחיר מאד אבל מאד מוגזם..
2.כל הפעלה צריך להיות עם מחשב נייד בשטח.. מה שאני אישית מוותר עליו חד משמעית...
מי שהיה איתי בשטח ראה שאני פורס חצובה פותח מיזוודה מחבר כבל בין חצובה למיזוודה מדליק מפסק וזהו! הכל עובד.. אין מצב להיסחב עם נייד ומצלמות וידאו למינהם..
אבל כל אחד והנוחות שלו..![]()
אפשר לחבר ל Z800 קופסה שממירה את הסיגנל מ VGA ל RCA ואז לא צריך מחשב.
מה לגבי ה LCD ברכב ?
גיא.
לדרור יש את הממיר הזה.. והבנתי ממנו שהוא עדין חייב מחשב כדי להפעיל אותם.. אולי עדיף שהוא באמת יגיב ויחדד את הדברים...
לדעתי.. אם יש אפשרות מסך ברכב זה הדבר הכי טוב שיכול להיות.. כל הטיסה עצמה שונה ורגועה יותר..
מה שכן יש גם חסרונות ויתרונות..
יש לך מקור מתח מהרכב..
אתה יכול לבנות לך ממש עמדה עם כל הציוד וזה יהיה דבר קבוע ונח להפעלה.
אבל מה עם כל האנטנות? וידאו? שלט?
אם יש לך אנטנה פאצ אתה חייב שמישהו כל הזמן יהיה על החצובה..
וגבי השלט זה קצת בעיה..
מה המחיר שלהם בדיוק כולל משלוח?
גיא ראיתי מישהו ששם בEBAY למכירה את Z800 בBID אני לא יודע עם עושה משלוח לארץ .
ערוץ הסרטים שלי
דרור
מה תעשה לגבי השלט?
לצערי אצטרך בינתיים להוציא את האנטנה מהחלון. אם היה לי שלט 2.4 אז אפשר היה לחבר גם לו פאטצ'.
למרות שאפשר לעשות כבל מאריך מסוכך לאנטנת שלט ולמקם אותה על הגג ושהגג יהיה המשטח מינוס. זה יכול לעבוד טוב.....
גיא.
נכון...
אם אתה הולך בכיוון הזה אשמח לראות שזה מוכן...
רק תוודא שאתה לוקח מסך שלא יכבה מכל איבוד סיגנל קטן זה מאוד חשוב..
יש המון מסכים שיציגו לך מסך כחול\NO SIGNAL לכל הפרעת וידאו קטנה ואין צורך לפרט עד כמה זה יכול להיגמר רע.
משקפים ברזלוצייה 800*600 יתנו לך תוצאה יותר טובה ממסך 22 אינצ.
א. משקפים נותנות לך הדמיה כאילו אתה יושב מול מסך ממש ממש גדול
ב. אתה בחיים לא תגיע להצללה שהמשקפים נותנות אלה אם תכניס את האוטו שלך לאוהל
ג. להטיס בתוך אוטו זה לא ממש פרקטי
מנסיון שלי של FPV. שום משקפיים לא נתנו לי הרגשה של מסך ממש גדול מולי. תאמת שזה היה די קטן ומעצבן. והשתמשתי במשקפיים של 1000$+ (מפורטות למעלה)
השאלה כמה הצללה צריך בשביל מסך LCD, אם אין שמש ישירה עליו, הוא מספיק בהיר, לא ?
דרך אגב, מישהו יודע מאיזו רזולוציה של משקפי וידאו התמונה תתחיל להיפגם בהנחה שיש לך מצלמה איכותית של 550 קווים ? אפשר לנסח את זה גם איך עושים מעבר מרזולוציה ל TV LINES
כלומר, עבור כמה קווים אתה יכול להשתמש במשקפי וידאו של 640X480 ומתי צריך לעלות כבר ל 800X600
גיא.
אני חושב שזה יותר עניין של איכות המשקפיים.. אם היו משקפיים שהן 640X480 אבל עם צפיפות פיקסלים טובה יותר, אופטיקה טובה יותר ושהצג עצמו איכותי יותר, היית לדעתי רואה תמונה מצויינת עם כל מצלמה עד רמת D1.
הבעיה במשקפיים ממה שיצא לי לראות עד כה היא שהאיכות שלהן נמוכה, כל פיקסל מוגבל מבחינת מה הוא יכול להציג. (מבחינת צבע ניגודיות וכו')
והרוב הכולל של המשקפיים שיש כיום בשוק זה אותו מודול מעאפן.. (בגלל זה המחיר הזול יחסית)
השאלה כמה הצללה צריך בשביל מסך LCD, אם אין שמש ישירה עליו, הוא מספיק בהיר, לא ?
בהירות היא נתון חשוב, נתון סביר יהייה 300 ניטס ומעלה, לדוגמא בישומיים צבאיים מגיעים גם ל 700 ניטס ו1000 ניטס, בעיה חמורה יותר מעוצמת תאורה היא השתקפות האדם/אובייקט שעומד מול המסך
אני ניסיתי מספר מגיני מסך (פוליקארבונט וכו..) גם כאלו שמיועדים לתמונות ועדיין לא הגעתי לביטול ההשקפות בצורה בכמות שלא תפריע (הצללה לא תעזור פה אלא אם כן אתם בחדר סגור)
אם השימוש הוא בתוך הרכב אז אפשרי להשתמש במסך מחשב רגיל אם זה בחוץ אז כדאי לקנות מסך עם בהירות בתקן צבאי או גזיבועם קירות היקפיים - שימושי במיוחד בחורף הקרב
כפי שאמר גיא יש גם הבדל נוסף שנוצר כנראה בגל הפער במחיר, המשקפיים היקרות יותר לא רק איכותיות יותר בתמונה ,הם גם נוחות יותר לשימוש וברובן יש גם הצללה סבירה
צום קל![]()