השרשור מתעדכן אוטומטית כל 30 שניות .
Automatic thread refreshing has been stopped because you appear to be idle. Un-Idle
-
טעינה מחדש
-
עודד אותי להיכנס לתחום בביטחון
אתמול בשעה 12 בצהריים היה לי גוף מסוק מורכב ברובו , עם המון חוטים שמתנדנדים ממנו, ושקית גדולה עם להבים מקלט וכמה סוללות ריקות.
בשעה 17:30 כבר הרמתי בעצמי "הוריקאן 550” מהקרקע בכח הרוטור, וזה רק בזכות אדם אחד שאין דרך להודות לו מספיק - עודד (WIND556).
לפני חצי שנה החלטתי להיכנס לתחום הזה, וחוץ מDX7 לא היה לי שום דבר שנראה או מרגיש כמו מסוק אמיתי. היה לי MCX והיה לי מיקרו-מסוק אינפרה אדום מצ'וקמק ואת כל ארבעת הסימולטורים הפופולריים (ושלושה שלטים) ואני חושב שתפוקת העבודה שלי ירדה ב40% בחודשים האחרונים מרוב קריאה באינטרנט וניג'וס בפורומים השונים, אבל מרוב עצים לא ראיתי את היער ומרוב המלצות ודעות לא יכולתי להחליט שום דבר.
ואז, כמו לכל מתחיל בפורום - עודד הציע לי להתקשר אליו.
בפעם הראשונה שדיברתי איתו הוא לא דחף אותי לקופטר איקס ולא להוריקאן, הוא לא אמר לי מה או איך לעשות, הוא רק דרש ממני להבין מה אני רוצה ונתן לי את הכלים לבחור בעצמי.
מאז דיברתי איתו והתכתבתי איתו בפורום וגם ביקרתי אותו עוד לפני שהיה לי מסוק, ואתמול ישבתי איתו בערך 6 שעות ויש לי מסקנה: הסבלנות של עודד היא תופעת טבע.
אפילו שאבא שלי אלקטרונאי ורוב הצעצועים שהיו לי בילדות עיניינו אותי פחות מהמברגים והפלאיירים שלו, ואפילו שיש לי נסיון של 17 שנים בתחום הוידאו ואני יכול לחווט אולפן טלויזיה בחושך, אתמול בפעם הראשונה הבנתי את המשמעויות של וולט, אמפר, וואט ומה בשם אלוהים קשור "סי" לכל זה. עודד הצליח לא רק לכוון ולסדר את המסוק שלי תחת מטר שאלות וניג'וסים אסוציאטיביים, הוא גם וידא שהוא לא סוגר אזיקון או לוחץ כפתור בשלט בלי שאני מבין בעברית מה זה עושה ומתי צריך לעשות את זה. הוא עבר איתי על הדברים שהרכבתי בעצמי, שידרג את הדברים שעדיין לא הרכבתי, נתן לי טיפים מה לבדוק ואיך לכוון, ואיים עלי כבר מהרגע הראשון שאני יוצא מהבית שלו כשאני מבין במסוקים.
אין פה עניין של מי טוב יותר, מי מנוסה יותר, למי יש אינטרסים כלכליים ומי חבר של מי. אני לא מבין בזה ומתעקש שזה ישאר ככה.
כמטיס מתחיל – אין לי כסף, אין לי נסיון, ואין לי שום אינטרס מלבד ללמוד ביסודיות ובשפה שאני מבין. זה יכול להיות עודד וזה יכול להיות ליאור בר-עמי הפנומן וזה יכול להיות אפילו (אל תרביצו לי) שיסל.
צריך רק שני דברים – הכשרון ללמד, והזמן לעשות את זה, ובמקרה של עודד יש לו את שניהם ובכמות.
בשורה התחתונה - אני ממליץ לכל הטירונים להפסיק להתבייש ולהתקשר, ומוטב מיד מאשר עוד שני רגעים.
-
-
תגובה להודעה: עודד אותי להיכנס לתחום בביטחון
אכן עודד איש יקר ולו סבלנות רבה ורצון לעזור.
שמח שהכל יסתדר לך, תהנה מהמסוק.
בברכה,
ניסים.
-
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום