אחרי הרבה זמן שלא פרסמתי שרשור בנייה, והיות והתפנה לי קצת זמן עכשיו (ואחר כך לא יהיה מכיוון שביום ראשון אני מתחיל ללמוד לתואר במסגרת העתודה האקדמית) להלן שרשור הבנייה של
ה-F22 מדפרון, גוף מלא ובנייה עצמית
הקדמה:
אחרי הרבה זמן בלי טיסן להטיס כמסוקאי עצבני החלטתי לבנות משהו לשירגיע אותי בין טיסה לטיסה של המסוק, רציתי משהו מהיר ואני אוהב סקייל ולבנות לבד. אחרי חיפוש ברשת מצאתי תוכנית באתר RCGROUPS.COM
שענו בדיוק על הדרישות שלי
את הטיסן בניתי מלוח וקצת קאפה, ועוד קארבון ודיקט לקינוח. את התוכניות ניתן למצוא בקישור הנ"ל
אני לא אהבתי איך שהטיסן טס בסרטון של המתכנן, לדעתי הוא FLOATY מידי, נראה קליל באוויר לא כיאה ל-PARKJET ולא סקיילי כמו שאני אוהב, לכן בחרתי ללכת על סט אפ כבד יותר, כדי ליצור
טיסן בעל חדירות יותר טובה, אבל שעדיין יוכל לבצע תמרונים מרשימים
נתונים טכניים:
מוטת כנף: 63.5 ס"מ
אורך: 89 ס"מ
משקל טיסה: 615 גרם (כולל סוללה)
סט אפ:
מנוע: RC-TIMER 2212/6 2200KV
בקר: RC-TIMER 30A
פרופ: 6X4E
סוללה: TURNIGY 20C 2200MA
ועכשיו- לבנייה עצמה!
חומרים הדרושים לבנייה:
דפרון 6ממ'
קאפה (רק לכונסים)
דיקט תעופתי (לתושבת מנוע ולהורנים)
מוטת קארבון עגולה וחלולה בעובי 4ממ'
דבק חם
דבק מהיר FOAM SAFE+מזרז
התוכניות:
אחרי הדפסה, יש לוודא בעזרת הסרגל שעל התוכנית שהתוכנית הודפסה בגודל הנכון, ואחר כך יש לחתוך בכל אחד מדפי התוכנית את הקצוות (המדפסת ל יכולה להדפיס על כל הדף)
ולהדביק את חלקי התוכנית ביחד (אני עושה זאת עם סלוטייפ שקוף). עבודת נמלים, מטיש ומעצבןאבל אין מה לעשות
להלן התוכנית לאחר הדבקה:
תקריבים של התוכנית:
חשבתם שלהכין את התוכנית זה באסה? עכשיו צריך לחתוך את כל החלקים
את החיתוך ביצעתי עם סקאלפל של חברת SWANN MORTON. כמובן גם הלהב הוא של אותו החברה
מדובר על להבים איכותיים ביותר, אני משתמש בהם עוד מהימים בהם הייתי בונה דגמי קרטון מבטאון חיל האוויר
כשחותכים דפרון חשוב לבצע כל חיתוך במספר מעברים, כך יוצא חיתוך נקי ואיכותי יותר. כשהלהב מתחיל להגרר בחומר להחליף אותו ישר, ולפני חיתוך של חלקים עגולים להחליף ללהב חדש
(מומלץ להצטייד בהרבה להבים, אני קניתי חבילה של 100 להבים ב- 20$ )
ישנן מספר שיטות להעביר את הסרטוט של התוכנית לדפרון
בהתחלה קיבעתי את חלקי התוכנית בסיכות, סרטטתי מסביב לחלק ואז הסרתי את התוכנית כמו שניתן לראות בתמונה הנ"ל:
אחר כך מצאתי שיטה הרבה יותר פשוטה ומהירה, חותכים בצורה גסה מסביב לחלקי התוכנית, מדביקים אותם בעזרת דבק UHU נוזלי פשוט לדפרון
ואז חותכים את התוכנית עם הדפרון. אחרי שמסיימים לחתוך מקלפים את הנייר של התוכנית (מתקלף בקלות וללא מאמץ)
וזהו! פשוט ומהיר
אז אחרי הרבה חיתוכים ועבודה סיימתי עם כל החיתוכים, בתמונה הבאה תוכלו לראות חלק גדול מהחלקים שחתכתי (למה לא את כולם? כי לא הכל נכנס בתמונה)
עכשיו צריך "לשתול" את קורת הקארבון בתוך הכנף, לפני כן יש לקצר אותה לאורך המתאים, ואז ליצור חריץ בעובי של הקורה. קודם כל יצרתי חתך בעומק 4 ממ' בדפרון, ואז שייפתי לתוכו בעזרת נייר שיוף #600
עד שהוא היה גדול מספיק כדי להכיל את הקורה
להלן תמונה של הכנף אחרי שיצרתי בה חריץ:
עכשיו לשלב הדבקת צינור הקארבון, הכינותי מראש ספרים למשקל לחיצה על הקורה ויריעת ניילון ככה שהספרים לא ידבקו לקורה כשהם לוחצים עליה
לפני ההדבקה חשוב היה לנקות את הקורה ואת הכנף מכל אבק ולכלוך שנשאר עליה מהשיוף ובכלל כדי להבטיח הדבקה איכותית
אז ריססתי מזרז על הקורה, שמתי דבק מהיר (FOAM SAFE!!) בתוך החריץ, הנחתי את הקורה בתוך החריץ תוך כדי לחיצה ויישור והנחתי על הכל ניילון וספרים
התוצאות בתמונה הנ"ל ( סופסוף שימוש טוב לספרי הלימוד מהתיכון)
הקורה המודבקת: (על הדרך גם חתכתי את המאזנות)
ועכשיו להתחיל בבניית הגוף התחתון!
הבסיס לחצי התחתון של הגוף בנוי משלוש דיסקיות שנותנות צורה לגוף, המחוברות על בסיס:
בחלק האחורי של הכנף חיברתי את הדיסקית שעליה תהיה תושבת המנוע:
ואז חיברתי את הבסיס לגוף, וצד אחד של הגוף:
שני צידי הגוף מודבקים:
ולבסוף, סגרתי את החרטום:
עכשיו כשכל החלק העליון של הטיסן עדיין שטוח התחלתי להתקין את האלקטרוניקה, מכיוון שאחר כך
שיהיו שם מייצבים, גוף וכו' לא יהיה ניתן להניח את הטיסן הפוך לנוחות העבודה
קודם כל ייצרתי מדיקט את תושבת המנוע:
ואז חיברתי את המנוע עצמו לתושבת:
![]()