אני צריך מייצב מתח לתחנת הקרקע שלי. הסוללה תהיה 10000MAH 14.8 ליפו ואני צריך מייצב שיוריד ל 12 וולט (ורצוי גם 5 וולט) עם 5 אמפר לפחות.
המליצו לי על המייצב הזה אבל רציתי לדעת אם יש פתרונות זולים יותר.
במה אתם משתמשים ?
אני צריך מייצב מתח לתחנת הקרקע שלי. הסוללה תהיה 10000MAH 14.8 ליפו ואני צריך מייצב שיוריד ל 12 וולט (ורצוי גם 5 וולט) עם 5 אמפר לפחות.
המליצו לי על המייצב הזה אבל רציתי לדעת אם יש פתרונות זולים יותר.
במה אתם משתמשים ?
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
יש סיבה מיוחד שאתה רוצה להשתמש בסוללה הזו ?הסוללה תהיה 10000MAH 14.8
אל תגיד לי סוללה של EC POWER
Team Zion
יש להם ממירים מייצבים וכדומה
אני רכשתי מהם ערכה אחת שמתחברת לרכב ומשם מפצל חשמל רגיל של הבית וחיברתי את כל הציוד של FPV
לקחתי את הדגם של 300W
http://www.advice.co.il/products.aspx?PcatID=917
רעיונות יפים.
הסוללה שהזמנתי זו זאת :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...#ht_2916wt_927
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm
יש משפחה של מייצבים זולים פשוטים ואמינים LM78XX, ה XX מיצג את מתח הייצוב
יש ב 5V 9V 12V ועוד, הזרם המותר לכל רכיב הוא 1A.
כל רכיב כזה עולה כ 5 ש"ח
אם תחבר על לוח מחורר 5 יח' במקביל תקבל מייצב למתח שתבחר עם יכולת לספק 5A,
עשיתי את זה במספר אפליקאציות וזה עבד מצויין
http://www.datasheetcatalog.org/data...0/44435_DS.pdf
בהצלחה
רונן.
נערך לאחרונה על ידי MRDATA; 29-03-2011 בשעה 21:32:44. סיבה: TYPO
--------------------------------------------------------------------
FW190 PIRATE
Hobbyking Edge 540 V3 (Red/Silver) 3D 1200mm
Multiplex FUNCUB
Multiplex PARKMASTER
כנף Tek sumo
zeta science extreme 3d
Phantom 3 Pro
Multiplex Xeno
Multiplex Funjet
HobbyKing™ Tornado Viper Jet 75mm
Bixler on Steroids
---------------------------------------------------------------------
הפתרון הנ"ל מצוין מתוקף היותו פשוט וזול.
יש לו שני חסרונות לא מבוטלים -
- כדי לקבל 12 וולט ביציאה, תצטרך לספק מעט יותר. מדובר בוולט או שניים, אבל זו מגבלה מובנית על ניצול הסוללה שצריך להיות מודעים אליה
- כל הפרש המתח בין המתח הרצוי למצוי מומר לחום. זו הסיבה לכך שדרושים 5-10 ממירים כדי להתמודד בצורה טובה עם הדרישות שלך. המשמעות של זה היא שאתה תנצל משהו כמו 30-50% מחיי הסוללה התאורטיים, כי רוב ההספק יומר לחום.
מה שאתה באמת רוצה הוא מייצב מתח ממתג - בדיוק כמו הספק שהיה בלינק שלך. הוא יספק יעילות של 80-95%, בעוד שבפתרון של מייצב ליניארי תקבל יעילות פחותה בהרבה.
אם אתה זקוק לשני המתחים - 12V + 5V - הייתי פשוט הולך על מה שהצעת.
כדאי לדעת שני דברים לגבי ספקים כאלה -
- ספקים כאלה לא מסוגלים לספק את הזרם המקסימלי שרשום בכל אחת מהיציאות במקביל - יש להם הספק כולל מוגבל, ואתה יכול לאזן אותו בין היציאות פחות או יותר כרצונך, אבל תהיה מודע למגבלות.
- בחלק מהספקים הללו, תידרש לצרוך הספק מסויים (חצי אמפר עד אמפר) ממסילת ה-5V כדי שהמתח בשאר המסילות יהיה תקין. אם אין ברירה - תתקין נגד הספק פשוט.
במידה ואתה צריך רק את ה-5V, הנה יחידה שנוצרה בשבילך... העלות אחרי משלוח תהיה כ-34$ מהבדיקה שלי (היחידה עצמה עולה כ-25$).
אין לי ניסיון עם היחידות, אבל ב-HobbyKing יש ממירי מתח שעשויים להתאים. דוגמא.
נערך לאחרונה על ידי int0x2e; 29-03-2011 בשעה 23:08:46.
אמנם אשכול ישן קצת אבל שווה הקפצה...
אני בדיוק חיפשתי גם מייצב 12 וולט ממותג.
בדיוק שדרגתי את מזוודת הFPV שלי ממסך 7 אינטש למסך 19" שעובד על 12 וולט ומושך 3 אמפר ולמרות שהעסק עובד על על סוללת 10,000 עם 3 תאים הופתעתי לגלות שיש לי 55 דקות עבודה עד שהמסך נכבה ???
בבדיקה יותר מעמיקה גיליתי שלמרות שהסוללה מתחילה ב12.6 היא יורדת עד ל 11.7 וולט וזה השלב שהמסך נכבה, בטעינה של הסוללה גיליתי שנצרכו סה"כ 2350 מילי אמפר... לא טוב...
בדקתי עם סוללת 5000 עם 3 תאים והעסק החזיק מעמד 30 דקות, ולאחר בדיקה הסוללה פרקה רק כ 1500 מילי...
בקיצור, אני מקפיץ את כל העסק לסוללת 4 תאים עם 10,000 מילי ומזמין את המייצב הבא והפשוט של הסיני בעלות 8$ :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...y_12_23v_.html
אני בטוח ששם תהיה נצילות יותר גבוהה ולפחות המסך ימשיך לקבל 12 וולט קבוע מעבר ל70% פריקה מהסוללה, מה גם שהמייצב תומך גם בסוללות של עד 5 תאים ויש לי איזה 6 כאלה של 3000 עם 5 תאים...
הזמנתי 2 מייצבים כאלה, אחד לגיבוי (אם מישהו מכיר פתרון בארץ, אשמח לשמוע כי אין לי סבלנות לחכות לזה מחו"ל)
כל הציוד במזוודה מגיע לזרם צריכה של 3.4 אמפר... כולל DVR ומסך גיבוי (לא כולל ההדפליי)
שרון מה נסגר אצלך בסוף עם המייצב ?
נערך לאחרונה על ידי alexk; 15-09-2011 בשעה 08:28:10.
---------------------
החלפת זכוכית בלבד
מעבדת תיקון גלקסי
מעבדת תיקון אייפון
כל מה שרצית לדעת על FPV
---------------------