תגובה: R-rex 450?

נכתב במקור על ידי
Friman
תודה עודד על התשובה.
לאיזה מהדילים שכתבתי התכוונת שאמרת שמדובר ב״מוקש״? לwalkera או ל titan t-rex 450? ובמה מתבטא המוקש? אתה אומר שיהיה צריך להחליף חלקים כי הם לא נראים לך עמידים מספיק ויישברו, או בגלל שהם לא מספיק מקצועיים? כי תמיד אפשר לשדרג אח״כ בהדרגה... לא?
אני מבין את כל מה שכתבתם ושהמסוקים שכתבתי אינם מקצועיים כנראה, אך כמו שאמרתי אני רחוק בעצמי מלהיות מקצוען... כמו שאמרתי אני לא מחפש כרגע להשתקע, אני מחפש מסוק חביב להתנסות שניתן להטיס בחוץ לשעשע את עצמי ואת הילדים, ושישמור על יציבות סבירה.
השאלה אם לצרכים האלו, אחד מהמסוקים שציינתי מתאים? או שיש הצעות אחרות בטווח התקציב הזה?
בהחלט ייתכן שהמסוק הבא שלי, לאחר מכן, יהיה מאחד הדגמים שציינתם אבל בשלב הנוכחי 2000-3000₪ זה הרבה יותר מדי בשבילי.*
הי
שני הדילים שציינת הם מוקש.
לגבי החיקוי - מסוק הוא כלי שבו איכות הייצור וההרכבה חשובים ביותר. לחיקויים יש נטייה לוותר על החלק הזה. אתה קונה קיט - ואח"כ מגלה שיש לך חופשים בכל מקום אפשרי ואתה לא משתלט על המסוק בגללם (שתבין - תזוזה של חלקיקי מעלות בראש רוטור של מסוק=תזוזה משמעותית מאד של המסוק עצמו).
חוץ מזה הדיל שאתה מסתכל עליו מכיל גם אלקטרוניקה. עוד חלק חשוב מאד במסוק רדיו. ב"דילים" מהסוג שאתה מביא כאן - האלקטרוניקה בד"כ לא איכותית, היא מזייפת ואתה נלחם עם המסוק במקום להטיס אותו. אפשר, כמובן להחליף את האלקטרוניקה - אבל זה כבר יעלה פי כמה וכמה מעלות המסוק עצמו (וזה מה שעודד התכוון, לדעתי). כנ"ל לגבי חלקים מכניים.
לגבי הוולקירה - קודם כל הוא קטן יחסית, וזה לא מה שמתחיל צריך (זכור: במסוקים - גדול יותר=יציב יותר). שמעתי הרבה דעות שונות על המסוקים שלהם ועל איכות האלקטרוניה. ממש לא כולן טובות. במסוק הספציפי הזה אני מזהה לפחות שני כשלים מבניים:
- מנועי מברשות (Brushed) - לא יעילים, בעלי אורך חיים קצר, לא אמינים.
- זנב מונע במנוע ייעודי - בד"כ שמירת הזנב היא פחות מדויקת (מה גם שהמנוע בזנב הוא מנוע מברשות גם כן).
הייתי נמנע משני הקיטים האלו ומנסה להשקיע במסוק איכותי יותר.
מקווה שעזרתי
הרוטור הוא רק מאוורר ענק - עצור אותו ותראה איך הטייס מזיע...
ואדים
Mikado Logo500 3D-FBL "Mjollnir" ;R617FS;3XBLS451;Microbeast+BLS251;CC Phoenix Ice 100A+Scorpion 1100KV; WR Mini Hercules BEC
Great Planes Super Sportster EP
Futaba 7C 2.4GHz