כמו שנאמר כבר בעבר ישנה סכנה בריאותי בשימוש במגבר 2.4 1W (תמונה ראשונה מימין)
שאלתי היא האם גם במערכת UHF LRS שהרי היא פועלת בתדר 433 ישנה
סכנה בריאותית?
או שהיא בטוחה לשימוש למרות שניתן להגיע עם המערכת עד 2W
תודה מראש לעוזרים.
כמו שנאמר כבר בעבר ישנה סכנה בריאותי בשימוש במגבר 2.4 1W (תמונה ראשונה מימין)
שאלתי היא האם גם במערכת UHF LRS שהרי היא פועלת בתדר 433 ישנה
סכנה בריאותית?
או שהיא בטוחה לשימוש למרות שניתן להגיע עם המערכת עד 2W
תודה מראש לעוזרים.
נערך לאחרונה על ידי ORAN55; 24-05-2011 בשעה 14:00:06.
אין בהכרח סכנה בריאותית בשימוש זה.
כפי שציינתי בפוסט דומה, שידורי רדיו (לא משנה באיזה הספק, ולא משנה באיזה תדר) - מוגדרים כ"קרינה לא מייננת".
למיטב ידיעתי, כל המחקרים האמינים נכון להיום יודעים להצביע רק על קרינה מייננת כגורם לסרטן (המנגנון המוכר מדבר על נזק ישיר לדנ"א עקב החשיפה לקרינה מייננת).
זכור לי שישנם מחקרים שמדברים על השפעה של עוצמות שדה גבוהות, אבל זה לא רלוונטי במקרה הזה.
לגבי שידורי רדיו רגילים, בהספקים כאלה, עדיין אין ראיות שמצליחות לתמוך בהשערה של נזק ביולוגי. למרות זאת, אף אחד עוד לא מת בגלל עודף זהירות...
במידה ואתה רוצה להיות זהיר מאוד, הפתרון יהיה להרחיק את עצמך ממקור השידור. פתרון פשוט יהיה להשתמש באנטנה שמוצבת על חצובה, אשר נמצאת כמה מטרים ממך, ומחוברת למשדר בכבל קואקסיאלי איכותי.
הקרינה דועכת בריבוע עם המרחק, ולכן הרחקה של 10מ' למשל, שווה להקטנה של עוצמת השדה פי 100 (זו גם הסיבה שאם כבר לחשוש, אז אני הייתי מאוד מפחד מהעובדה שהפלאפון שלך נמצא ס"מ וחצי מרקמת המוח ומשדר בהספק גבוה יותר מהמערכות הנ"ל...)
הערה: אני מציע בחום לבדוק את הספרות בנושא ואת המלצות משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי. הנ"ל מייצג רק את דעתי והבנתי האישית, ולא מהווה המלצה או הנחייה.
קרינה חזקה טובה כטיפול נגד מה שהיא מלכתכילה גורמת..![]()
Airplanes don't mind if you like to look at other airplanes
הכי טוב UHF, תדר נמוך, הספק נמוך ומרחק אדיר.
בברכה,
תומר עינבר