ברשותי הטיסן הבא:
http://www.pw-rc.com/product_info.php/products_id/2149
כמו שניתן לקרוא במפרט הוא מצוייד ב2 מנועי 1100kv ו2 בקרי 40A.
כמו שניתן בטח להבין החיבור לסוללה היוצא משני הבקרים אוחד לחיבור אחד ע״י כבל y וכנ״ל גם לחיבור למקלט.
הסוללה הדרושה היא 3 תאים 11.1v
השאלה שלי היא כזו:
הייתי רוצה לחבר 2 סוללות 3 תאים- אחד לכל מנוע/בקר
עם זה אין בעיה ...
מה תהייה התוצאה אם אני
1. אפריד את החיבור בין שני הבקרים ואחבר לכל מנוע סוללה בנפרד?
אל תבלבל בין החיבור עם מפצל ה Y למקלט לבין חיבור הסוללה לבקר , עדיף לך לתת לכל בקר סוללה בנפרד
או
2. אחבר 2 סוללות כאלו עם מחבר Y למחבר הY שכבר קיים בין שני הבקרים? כלומר- שלשני הבקרים ״כאילו״ תחובר סוללת 6 תאים?- זה יכול לגרום לסוג של עומס יתר? -
כן - אתה תשרוף את הבקרים ,המנועים והמקלט
מה תהייה התוצאה בכל אחד מהמקרים?
האם הסוללות חייבות להיות זהות (בנתוני ה C שלהן- כלומר האם חייב ששתיהן יהיו 20C או שאפשר תהייה 25C ואחת
20C?)
כן- צריכות להיות זהות ובעלות קיבולת זהה
שאלה נוספת שאני מתלבט בה אך התשובה הגיונית לדעתי- בחיבור סוללה אחת לשני מנועים- זמן הטיסה מתקצר בחצי? - לפי ההיגיון- כן, אך משום מה אני לא בטוח... אשמח אם מישהו יפרט על כך יותר.
בעקרון אתה צודק - אך במציאות אין שני מנועים זהים ( ובמנועים סיניים על אחת כמה וכמה ) ולכן התצרוכת תהיה קצת שונה
הסייגים שיש לי מהתהליך:
1. האם המנועים בנויים כך שהם צורכים רק חצי מהזרם שסוללה אחת יכולה לספק (כלומר- כל מנוע בנוי לצרוך רק חצי מתפוקת הסוללה?) או ששני המנועים יכולים לעבוד עם סוללה כזו בנפרד אך בטיסן הנ״ל הם פשוט מקבלים פחות זרם--- כי זה מה יש?
2. בחיבור 2 סוללות נפרדות- אחת לכל בקר- האם יכול להיווצר עומס על הבקר? האם מנוע כזה ייצר יותר מ 40A?
מסקירות שראיתי באינטרנט- סוללת 3 תאים כזו נותנת די והותר כוח כדי לגרום לטיסן לעלות בזוית אנכית במהירות מטורפת לגובה רב, אך אני מאוד סקרן לגבי חיבור 2 סוללות- אחת לכל בקר/מנוע- מה תהייה התוצאה? (יותר כוח, עומס יתר, סכנת פיצוץ הבקר, המנועים יתלשו מהמקום

?)
תודה מראש,
גיא.