נמאס לי שיש לי לפעמים בעיות במנוע הטיסן ואני עושה דברים בלי שאני מבין מה הם עושים. מישהו מכיר אולי מדריך באינטרנט שמסביר בצורה מפורטת מה עושים עם מנוע שלא עובד כמו שצריך?
נמאס לי שיש לי לפעמים בעיות במנוע הטיסן ואני עושה דברים בלי שאני מבין מה הם עושים. מישהו מכיר אולי מדריך באינטרנט שמסביר בצורה מפורטת מה עושים עם מנוע שלא עובד כמו שצריך?
קבל מאמר יפה מהפורום השכן:
http://www.planesandmodels.co.il/article_62/
יואב,
המאמר אליו הפנה אותך מושיק שגוי!
כנראה שעדי כוכב כתב אותו ממש מזמן; לפני שהוא הבין את זה בעצמו. כדאי לבקש שזיו ביטון בעל האתר, ישנה את המאמר באופן דרסטי, או שישמיטו כליל.
כמו שהוא, אין הוא מוסיף כבוד...וגם לא מוסיף הרבה מידע.
בפחות מ-10% מהקרבורטורים ובעיקר במנועים זולים, הסיכה (המחט ליתר דיוק) הנגדית היא אמצעי לוויסות אויר...
ברוב הקרבורטורים, המחט הנגדית (fuel control valve) מווסתת ישירות את עקומת הדלק, ע"י שינוי גודל הנחיר דרכו זורם הדלק, בתגובה לשינוי מצב המצערת. היא לא מתעסקת באויר...
בחלק מהקרבורטורים, מתוצרות YS ו-Enya, המצוידים בדלף-אויר (air-bleed), יש גם וויסות קבוע לכמות הדלק בהתאם לשינוי מצב המצערת.
אולי המשפט החשוב ביותר בכל המאמר הוא לפני האחרון... ואני מצטט: "אני מאוד ממליץ כן להתחבר אל מישהו בעל ניסיון כדי שיוכל להדריך אתכם בשלבים הראשונים.".