הבעיה היחידה במערך כזה שאתה מגדיל את טווח הכיסוי של האנטנה שלך מ-30 מעלות ל 60 מעלות בערך.
אומנם זה טוב וככה אתה נמצא רוב בזמן בכיסוי מבלי להזיז את האנטנות אבל.
במידה ואתה מטיס בסביבה "עויינת" עם סבירות שיש עוד מטיסי FPV בסביבה שלך במרחק של ק"מ ויותר.
אז אתה מקבל הפרעות גם מהשידור שלהם....
לפי דעתי עדיף להשתמש באנטנה עם אלומה צרה שמווכנת ישירות לטיסן שלך ככה אתה "מתעלם" משידורים
אחרים שקיימים בסביבה שלך. כמובן שזה מחייב מערכת עקיבה טוב ואמינה.
אנטנה יאגי מחוברת למערכת עקיבה אמורה לתת לך את התוצאה הטובה ביותר.
Shoot for the Moon. Even If You Miss, You'll Land among the Stars
Trex 600ESP - Trex 450 - Skywallker FPV - Mikrokopter Okto - Phantom 2 - Phantom 1
אחרי ניסיונות רבים ...
מצטרף להמלצתו של מוטי
בסדר
אני אקנה ממך את אחת האנטנות![]()
מוטי תודה, האם גיא נחשב לסביבה עויינת ?
שלומי, אני יודע שעדיף מערכת עקיבה אבל לא אשקיע בכזו.
בכל מקרה אני מניח שעדיף 2 אנטנות PATCH , מאחת אומני/יאגי ואחת PATCH
עכשיו אולי מישהוא יכול לענות לשאלה
מה הזוית האופטימלית בין האנטנות , ובין האנטנות והקרקע?
לרוב אני מטיס ברדיוס של 3 ק"מ בגובה נמוך מ- 100 מ'.
יש חבר שמטיס איתנו ואין לו עקיבה ובכל הכנות אני אומר לך הוא טס למרחקים שאתה מדבר עליהם והאנטה שלו בריצפה נשענת על רגלית אלומיניום קטנה
8 DBI
גם אני עיקמתי פרצוף שראיתי את זה אבל שמע !!! ראיתי במו עיניי שזה עובד מעולה אחרת לא הייתי מאמין![]()
טעות קטנה.
האנטנות הללו מכסות 60 מעלות, אופקית ואנכית.
זאת אומרת שאתה יכול לתת זווית של 60 מעלות בין האנטנות, ככה תקבל כיסוי של 120 מעלות מול האופק.
אתה יכול להרים את שתיהן ב 10-30 מעלות. זה יספיק לך עד מעל הראש, תרתי משמע.
פטצ'יציק
נ.ב.
אני מניח (לפי הפרופורציה בתמונה שלך) שאתה מדבר על אנטנה פטצ', 8 DBI, בתדר 900 MHZ
Some things you can only really appreciate from above
אתה צינור: http://www.youtube.com/user/IRonen
שלומי האם אתה מדבר על אנטנת PATCH כמו שלי ?
איציק תודה,
אכן הן אנטנות 8DBI בתדר 900MHZ , ראיתי את התרשים שהוספת , בעבר עשינו נסיונות בעין תות עם הציוד של שרון
משדר 900MHZ בעוצמה של 500 מיל , האנטנה הופנתה ב 30 מעלות לקרקע ושרון טס מאחוריה האנטנה במרחק 400 מטר
ועדיין הייתה קליטה מצוינת, יש לך הסבר? האם זה בטוח לעבור את האנטנה מאחור בטווח קצר?