הכל התחיל כשבחור נחמד פנה אליי ובקש עזרה להיכנס לתחום ה-FPV. הוא אמר שהוא רוצה להשקיע בציוד איכותי ולא להיתקל בבעיות אלא להטיס בכיף ולהינות מוידאו טוב.
התיישבתי והכנתי לבחור רשימת קניות כמו שרק בזבזן (משקיען) כמוני מסוגל לארגן (סורי זיגי שאני מדרדרד אחרים ).
בקובץ המצורף הכנתי רשימת ציוד לכניסה לתחום ה-FPV בצורה הכי מקצועית שאפשר. וידאו ורדיו נקיים ל 10 ק"מ לפחות מובטח (לדעתי, בתנאים נורמליים) , אם כל החיווטים וההתקנות נעשות כהלכה.
אני מודע לעובדה שזה לא זול בכלל ועוד לקנות הכל מראש (או לפחות את ה 80% ההכרחיים) ונדהמתי בעצמי שהבנתי שאני מחזיק את כל הציוד הזה, אבל אם יש פה אנשים שהפרוטה מצוייה בכיסם לקנות הכל מראש , זה יחסוך להם הרבה כאבי ראש ושדרוגים עתידיים.
אני לא יכולתי להרשות לעצמי הכל, התחלתי מסט סיני של 200MW על טיסן 3D (שאלו את עודד מזור, הספוטר שדרבן אותי להכינס לתחום ועזר לי וזה המקום להודות לו שוב), ולאט לאט שדרגתי. אני מבין היום מאוד מבחינה טכנית אבל מבחינת הטסה הטסתי מעט מאוד. פתחתי את הביקסלר והטווינסטאר אולי 15 פעמים כדי לעשות שינויים ולהוסיף רכיבים.
לדעתי כנף מעופפת מכל סוג נוחה מאוד כי כל הציוד בחוץ והרבה יותר קשה להזדקר ולהפיל כנף, מה גם ששטח הכנף שלה גדול ומאפשר נשיאת משקל רב ללא פגיעה חמורה במאפייני הטיסה.
עדיך כנף של 120 ס"מ לפחות, כי הקטנות כמו סוויפט 2 לא יסחבו יותר מסטאפ בסיסי.
הם נחמדות יותר בתור טיסן FPV שני להטסות קרובות וקלילות (עד 4 ק"מ עם אנטנות Cloverleaf ו SPW אומניות בקיטוב מעגלי).
אשמח לשמוע פידבקים ובקרוב תראו גם הערכת מחיר ואולי גם רשימת מחירים מעודכנת.
מקווה שתרמתי עוד קצת לפיתוח התחום בארץ,
שרוןX
נ.ב
אשמח לשמוע ביקורת בונה והצעות לשיפור או תוספת.
נערך לאחרונה על ידי sharonx; 06-01-2012 בשעה 07:38:47.
Success is the ability to go from one failure to the next without any loss of enthusiasm