קניתי לפני חודש וחצי בערך רצועת זנב כזו מהלידיירקט: http://helidirect.com/pioneer-high-q...-500-p-7194.hd. זאת כיוון שאחרי 8 חודשים רצועת הזנב המקורית שלי נקרעה בריסוק קשה. הרצועה על פניו נראית איכותית, פחות גמישה משל אליין, אבל מאז ששמתי אותה היא עושה לי רק צרות. ראשית, לפחות 3 פעמים קרה לי איתה שיש לי החלקה בזנב של איזה רבע סיבוב באופן פתאומי באמצע טיסה בלי קשר לכלום. היום זה קרה לי פעמיים סתם ככה באמצע הטסה בלי שום סיבה, אחרי שהמסוק יצא מסידרת שיפצורים שכללה בין היתר החלפת גג״ש קדמי של הרצועה בבום, בדיקה של גג״ש אוטורוטציה (שהיה תקין לגמרי), מתיחה ושימון (לא מאסיבי מדי, במידה, עם ספריי סיליקון). הג׳יירו הוא ספרטן קווארק וסרבו זנב ds510, שניהם מצויינים ומעולם לא הייתה לי בעיה כזו עם הרצועה המקורית איתם. להבי זנב של פוסונו, גם איתם מעולם לא היו לי בעיות עם הרצועה הקודמת. למעשה בגלל שאף פעם לא היו לי בעיות עם הרצועה הקודמת חשבתי לעצמי שאני לא רואה טעם במעבר לTT ולכן חשבתי לפחות לשים רצועה יותר טובה אבל מסתבר שלא ממש.. חוץ מההחלקות, היה לי מקרה לפני שבועיים שבנחיתה לא זהירה ״ליטפתי״ עם להבי הזנב את הרצפה. כלום לא נפגע חוץ מלהב זנב אחד שנשבר, אבל בגג״ש הקדמי של הרצועה בבום נטחנו כמה שיניים. שזה נראה לי אבסורדי, שהרצועה יותר חזקה מהגג״ש... בעבר כשרק התחלתי להטיס, היו לי עם הרצועה המקורית כמה שפשופים הרבה יותר רציניים של להבי הזנב ברצפה ומעולם לא קרה כלום לא לרצועה ובטח לא לגג״ש שלה. אני יודע שיש ניגוד בין שני המקרים שאני מתאר, באחד מהם החלקת יתר ובשני קשיחות יתר של הרצועה, אני לא יודע להסביר איך זה מסתדר אבל על המסוק שלי הרצועה הזו לא עולה יותר.