אני מניח שלא ברור מהכותרת מה בדיוק אני רוצה לשאול...
יש בשוק לוחות שליטה לרחפנים שיודעים לעשות rth בעצמם ללא צורך בטייס אוטומטי מובנה באופן נפרד בosd. למשל rabbit, ואם אני זוכר נכון גם free flight בתוספת מודול gps מתאים. אבל... גם אם הלוח יודע לעשות בעצמו חזרה הבייתה אני מניח שבמהלך הטסת fpv יש צורך לקבל מידע על מיקום הרחפן ביחס למטיס וביחס לסביבה, כמו גובה, קואורדינטות, כיוון הבייתה, מהירות וכו׳. משמע - יש צורך בosd. אז מה עושים? אני מניח שאפשר לשים osd פשוט עם gps כמו המיני של הסיני (ח ח ח חרוז) ב40$ אבל עלתה לי השאלה אם עוד רכיב של משדר/מקלט gps על רחפן שגם ככה עמוס בציוד לקטרוני ומערכות רדיו מסוגים שונים לא יוצר רעש או הפרעות? ואם לא, אילו דרכים אחרות יש להתמודד עם הסוגייה?
ידוע לי שלardupilot יש osd ייעודי שלא מצריך מודול gps נוסף לosd ולכן לא ציינתי את ארדואינו בדוגמאות לעיל. אני מבין את היתרונות של ארדואינו; אני מנסה להבין איך מתמודדים עם הסוגייה הזו ברביט למשל ומה היתרונות של המערכות האחרות שיש באותה קטגוריית המחיר על פני הארדואינו. אם יש כאלו. כי אם דבר אחד מצאתי שלא מושך אותי בארדואינו זה שזו נראית פשוט מערכת מסובכת מדי, לא נשמע בכלל כמו plug and play פשוט ואינטואיטיבי.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9