רציתי שתהיה לי תבנית ללהב טובה שלא תחתוך לי את האצבעות בזמן זריקה, עד היום הלהב שהיתה לי הכי נוחה והכי קרובה למה שאני מחפש היא הלהב של הסטיג (steigeisen) של גיל.
לפני כמה חודשים נפלה ההחלטה שאני אעשה את זה! בהתחלה תכננתי לעשות את התבנית בכרסום בעזרת מכונת CNC, בעזרת דוד עשינו מודל ממושב של הלהב ושלחתי למספר מקומות כדי לקבל הצעות מחיר, אבל כשההצעה הכי זולה היתה 800 ש"ח!!! הבנתי שזו לא הדרך...
לבסוף הבנתי שאם אני רוצה לעשות את זה כמו שצריך, כדאי שאעשה את זה בעצמי ולכן אחרי שעשיתי קצת חושבים החלטתי לייצר בעבודת יד גולם מחומר שנקרא סיקה בלוק שהוא סוג של פלסטיק שיחסית קל לעבד אותו.
הגולם עצמו מבוסס על הלהב של הסטיג כאשר עשיתי מספר שינויים שיהפכו אותה לנוחה יותר - השינוי העיקרי הוא שעשיתי שקע לאצבעות, הסיבה לזה היא כדי להגדיל את שטח המגע עם האצבעות וזה גורם ללחץ נמוך יותר על האצבעות, כלומר - נוח יותר בזריקה.
אחרי שחפרתי - התהליך עצמו:
התחלתי עם גוש של סיקה בלוק ופרסתי אותו בעזרת מסור סרט למידות הכלליות של הלהב
בעזרתו האדיבה של הדרמל, קירבתי את הצורה לצורה הסופית שאני רוצה
אחרי שיוף ידני של 40 דקות עם נייר לטש גס
ואחרי ליטוש של שעה עם ניירות מים בסדר עולה - 400 -> 800 -> 1000 -> 1200
לפני שהתחלתי את העבודה הזאת תכננתי שאחרי הליטוש אני אצבע את הגולם כדי לקבל פיניש טוב יותר, אבל עכשיו אינ רואה שהחומר שאני עובד איתו מאד צפוף ולכן אפשר להגיע איתו לפינישים מאד גבוהים, לכן כל מה שנותר לי לעשות עכשיו זה פוליש ולהתחיל את תהליך התבנות הארוך והמיגע.
איתן.