שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: המלצה למסוק חדש

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל המלצה למסוק חדש

שלום רב, אני מעוניין לרכוש מסוק חשמלי, אין לי ניסיון בתחום, למעט הטסה באייפד...
    קראתי כאן מס הודעות של מתלבטים לגבי מסוק חדש, ולא הצלחתי לגבש החלטה.
    התקציב שלי בעקרון לא מוגבל, אך אני לא רוצה להשתולל ולרכוש משהו שלא יעניין אותי בעוד חודש..., עם זאת חשוב לי לקנות מסוק אמין (מוכן להשקיע עד 1500 ש״ח בשלב זה).
    אשמח לקבל המלצות ומקום אמין לרכוש, בנוסף המליצו לי על הדגם הבא, אשמח לקבל גם עליו חוו״ד - WLtoys Large V912 4CH Single Blade RC Remote Control Helicopter With Gyro RTF.

תודה מראש.

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: המלצה למסוק חדש

רועי, אנסה לסבר לך בכמה מילים את התחום; ואז להציב כמה שאלות, שאחריהן תוכל לעשות שיעורי בית יעילים יותר לכיוון הרכישה החדשה שלך.
    בתחום המסוקים בשלט רחוק יש כמה תתי תחומים. ראשית, יש להבדיל בין מסוקי 6 ערוצים למסוקי 4 ערוצים (אני לא מדבר על 3 ערוצים- שהם כמעט באופן מוחלט צעצועים זולים שלא שווה להשקיע בהם כלל):
    - מסוקי 4 ערוצים הם לרוב קטנים, יציבים יחסית להטסה בתוך הבית, זולים, אבל בעלי יכולת אקרובטית מוגבלת ביותר. זה קשור למבנה הראש שלהם והעובדה שזווית הפסיעה בלהבים שלהם קבועה ולא משתנה כמו במסוקי 6 ערוצים. לרוב בפורום הזה נהוג להתייחס למסוקי 4 ערוצים כאל צעצועים, וגם לדעתי זו הגדרה מתאימה... מסוקים כאלה נחמדים לתחושה כללית של הטסת מסוק, אבל לא ילמדו אותך הרבה על הטסת מסוק 6 ערוצים. יש לציין שגם בצעצועים יש צעצועים דרעק ויש צעצועים איכותיים וכייפיים. הwlToys שציינת למיטב זכרוני משתייך לקבוצה זו) אך מדובר בחברה שמייצרת צעצועים לא רעים בכלל. עוד דבר שיש לציין זה שלרוב מסוקי 4 ערוצים מגיעים עם שלט ייעודי, מה שפוטר אותך מהשקעה נוספת במערכת רדיו.
    - מסוקי 6 ערוצים הם לעומת זאת בעלי מבנה ראש שונה, וההבדל העיקרי הוא שהפסיעה (זווית הלהבים) שלהם משתנה ולא קבועה. תוכל לקרוא בהרחבה בסדרת המאמרים הנהדרת של ואדים ״לדבר מסוקאית ולשרוד״ באגף המאמרים באתר, כדי להבין טוב יותר את המושגים וההבדלים שציינתי. מבנה הראש השונה מאפשר למסוקי 6 ערוצים יכולת אקרובטית גבוהה בהרבה ביחס למסוקי 4 ערוצים, אך גם הופך אותם מטבעם לכלים לא יציבים שנדרשת תקופת למידה משמעותית יותר כדי להצליח להטיס אותם. לדוגמא, כדי לרחף במקום עם מסוק 4 ערוצים צריך רק להרים מצערת, ואם הוא מכוון נכון הוא ירחף באופן טבעי יציב, במסוקי 6 ערוצים לעומת זאת יש אנשים שלוקח להם שבועות לפעמים גם וחודשים - רק ללמוד לרחף יציב. בגלל שמסוקי 6 ערוצים מטבעם פחות יציבים, לגודל יש כאן הרבה משמעות - כמה שיותר גדול יותר יציב, ולכן ההמלצה האידאלית למתחיל ללא מגבלות תקציב היא להתחיל מהמסוק הגדול ביותר שידו משגת; יחד עם זאת, יותר גדול משמעו יותר יקר, יותר מסוכן, עולה יותר לתקן כשמתרסק, הוצאות נלוות גדולות יותר (חלפים, סוללות גדולות יותר, מטען חזק יותר וכו׳). רוב המטיסים ימליצו להתחיל ממסוק בגודל 500 כפשרה בין עלות סבירה ליציבות סבירה ונוחה להתחלה; אחרי שאני עברתי ממסוק 500 למסוק 600 לפני שנה - אני אישית ממליץ, אם אפשר, להתחיל ממסוק 550 או 600- מסוק 600 הוא מסוק סופר יציב, עם נוכחות בולטת ומרשימה באוויר, עם הרבה כח ופוטנציאל ללוות אותך עוד הרבה זמן הלאה. יש גם לא מעט שמתחילים עם מסוקי 450 כיוון שבקטגוריה זו יש אפשרויות זולות למדי, והתחזוקה זולה ביחס לגדולים יותר, אבל יש מחיר ביציבות הנמוכה יותר- שגם מגדילה את הפוטנציאל לריסוקים.
    בתוך מסוקי ה6 ערוצים יש גם את קטגוריית מסוקי המיקרו - שהם זולים יותר, ולרוב מגיעים מורכבים ומוכנים להטסה. יש כמה אנשים שימליצו למתחיל להתחיל ממסוק מיקרו 6 ערוצים לאור עלותם הזולה ועמידותם הגובהה לרוב, אבל רוב המטיסים שאני מכיר לא ימליצו להתחיל בדרך הזו: כיוון שכאמור מסוק 6 ערוצים הוא מטבעו לא יציב, וכשמדובר במסוק מיקרו קטנטן הנטייה לחוסר יציבות גבוהה יותר- אלו מסוקים תזזיתיים וחדים, שלדעתי נדרשת יותר מיומנות כדי להנות מהם. מה גם שלדעתי ההסתמכות על עמידותם הגבוהה ועלות החלפים הזולה, מקנה הרגלי הטסה לא נכונים למתחיל (״מקסימום יםגע ברצפה, לא נורא גם ככה לא קורה לא כלום״- זה הרגל לא נכון כי למסוק גדול יותר שיפגע ברצפה בצורה לא נכונה, בהחלט יקרה הרבה נזק). לדעתי האישית הם יכולים להיות אחלה טריינרים (״מסוק אימון״) למי שכבר צבר קצת נסיון בהטסת מסוק גדול יותר, אבל לא למתחיל בתחום. יש לציין שמסוקי 6 ערוצים גדולים לא מיועדים להטסה לא בבית ולא בחצר, אלא במנחתים ושטחי הטסה עם הרבה מרחב, בעוד שמסוק מיקרו אפשר להטיס בקלות בחצר רחבה או בפארק השכונתי (ועדיין, רחוק מאנשים!).
    עכשיו לשאלות...:
    1. איזו מהקטגוריות שציינתי מושכת אותך?
    2. הגדר מה זה ״תקציב לא מוגבל״...? מסוק 4 ערוצים קטן וחמוד ומצויין אפשר לקנות ב50$, מסוק מיקרו 6 ערוצים טוב יתחיל מאיזור ה100$, מסוק 6 ערוצים ״אמיתי״ יתחיל מאיזור ה2500₪ לרכישה ראשונית כולל סוללות, כלי עבודה ייעודיים, מטען וספק, מלאי חלפים בסיסי להתחלה... וברוב המקרים זה לפני הוצאה נוספת על מערכת רדיו.
    3. האם יש לך נסיון בהטסת טיסנים? האם יש לך רדיו מתאים? מערכת רדיו יכולה לנוע החל מאיזור ה50$ למערכת פשוטה ועד אלפי שקלים למערכות אמינות ואיכותיות יותר.
    4. כמה אתה מתכנן להקציב באופן חודשי לתחזוקה שוטפת..? במסוק מיקרו 4 או 6 ערוצים זה יכול להסתכם בכמה דולרים בחודש כי החלפים באמת עולים גרושים... במסוק 500 למשל כל ריסוק יעלה לך מינימום 100$. במסוק 600 רק זוג להבים סביר יעלה 60-70$... ומתחילים (וגם ותיקים יותר..) נוטים לרסק, ובהתחלה - לא מעט.
    5. מה הם כישוריך הטכניים, יכולת ומוטיבציית הלמידה שלך? מסוקי 6 ערוצים גדולים (כל מה שאיננו מיקרו) לא מגיעים מורכבים אלא כאוסף חלקים וברגים שיש להרכיב לכדי מסוק, ללמוד לכוון, ללמוד להרכיב, להגדיר רכיבים אלקטרוניים מסויימים... וזה עוד לפני שלומדים להטיס ובמידת הצורך (ויהיה צורך!) גם לתקן.
    בכל אופן, אם הכיוון שלך הוא למסוקי 6 ערוצים, ולא משנה מאיזה סוג, עצה טובה שתוכל ליישם כבר עכשיו היא לרכוש שלט סימולטור למחשב, להוריד תוכנת סימולטור ולהתחיל לתרגל בסימולטור; זה שלב שבכל מקרה תצטרך לעבור לפני שתתחיל להטיס, בכל גודל שהוא. שלט סימולטור עולה החל מ20$ באיביי או אליאקספרס, מחזיק מעמד יפה לאורך זמן- אם אתה הולך להיכנס לתחום בהמשך, האמן לי שזו תהיה ההשקעה הכי טובה שתשקיע. כל עוד הכיוון שלך הוא למסוקי 6 ערוצים, הקדם והזמן סימולטור, ותמשיך להתלבט במקביל לגבי איזה מסוק ואיזה גודל... צא גם לשטחי הטסה, תראה קצת אנשים מטיים כלים שונים, תתרשם... ושהשאלות ששאלתי יהיו לך קצת בראש כשאתה מסתכל על היצע הכלים הרחב שקיים, הן יעזרו לך להתכוונן למה שנכון ומתאים לך.
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

3. המשתמשים הבאים אמרו תודה לFriman על הודעתו:

giladwind (27-07-2013)

תודה!
    0
    הודה 0 פעמים ב 0 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: המלצה למסוק חדש

גיל, תודה רבה על התשובה המושקעת... סיפקת לי לא מעט חומר למחשבה...
    רועי.

נושאים דומים

1. תגובות: 52
    הודעה אחרונה: 06-02-2012, 13:56:44
  2. תל אביב והסביבה המלצה למסוק
    על ידי noam745 בפורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 26-07-2011, 12:30:20
  3. המלצה למסוק 500
    על ידי shahar_IAI בפורום פורום מסוקים חשמליים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 18-09-2010, 16:42:34