תגובה: עלות מערכת FPV
כמו בכל תחום, יש שאלות שהן ״באוויר״ ויש שאלות שהן יותר רלוונטיות. יש ציפיות שהן ״באוויר״ ויש ציפיות ראליות. יש לפחות 3 נקודות בפוסט הראשוני שלך שהן בעייתיות, אנסה להסביר לך כדי שתדע לשאול שאלות רלוונטיות יותר ולהציב מטרות ראליות יותר, ואז אני בטוח שתקבל גם תשובות ספציפיות ומכוונות יותר:
1. שאלה בסגנון ״איזו מערכת כולל הכל״ היא שאלה בעייתית. כל אחד מהרכיבים שציינת הוא עולם ומלואו. בתחום המצלמות יש מגוון רחב מאד, בתחום הפלטפורמות (טיסן, רחפן) יש מגוון אדיר, תחום תדרי הרדיו הוא תחום רחב מאד, בתחום בקרי הטיסה יש המון אפשרויות... וכו׳ וכו׳. אתה צריך לשאול שאלות ספציפיות יותר. כמו שבתחום המכוניות (בזה הבנתי שאתה מתעסק?) לא יהיה לך מה לענות ספציפית למי שמבקש ״מכונית״ בלי לפרט איזה סגנון הסעה, באיזה תקציב, לאיזו מטרה וכו׳- כך גם כאן. אתה צריך להחליט למה אתה יותר מתחבר, לטיסנים או רחפנים, לפרט את נסיון ההטסה שלך, ללמוד את השיקולים בבחירת תדרי רדיו ולבדוק מה מתאים לצרכים שלך וכו׳.. ואז תשאל שאלות ספציפיות, שניתן לענות עליהן בצורה אפקטיבית.
2. בתחום הזה יש המון מה ללמוד. למשל בתחום תדרי הוידאו, תדר 5.8 מתאים לצרכים מסויימים ותדר 900 לצרכים אחרים. אין ״תדר הכי טוב״, לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות. צריך להתאים את בחירת התדר המיטבי עבורך לפי הצרכים שלך; וכמובן שבין תחומים שונים יש אינטרקציות והשפעות גומלין - בחירת תדר הוידאו מוכתבת גם מתדר הרדיו, מבחירת פלטפורמת ההטסה, מסגנון ההטסה הצפוי, מאיזור ההטסה הצפוי ועוד ועוד... עכשיו, כיוון שיש כל כך הרבה תחומים ללמוד, אף אחד לא ילמד אותך את כל התורה כולה בהתכתבות; גם כי זה ייקח המון זמן, גם כי הכל כבר נכתב בפורום כמה וכמה פעמים, ובעיקר בגלל שזה לא יעיל. אתה צריך להשקיע קצת בלמידת הנושאים השונים שקשורים בfpv, ללמוד את השיקולים השונים לאפשרויות השונות שיש בכל תת נושא, ואז לחזור עם שאלות שמתייחסות לנסיון של האנשים מעבר לידע התאורטי, וספציפית לגבי הצרכים והמשאבים שלך. אני ממליץ לקרוא את שרשורי המידע הנעוצים, ולצפות בסדרת ההרצאות של ibcrazy ביוטיוב שנקראת ״how to be successfull in fpv". צריך לשים לב שאלכס מומחה לתחום האנטנות, ולמרות שזה תחום מרתק, בסדרת ההרצאות שלו יש קצת התמקדות מוגזמת לטעמי בנושא האנטנות; וודאי לצרכיו של המתחיל בתחום. ועדיין, יש המון מה ללמוד מההרצאות שלו, הן מכסות באופן יפה ובהיר חלק ניכר מהנושאים בתחום, ונותנות בסיס טוב מאד להתחיל ממנו.
3. תציב ציפיות ראליות... רובינו נכנסנו לfpv עם הפנטזיה להטיס למרחקים עצומים, לזמן רב, במהירות על... בפועל זו ציפייה לא ראלית בכלל להתחלה, והגדרת הציפיות שלך בכניסה לתחום צריכה להיות הרבה יותר מעוגנת במציאות. Fpv זה תחום מורכב מאד: מורכב להסתגל לנקודת המבט השונה, קשה ללמוד להתמצא מהאוויר, קשה לדעת לזהות מנקודת מבט זו מצבי חירום ולדעת כיצד להגיב אליהם, מורכב להרכיב לחווט ולהגדיר הכל כך שתקבל ביצועים טובים מהמערכת, מורכב להתמודד עם בעיות וידאו, מורכב לפתור סוגיות של קליטת הרדיו, מורכב להתמודד עם רעידות בצילום, מורכב למצוא כלי שהלך לאיבוד חלילה, מורכב ללמוד להתייחס לנתוני הosd ובו בזמן גם להמשיך להתבונן בתמונה הכללית, כדי להבין איפה הכלי שלך בכלל... עכשיו- ככל שהמרחק עולה, רוב המורכבויות שציינתי הופכות להיות עוד יותר מורכבות, ולא לינארית אלא בטור הנדסי לדעתי... כלומר להטיס למרחק של קילומטר עם שליטה טובה, וידאו טוב, צילום טוב, התמצאות טובה- זה לא פי 10 יותר קשה מלהטיס למרחק של 100 מטר, זה פי 100 יותר קשה. נדרשים המון נסיון וידע, ולא מעט #^}צים כדי לצאת להטיס למרחק של 10 ק״מ. בבוא היום בטח תגיע לזה, אחרי שתצבור ידע ונסיון, אבל לצפות לטווח כזה בחודשים הקרובים - זה ממש לא ראלי. ייקח לך כמה שבועות עד חודשים טובים עד שתרגיש בטוח ונח להטיס מחוץ לטווח העין, מחוץ לטווח ראייה של ספוטר למשל (שזה טווח של 500-600 מטר). אז תציב יעדים ראליים, כי בתור מתחיל ירוק לחלוטין בתחום להציב ציפייה להטסה לטווח 10 ק״מ זה לא לדבר באוויר, זה לדבר בחלל החיצון. וכשמדברים עם בני אדם על חייזרים, הם לפעמים מגיבים בציניות
.
בהצלחה! אל תתן למורכבות שציינתי להרתיע אותך; זה תחום מרתק, אבל אם אכן ביום מן הימים אתה שואף להטיס למרחק שציינת, מן הראוי תכנס לתחום ותלמד אותו ברצינות המתאימה.
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II
Mountain Models EVA Sport
Hitec Aurora 9