אתמול רכשתי גלקסי 4 שתואר כמקורי ומשומש במשך כחודש.
המחיר היה לדעתי הגיוני למכשיר יד שניה שנקנה בזול באילת - 2150 ש"ח.
המוכר טען שהוא משתדרג לגלקסי note ולכן הוא מוכר אותו.
ידוע לי שישנם חיקויים טובים, ולכן לפני הקניה ראיתי סרטונים ביוטיוב שמראים את ההבדלים בין מכשיר מקורי ומזוייף.
חיפשתי בדיוק את ההבדלים האלו במעמד הרכישה ולא מצאתי, ולכן האמנתי שמדובר במכשיר מקורי.
כנראה שהזייפנים השתדרגו והוציאו דגמים שיותר דומים למקור.
נורות אזהרה בהתנהלות מול המוכר שכדאי לשים לב אליהן:
בדרך כלל אני מעדיף לחפש את המוכר בוואטסאפ כדי לראות תמונה ושם, אך לא היה לו חשבון.
המוכר התקשר אלי מחסוי לפני שפגש אותי, ולא מהמספר שדרכו השגתי אותו.
המכשיר הגיע עם מגן מסך חדש בניילון. שאלתי אותו למה הוא לא שם גם על המכשיר, ואמר שהוא שם ואחר כך הוריד אותו (והחדש הוא הרזרבי שהיה לו).
המוכר לא צירף קבלה, ואני בטיפשותי שכחתי לבקש.
המוכר רק רוצה להציג את יכולות המכשיר כמו איש מכירות - יכול להיות חשוד - נועד להסב את תשומת הלב לדברים שכן יש במכשיר, ולא לבעיות שיש לו...
דברים שכדאי לשים לב במכשיר:
גימור הסמל של סמסונג, קשה מאוד לשים לב בעין (אבל בתמונה רואים בבירור) - יש איזורים חלקים באופן לא סימטרי סביב האותיות.
המכשיר היה נראה חדש לגמרי למרות שהיה משומש. כנראה שהוא לא היה כלל בשימוש...
הפעלת אפליקציה שמפעילה את חיישן האינפרה אדום מתריעה על כך שהחיישן לא קיים.
בדיקת שטח אכסון דרך המכשיר נותנת מצג שווא של 8 GB. בחיבור למחשב יש נפח של רק 2 GB (והמוכר אמר 16)
גודל עדשת המצלמה קטן יחסית, אפילו בהשוואה לגלקסי 1. הוא אמור להיות גדול יותר בוודאות.
המרווח בין החיישנים קטן מדי.
התאמת מספר ה-IMEI (ת.ז. של חומרת המכשיר) למספר שמופיע על הקופסה - אצלי המספרים לא תואמים...
אגב, ניתן לבדוק באתר imei.info לאיזה סוג מכשיר המספר שייך. למרבה הפלא מופיע שהמספר שלי שייך לגלקסי 4 - כך שגם פה לא ניתן לדעת שמדובר בזיוף! (ומדבקה תואמת די פשוט לזייף).
יש עוד דברים, אבל בחרתי להציג ספציפית את ההבדלים שמצאתי אצלי.
האריזה ככל הנראה שייכת למכשיר מקורי:
מצא את ההבדלים:
המוכר אמר לי אתמול להתקשר אליו היום בנוגע לביטוח.
כמובן שהמנוי לא זמין יותר...
נסעתי למשטרה להגיש תלונה, שם החוקרת התקשתה להאמין שמדובר בזיוף.
היא דרשה קודם כל שמעבדה מורשית תכתוב אישור שאכן מדובר בזיוף ורק משם יוכלו להתקדם הלאה.
לחוקרת יש גלקסי 4 והיא התקשתה להבחין בהבדלים בעצמה.
רק אחרי שהראיתי לה את הנ"ל, היא האמינה לי, אבל זה לא עזר להמשך התהליך.
גם ככל הנראה לא יוכלו לאתר אותו, כי אין לי באמת כמעט שום פרט עליו (ומה שיש כנראה מפוברק), ובלי קצה חוט, כנראה שהם לא יעשו כלום.
מספר הטלפון שאליו התקשרתי אתמול לא קיים במאגר של המשטרה.
הבנתי מהחוקרת שהכי טוב יהיה אם אני אצליח לאתר אותו בעצמי...
אז הפסדתי כסף, והרווחתי שיעור חשוב לחיים.
יש לי סמארטפון שנראה כמו גלקסי 4, אבל מרגיש חלש יותר (למרות שיש לו כמה פיצ'רים של S4 כמו מחוות עיניים וידיים).
להבא: זיכרון דברים, דרישת קבלות ופרטים מזהים על המוכר, והכי טוב אם יהיה איתך מישהו שמבין בקטנות, או מכשיר מקורי להשוות.
מקווה שזה ימנע מכם לעשות עסקה מפוקפקת בעתיד, ואני מקווה שאולי אוכל לעלות על עקבות הנוכל.
נ.ב. - במעבר על מודעות חדשות ביד-2 כבר זיהיתי מכשיר מזוייף לפי התמונה (ודיווחתי עליו לאתר).