בכיוון סיכה L ו H עובד יפה מאוד בקרקע
אבל באוויר חיתוכים .
אם אני מטיס על חצי מצערת אין בעיה רק שפותח לפול גז עד החצי יש חיתוכים
ניסיתי לשנות כיוונים בסיכות אבל כלום לא עוזר
מה שמוזר שבקרקע עובד עגול ויפה ובאוויר התופעה מתרחשת
תודה לעוזרים
בכיוון סיכה L ו H עובד יפה מאוד בקרקע
אבל באוויר חיתוכים .
אם אני מטיס על חצי מצערת אין בעיה רק שפותח לפול גז עד החצי יש חיתוכים
ניסיתי לשנות כיוונים בסיכות אבל כלום לא עוזר
מה שמוזר שבקרקע עובד עגול ויפה ובאוויר התופעה מתרחשת
תודה לעוזרים
קשה קצת להבין מהם חיתוכים.. אני מבין שזה לא קאט מנוע אלה בעת החשה מהירה מסלד נמוך למקסימום יש רעש לא רציף מבעבע כזה
ואז המנוע מתייצב לסלד מלא ?
לא .
מנוע עובד חלק על הקרקע.
באוויר אני יכול לטוס עם חצי מצערת בכייף אבל איך שאני מרים לפול המנוע מתחיל לחתוך כמו משוגע
אם כשאתה אומר 'חיתוכים' אתה מתכוון לקיטועים, כלומר החסרת פעימות תוך כדי פעולת המנוע, אז רוב הסיכויים שקיימת פריצת ניצוץ במערכת ההצתה. הפריצה יכולה להיות כתוצאה מחתך או שפשוף של כבל המתח הגבוה בין המערכת והפלג, בתוך תיבת מערכת ההצתה, סמוך ליציאת הכבל או בפלג עצמו.
הסיבה שהקיטועים מתרחשים רק בפתיחת מצערת מעל מחצית דרכה, היא שלחץ הגזים בתא השריפה עולה עם פתיחת המצערת. ברגע מסויים ההתנגדות לפריצת הניצוץ גוברת ונעשית פריצה במקום כלשהו במעבר הזרם בין מערכת ההצתה והפלג.
בדוק את שלימות הכבל, נסה פלג אחר, ואם אלו אינם עוזרים, נסה מערכת הצתה אחרת שאין ספק לגבי תקינותה.
יש משהו במה שאתה אומר אבל יש לי שאלה אחת.
למה על הקרקע מנוע עובד תקין לחלוטין ולא מצייץ ובאוויר מחסיר פעימות באופן רציף
אם תוכל לקשר בין הדברים אז אוכל להצביע על התקלה באופן וודאי.
נערך לאחרונה על ידי idan69; 10-06-2016 בשעה 21:10:07.
באוויר יש מנוע מלא?
ברור.
את אותה הבדיקה אני מבצע באוויר ובקרקע
ורק באוויר עושה בעיות
בוקר טוב,
האם יש קאול לטיסן?
אם יש, מה המרחק בין לוע הקרבורטור לקאול?
אם בקרקע הכל תקין ורק באוויר מתרחשת התופעה הרי
שהכוון הכללי הוא יחס דלק אוויר.
גורמים אפשריים:
1- חסימת אוויר אל הקרבורטור-מכאנית או טורבולנטית.
2- מערכת דלק לא תקינה-חריר זעיר בדיאפרגמת המשאבה בקרבורטור או בצנרת. צנרת במיכל.
3- כווני סיכות לא נכונים. ולפני שהאפשרות נפסלת, יש לבדוק שוב שהם בטווח היצרן.
4- מרווח אוויר באלקטרודה בראש הפלג.
עדכן.
בנצלחה.
אבי
בברכת נחיתות טובות,
אבי סירוטה
משאלתך הראשונה לא היה ברור שהבעיה קיימת רק בעת טיסה ולעומת זאת המנוע מתפקד היטב, גם במצערת מלאה, על הקרקע. לא ציינת גם אם הבעיה קיימת מתחילת חיי הטיסן, או שקודם לכן הכל היה תקין והתופעה החלה מאוחר יותר. תגובתי מבוססת על ההנחה שקודם הטיסן טס היטב והתופעה קרתה במהלך הזמן.
בזמן טיסה אופקית וישרה העומס על המנוע פחות מאשר על הקרקע. מצד שני, בזמן טיסה, במצב מצערת פתוחה לרווחה, או קרוב לזה, הסל"ד עולה והמנוע צורך יותר דלק. אם כיוון הסיכות אינו משפיע, אז כנראה ישנה חסימה חלקית במערכת הדלק. זה יכול להיות בכל מקום בין פיית היניקה בתוך המיכל ועד הכניסה לקרבורטור, כמו גם לכלוך שהצטבר בתוך הקרבורטור.
תתחיל בבדיקת ניקיון המסנן שבקרבורטור. פתח את המכסה עם הבורג הגדול שבאמצעו. אם יש לכלוך על פני המסנן, יש לסלק אותו על ידי נשיפה באמצעות קשית ארוכה או צינורית דלק. אם מצאת את המסנן נקי, בדוק אם אין שאריות מים ובוץ. אם מצאת עד כאן שהכל תקין, בדוק את מצב הדיאפרגמה ופעולה חופשית של הסיכה הפנימית בחלקו השני של בקרבורטור.
לא ציינת מה מצבו הכללי של המנוע ומה עבר עליו במהלך חייו (קצרים או ארוכים), לפיכך כל מה שכתבתי עד כאן אלו השערות לגבי סיבות אפשריות. אם אינך מנוסה בחלק הנוגע לטיפול בקרבורטור, עצתי לך, העזר במישהו מומחה לענין על מנת לפתור בעיה ולא לייצר בעיה חדשה.
נערך לאחרונה על ידי flatspin; 11-06-2016 בשעה 07:46:31.
אז אני יחדד כמה דברים
המנוע חדש יחסית אולי עבר שלוש גלוני דלק בנזין כמובן בתערובת שמן המיועד למנוע בנזין של 3 אחוז
המנוע בזמן האחרון התחיל עם התופעה הזאת לפני כן היה עובד תקין
הפלג הוחלף לחדש ועדיין אין שינוי
חסימה מכאנית יכולה להיות יותר הגיונית
מחסימה טורבולנטית מיכוון שזרימה טורבולנטית מתרחשת בדרך כלל בצינורות בעל קטרים גדולים מאוד והצינורות דלק שאנחנו מישתמשים מאוד קטנים ולכן יש להניח שהזרימה למינרית(קווית ולא מערבולית)
להבנתי מדובר בזרימה טורבלנטית של אויר לקרבורטור ולא של דלק בצנרת.
תחושתי מתחזקת שאכן מדובר בחסימה חלקית של זרימת הדלק. ה'חשוד' העיקרי בעיני הוא המסנן המובנה בתוך הקרבורטור.
אני יפתח ויראה מה קורה שם בכל מקרה אני ינקה תרשת ויבדוק באוויר מה קורה ויחזור לעדכן
פתחתי ניקיתי היה ליכלוך על הרשת לא חסימה מלאה גם לא חלקית אבל היו כמה גשים קטנים של לכלוך .
נקווה שזאת הבעיה.
אם היתה חסימה מלאה המנוע לא היה פועל כלל. חסימה חלקית מתאימה לתופעה שחוויתָ.
גם אני מקווה שאכן זו הבעיה ולא מעבר לכך
כן. לא בוודאות הגורם לבעיה אותה תארת אבל בהחלט עדיף שלא יהיה שם.
בברכת נחיתות טובות,
אבי סירוטה
חוזר עם עדכון מהשטח
לא השתנה שום דבר אותה הדבר שוב בכוח מלא באוויר זה קורה
שמתי לב שזה קורה ומחמיר שאני יורד בגובה במהירות
הכוונה שגם אם אני על פחות מפול מצערת הסלד בירידה עולה כתוצאה מהתאוצה שמקבל הטיסן מהירידה.
יש מצב גדול שזה קצה של חוט לבעיה כי שאני מעלה אף זה לא קורה
תבדוק אולי יש חור בצנרת של המיכל
נבדק כל מערכת של הדלק מהמיכל ועד לקרבורטור הכל תקין
במקרה נתקלתי בסרטון הזה ביוטיוב מיכוון שאני מאוד אוהב ספיטפייר ומסתבר שיש לו בדיוק את הבעיה שלי
https://youtu.be/QszCt9ivF30
דקה 4:47 אפשר לראות שבדיוק אותה הבעיה כמו שלי
הוא טוען שהחליף פלג לחדש והכל הסתדר לו
קשה לי להאמין שהפלג שלי דפוק מכוון שהוא חדש.
אני יחליף פלג לאחד חדש ,היא אפשר לדעת אולי באמת בסופו של דבר מדובר בפלג פגום ארור.
קל מאוד להאמין... במידה והפלאג אינו תקין בזמן פתיחת מצערת נכנסת תערובת שהפלאג לא מצליח להתמודד עימה ולכן בעיית הסלד