תגובה להודעה: תעופה בחקירה
היי,
דבר ראשון צר לי לשמוע על הריסוק.
איני מבין גדול במסוקים אך מכיוון שאתה מטיס עם DX7 הייתי שמח שלפחות תשלול בעיה במקלט-משדר. אתה הרי זוכר את המסוק הגיב (סטיק ימני, ימינה עד הסוף, התהפכות לכיוון מסויים) כך שאם לצורך העניין אם הייתה בעיה במשדר-מקלט והוא נכנס ל FAIL-SAFE תבדוק האם הוא יוצר את התגובה בסרווים-מצערת שתגרום למסוק להגיב כך, כלומר צור FAIL_SAFE וראה איך הוא מגיב.
נ.ב.
יפה מאוד שאתה לא מתבייש בריסוקים בין אם הן הפרעות רדיו או "הפרעות רדיו", לא כולם מעזים להתנהג כך. כל הכבוד.
עודד, מצטער לשמוע.
יכול להיות שאחד הלינקים של ה-SWASH/רוטור השתחרר ? האם היו חופשיים מדי ?
האם המסוק סבל מאיזושהי בעיה כרונית בזמן ההטסות בעבר שלא ייחסת לה חשיבות ?
בנוסף, בדיקת ה- FAIL SAFE שהציע דרימר היא רעיון מצויין.
שניים מהסרוואים נשברו (HXT900ׂ) בריסוק, שני הסרוואים הקדמיים.
ולכן אינני יכול בשלב זה, לבדוק מאומה על המסוק הנ"ל
אני יכול רק לבצע בדיקה על המסוק השני שלי, אבל זה כמובן לא עם אותו מקלט
הייתי שמח לקבל הסבר מה זה FAIL_SAFE
לא שמעתי את המושג הזה
עולה לי משהו בראש, ההטסה היתה במרחק של 50 מטר מתחנת כיבוי אש
האם משהו במערכות הקשר שלהם יכול להשפיע?
ועוד משהו לא ברור לי- למה עלי להתבייש בריסוק זה או אחר? איך אשתפר אם לא אשתף את הטובים ממני ואלמד מהוותיקים והמנוסים?
FAIL SAFE הוא מושג שבדר"כ לקוח ממקלטי ה-PCM (אך לא רק). מדובר על פונקציה של מקלטים מסויימים להכניס את הסרוואים למצב מוגדר מראש בעת הפרעות רדיו קשות.
במקלטים עם פונקציה זו שלא הוגדרו מראש אז ברירת המחדל היא שהסרוואים "ננעלים" על ה-INPUT האחרון אותו קיבלו טרם ההפרעות.
ובאנגלית (נלקח מ"המדריך המלא למסוקים חשמליים") -
A default setting for a receiver channel to be used when the transmitter signal is lost, usually
associated with PCM receivers. This is useful for airplanes to allow the model to glide
when the signal is lost, but is less useful for helicopters.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד מזור
FAIL SAFE הוא מושג שבדר"כ לקוח ממקלטי ה-PCM (אך לא רק). מדובר על פונקציה של מקלטים מסויימים להכניס את הסרוואים למצב מוגדר מראש בעת הפרעות רדיו קשות.
במקלטים עם פונקציה זו שלא הוגדרו מראש אז ברירת המחדל היא שהסרוואים "ננעלים" על ה-INPUT האחרון אותו קיבלו טרם ההפרעות.
ובאנגלית (נלקח מ"המדריך המלא למסוקים חשמליים") -
A default setting for a receiver channel to be used when the transmitter signal is lost, usually
associated with PCM receivers. This is useful for airplanes to allow the model to glide
when the signal is lost, but is less useful for helicopters.
זה נכון אבל איך אמורים... זה לא מספיק. במקרה של DX7, ל JR ולספקטרום יש שני מצבי FAIL-SAFE שמתכנתים למקלט בזמן ה BIND עודד (שניכם :D) תעשה בדיקה עם החוברת של ה DX7 ותחזור עם תוצאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
עולה לי משהו בראש, ההטסה היתה במרחק של 50 מטר מתחנת כיבוי אש
האם משהו במערכות הקשר שלהם יכול להשפיע?
לא נראה לי. עפ"י מה שידוע לי הם עובדים בתדר שדי רחוק מה 2.4 שלך ולמען האמת אין לו אפילו הרמוניה קרובה בכל מכפלה שלמה כך שזה לא משנה. בנוסף ה DX7 שלך למעשה משדר על 2 תדרים ייחודיים (GUID) כך שזה קלוש אבל ממש - יותר סביר שהיה פוגע במסוק ברק והיה יוצא מתוך הבום שלו ג'יני עם רגל אחת. זה כן משנה אם הטסת ממש בטווח של כמה מטרים מהאנטנה שלהם אבל לא נראה לי שזה המקרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ועוד משהו לא ברור לי- למה עלי להתבייש בריסוק זה או אחר? איך אשתפר אם לא אשתף את הטובים ממני ואלמד מהוותיקים והמנוסים?
מוזר שאתה מרסק, רוב האנשים לא מרסקים ואם כן אז זו הייתה הפרעת רדיו וגם אז הם לא משתפים כדי לא לפגוע בשמה הטוב של יצרית מערכת הרדיו.
לדעתי הפרעת רדיו אפשר לשלול....יצא לי להתנסות עם ה DX7 באזורים מרובי שידורים ולא נתקלתי בהפרעה, ולו הקטנה ביותר במערכת.
ההגיוני ביותר נראה כמו לינק או כמו סרוואים, אישית אני לא הייתי שם את ה HXT900 על מסוק. הסרוואים אכן טובים למחירם הזול אבל במסוק כזה שעובד כל הזמן עם כוחות צריך משהו קצת יותר מסיבי ואמין.
99.9% בעית סרוו
מנסיון עם הסרווים האלה
הם חלשים מאוד
ציטוט:
זה נכון אבל איך אמורים... זה לא מספיק. במקרה של DX7, ל JR ולספקטרום יש שני מצבי FAIL-SAFE שמתכנתים למקלט בזמן ה BIND עודד (שניכם ) תעשה בדיקה עם החוברת של ה DX7 ותחזור עם תוצאות.
מעיין, אתה מתכוון ל-FS ראשוני שהמשתמש מגדיר ב-BIND הראשוני שהוא עושה למקלט ולאחר מכן חוזר עליו בתום ה-SETUP לכלי כדי להגדיר FS עם ההגדרות החדשות בשלט?
אם לכך התכוונת, אז השינוי היחידי שיכול להתקיים בהגדרת FS במערכת שכזו מותקנת על מסוק הוא רק בסטיק המצערת (אם בכלל), כי לרוב מגדירים את סטיק המצערת במינימום ואת הסטיק הימני ששולט על ה-SWASHPLATE במרכז כדי ליישר את המסוק באויר ככל הניתן בהפרעה כזו.
קשה לי להאמין שמישהו בזמן BIND עם המקלט יחזיק את הסטיק הימני פול ימינה מה שיגדיר כך את ה-FS ויפיל את המסוק על צידו בזמן הפרעה. יותר נראה לי שהבעייה כאן היא בסרוו תקול. אבל שווה לדמות FS כדי לראות אם אכן הוגדר גלגול ימינה בטעות ל-FS בזמן ה-BIND.
משתתף בצערך |(מנסיון)
אני לא מכיר את המסוק, זה לא CCPM ? כי אם כן התופעה הייתה בכמה צירים..
בכל מקרה תבדוק את המשדר עם מערכת נוספת כדי לשלול בעיה בפוטנציומטר של הסטיק.
ידידי,
צר לישמוע על הריסוק.
מסכים אם מה שנאמר לגבי הסרווים והליניקים (מצריך בדיקה), אך לפי נתוני הטיסה סביר להניח שזאת בעיית רדיו (FS וכו') הרי המסוק לא היה במאמץ של פנייה חדה. מטר מהקרקע,בתוך השפעת קרקע...:rolleyes:
אני חושב על עוד משהו, אולי זה קשור, טבעת הפיריט שלך שבד"כ מגיעה עם הבקר, יש לך?
ואם כן, היכן היא ממוקמת?
עודד, עבור בקפידה על הלינק הבא - http://www.rcgroups.com/forums/showt...t=crash+sudden
במיוחד שים לב להודעה מספר 28 !
החבר'ה שם תולים את הבעיה ב- FAIL SAFE של ה-2.4 (מסתבר שזו בעיה מוכרת בעיקר עם המקלט 6100, באיזה אתה משתמש ?) או ב-BEC שאינו מסוגל לעמוד בדרישות 4 סרוואים וג'ירו. האם אתה משתמש ב-BEC הפנימי של הבקר ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liran
אם לכך התכוונת, אז השינוי היחידי שיכול להתקיים בהגדרת FS במערכת שכזו מותקנת על מסוק הוא רק בסטיק המצערת (אם בכלל), כי לרוב מגדירים את סטיק המצערת במינימום ואת הסטיק הימני ששולט על ה-SWASHPLATE במרכז כדי ליישר את המסוק באויר ככל הניתן בהפרעה כזו.
קשה לי להאמין שמישהו בזמן BIND עם המקלט יחזיק את הסטיק הימני פול ימינה מה שיגדיר כך את ה-FS ויפיל את המסוק על צידו בזמן הפרעה. יותר נראה לי שהבעייה כאן היא בסרוו תקול. אבל שווה לדמות FS כדי לראות אם אכן הוגדר גלגול ימינה בטעות ל-FS בזמן ה-BIND.
בן אדם שלא יודע מה זה FS או על אחת כמה וכמה מה זה FS בDX7.. יתכן הכל.
אני מסכים שכל התסריטים הנ"ל אפשריים, אבל מציע להתחיל ללכת מהקל אל הכבד, כלומר קודם כל לשלול מצב של סרוו תקול, הגדרת FS לא נכונה ואח"כ להמשיך לבדוק את יתר הרכיבים. לגבי הבחור מדנמרק שכתב ב-RCGROUPS, עם כל הכבוד, עדיין לא הגענו כאן לתנאים של חורף אירופאי...:D
לגבי עניין הטווח של ה-6100, אני יכול להעיד על עצמי שאני מטיס את הטירקס 450 שלי עם מקלט דומה ה-6000 שגם הוא מקלט יחיד ללא מקלט SATELITE נוסף, ומוגדר ע"י ספקטרום כמיועד לקלקריים למיניהם ו-PARKFLYERS לטווחים קצרים וכו', ויוצא לי להטיס אותו מאוד רחוק כך שכמעט אני מאבד אוריינטציה, אבל מעולם לא יצא לי מטווח השידור, כך שאם באמת עודד משתמש במקלט כזה, וזו לא פעם ראשונה שהוא משתמש בו אז לא נראה לי שזו הבעייה. תחליף סרוו ותראה אם התופעה חוזרת על עצמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liran
אני מסכים שכל התסריטים הנ"ל אפשריים, אבל מציע להתחיל ללכת מהקל אל הכבד, כלומר קודם כל לשלול מצב של סרוו תקול, הגדרת FS לא נכונה ואח"כ להמשיך לבדוק את יתר הרכיבים. לגבי הבחור מדנמרק שכתב ב-RCGROUPS, עם כל הכבוד, עדיין לא הגענו כאן לתנאים של חורף אירופאי...
כיצד תשלול סרוו תקול אחרי הריסוק? הוא אמר שהלכו 2 סרווים בריסוק. איך תדע אם הלך לפני או אחרי הריסוק? דווקא במקרה הזה לסדוק FS זה 2 שניות וזה הדבר הקל.
אוקיי, אבל אם הבדיקה הזו לא תעלה דבר, כדאי להחליף סרוויים ולבדוק אם התופעה חוזרת על עצמה או לא.
ואוו
ים של מידע וכוונות טובות
ראשית,אין בי שום תחושת צער, הריסוקים הם חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה,והמסוק יתוקן בהקדם האפשרי
ובאופן מאד מפתיע הנזק קטן מאד, הבום קצת התעקם (וייושר), הסנפיר האחורי נשבר,ויש ליכלוך על הלהבים ;)
הציר וכל מיכלול הראש תקינים לגמרי, והסרוואים הקדמיים פשוט נשברו מבפנים,מה שלא מאפשר לי שום בדיקה עד שאחליף אותם
המקלט הוא 6100 ולא היתה לי אף פעם שום בעיית טווח, מה עוד שהתקלה קרתה במרחק של 5 מטר ממני,בגישה לנחיתה
ואל דאגה, ההטסות שלי לא יעצרו-יש לי עוד שני מסוקים (עוד קופטר איקס וכמובן ההוריקאן המופלא)
אם אני כבר רוכש סרוואים חדשים, יש המלצות למשהו מועדף מהסיני? משהו יותר זול מהיי טק?
על הקופטר השני שלי יש את אותם סרוואים, והמסוק הזה כבר צבר שעות טיסה והכל מתקתק שם כמו שעון סיני:rolleyes:
ושוב, תודה לכל העונים, ושנה טובה לכולם
עודד, קודם כל אהבתי את הגישה.
אני אאבד נקודות פופולאריות אבל הייתי מאוד נזהר עם המקלט הנ"ל. העובדה שעד עכשיו לא סבלת מבעיות עם המקלט הנ"ל אינה אומרת דבר. אני לא משתמש ב-2.4 אבל מקריאה חטופה עולה שה-6100 אינו מיועד למסוקים רציניים (והקופטר X רציני). מסוקים חשמליים סובלים מהפרעות הרבה יותר מטיסנים בגלל הקירבה של הרכיבים השונים ולכן לא כדאי להסתמך על הטווח בלבד. לא במקרה מיועד המקלט הנ"ל ל-PARK FLYERS.
תזמין לך BEC חיצוני (אם אין לך). חד משמעית, BEC לינארים (אלה שמהווים חלק מהבקר) אינם מיועדים ל-3S + ג'ירו + 4 סרוואים. גם פה ישנם מטיסים רבים שיגידו שהם מטיסים כך שנים, אך מדובר בסיכון שלא לוקחים במסוקים חשמליים. אפשר להזמין BEC כזה ב-9$ ולהטיס בראש שקט.
תקלה בסרוו לא תגרום בדר"כ למה שתיארת ולכן כמובן שאתה צריך להחליף את הסרוואים אך לא הייתי שם אותם במקום הראשון כגורם.
לסיכום:
1. להחליף מקלט - גם אני חסיד גדול של הובי סיטי ושות' אך בעניין מקלטים למסוקים שלי אני מעדיף להשקיע קצת יותר.
2. להוסיף BEC חיצוני (אם עדיין אין)
3. סרוואים חדשים שממילא צריך להחליף.
מישהו יכול בבקשה להסביר את ההבדל שבין ה BEC הפנימי לחיצוני ולמה הוא משפיע במקרה זה?
הי
BEC מוריד את מתח הסוללה למתח המקלט/סרוואים (5V או 6V).
BEC לינארי ממיר את המתח העודף לחום. ככל שההפרש בין מתח הכניסה (סוללה) והיציאה (מקלט + סרוואים) גדל וככל שהזרם הנצרך גדל נדרש לפזר יותר הספק (חום). BEC לינארי מתאים לפיזור של עד 0.5W לכן אם בסוללה 3 תאים ניתן לצרוך כ- 70 mA. מעבר לכ- 70 mA כמות החום גדולה מדי.
Switch Mode BEC משתמש במיתוג (switching regulator) כדי להעביר כמויות קטנות של אנרגיה מהסוללה ביעילות גבוהה כך שההספק (חום) המבוזבז בהמרת המתח קטן יחסית.
BEC חיצוני אינו בהכרח טוב מ- BEC פנימי. בקרים באיכות טובה כוללים Switch Mode BEC ולא BEC לינארי. בכל מקרה לא הייתי סומך על BEC ב- 9$.
אם הסוללה בעלת זרם פריקה גבוה והבקר באיכות טובה הייתי נשאר עם ה- BEC הפנימי. אם לא הייתי קונה BEC באיכות טובה .
Shanti
באמת לא משנה אם ה-BEC הוא חיצוני או פנימי. מה שמשנה זה אם מדובר ב-LINEAR או SWITCHING (כפי שהוסבר היטב בהודעה הקודמת).
לא הייתי מוותר על SWITCHING BEC (בדר"כ חיצוניים, לא תמיד). לא רואה שום בעיה עם BEC חיצוניים מהובי סיטי במחיר נמוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wind556
ואוו
ים של מידע וכוונות טובות
ראשית,אין בי שום תחושת צער, הריסוקים הם חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה,והמסוק יתוקן בהקדם האפשרי
ובאופן מאד מפתיע הנזק קטן מאד, הבום קצת התעקם (וייושר), הסנפיר האחורי נשבר,ויש ליכלוך על הלהבים ;)
הציר וכל מיכלול הראש תקינים לגמרי, והסרוואים הקדמיים פשוט נשברו מבפנים,מה שלא מאפשר לי שום בדיקה עד שאחליף אותם
המקלט הוא 6100 ולא היתה לי אף פעם שום בעיית טווח, מה עוד שהתקלה קרתה במרחק של 5 מטר ממני,בגישה לנחיתה
ואל דאגה, ההטסות שלי לא יעצרו-יש לי עוד שני מסוקים (עוד קופטר איקס וכמובן ההוריקאן המופלא)
אם אני כבר רוכש סרוואים חדשים, יש המלצות למשהו מועדף מהסיני? משהו יותר זול מהיי טק?
על הקופטר השני שלי יש את אותם סרוואים, והמסוק הזה כבר צבר שעות טיסה והכל מתקתק שם כמו שעון סיני:rolleyes:
ושוב, תודה לכל העונים, ושנה טובה לכולם
היי עודד.
מספר דברים.
מה מתח הסוללה שלך היה אחרי הריסוק? ....(כמה זמן הטסת בכלל)
דבר שני,כן הייתי משתמש ב BEC חיצוני.
דבר שלישי.אל תיישר בום.זה יצור לך רעידות מיותרות וסדקים בבום.
ואולי הדבר החשוב ביותר .תשתמש ב HITEC 65MG סרוואים מ-ע-ו-ל-י-ם. שמעולם לא איכזבו...
ודבר רביעי.....היכן ממוקם המקלט שלך במסוק?