-
רענון הרכב (שמנים, מסבים וכו)
שלום לכולם
לאחרונה רכשתי רכב מסוג losi 8ight 2.0 ניטרו מיד שנייה. אני מסיע אותה בערך כחודשיים בבאשינג כדי להכיר את הרכב וללמוד בעיקר את התחביב (רכב ראשון שלי).
לאחר כחודש של הסעה שאני פחות או יותר שולט באופן בסיסי על כיוונים ניקוי ותחזוקה ורציתי ליישר קו מבחינת תחזוקה למצב מקורי של הרכב ( או לסטאפ מומלץ מהאינטרנט) לקראת הסעה במסלול.
חשבתי על שמן לבולמים 40 קדימה ו 35 מאחורה.
לדיפרנצאלים חשבתי לשים 5000 בקדמי 4000 באמצעי ו 3000 באחורי. (שוב הכל ע"פ פחות או יותר מסטאפים מומלצים שרצים באינטרנט)
עוד המלצה שרצה המון באינטרנט לגבי הרכב זה להוסיף עוד שתי נעלי קלאצ בנוסף ל 2 הקיימים כשאר ההמלצה היא 2 מאלומניום ו2 ממתכת מרוכבת.
דבר אחרון שרציתי לברר גם לגביו זה חידוש המייסבים, האם נחוץ להחליף את כולם אחת לתקופה או ללכת בגישה שאם זה לא שבור אל תגע בזה? כי סה"כ קיט מסייביים כאלה הוא לא זול (36$ כולל משלוח מ AVID RC למשל לקיט שלם)
אבל הבנתי שיש פה חברה שקונים פה בארץ ואני מניח שהרמה היא זהה למוצרים מסוג זה.
כאמור המטרה היא לא לשפר לרמה מטורפת אלא יישור קו מלא.
(קראתי הרבה פה בפורום וראיתי את ההמלצות לגבי קניה של רכב ראשון המנעות מניטרו בטח כרכב ראשון ובטח לא מחנות שתתן עזרה אבל אני חושב שחצי מהכיף ברכב זה ההתעסקות, הלימוד העצמי או דרך אנשים אחרים, ובכלל הפרוק הרכב והבנה לבד.... אבל זה רק אני משוגע :rolleyes: )
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה
זהר
-
תגובה: רענון הרכב (שמנים, מסבים וכו)
הי זהר
אני שמח שאתה נהנה מהרכב, מההתעסקות והלמידה.
לצערי, הניסיון הראשון שלי עם ניטרו לא היה כיף...ורק בהמשך השתפר.
בעבר [לפני 25 שנה] לא היה 1/4 מאפשרויות התמיכה והתקשורת הקיימים כיום
אפילו לחבור לקבוצה של מסיעים ובכלל לדעת שיש קבוצה שמסיעה 2-3 ק"מ ממך היה קשה בלי ווצאפ ופורומים באינטרנט
היום יש מספר מסלולים ולא מעט קבוצות גם בפורומים השונים גם בווצאפ וגם בפיסבוק...ולא בעיה להתיעץ בכל שעה ביום
יחד עם כל אפשרויות העזרה, מספר המשתנים והאפשרויות לתקלות במנוע ניטרו ורכב ניטרו הוא יותר גדול מרכב חשמלי.
כך או כך, שוב אני שמח לשמוע שאתה מסתדר ומתקדם.
יפה שעשית מחקר ברשת לפי שפתחת דיון.
להבנתי, סט אפ לרכב הוא לא רק לרכב הוא גם לנהג ולמסלול
לדוגמה אם 2 אנשים יסיעו רכב אחד על אותו מסלול בהחלט ייתכן שהרכב יתאים לנהיגה של נהג אחד יותר מאשר לשני
אחד ייתן לרכב/נסיעה ציון 9 והשני, לאותו רכב ייתן 5
מה שאני מנסה לומר הוא שהסט אפ יכול להתבסס על המלצות מהרשת כבסיס להתחלה אך צריך להשתנות ע"פ הרגשה שלך בשטח
למעשה סט אפ הוא דבר דינמי מאוד אשר משתנה ע"פ התנאים במהלך יום מרוץ.
ככל שהנהג ייטיב לשכלל את כל הנתונים לסט אפ כך ייקל עליו לקצר את זמן ההקפה.
המלצה שלי: תתחיל מסט אפ שבו מגיע הרכב [אם תרצה אחפש מידע על כך] ותשנה כל פעם פרמטר אחד ע"מ להחליט או יש שיפור או הרעה בתגובות הרכב במצבים שונים
יש לציין כי גם הסביבה צריכה להיות מבוקרת לדוגמה מסלול מסויים.
אין דין מסלול א' כדין מסלול ב'
לכל מסלול סט אפ טיפה שונה.
לגבי הקלאצ'
קלאצ' 3-4 רפידות נחשב לטוב יותר מאשר 2 רפידות המגיע עם רכב מהחברה
לגבי חומר הרפידה, אין לי ניסיון ולכן אשאיר את הנושא למענה של אחרים
לגבי מיסבים:
אני לא קונה AVID ב 36 דולר לכל הרכב...
במשפט קצר: When you pay peanuts you get monkeys
כשאתה משלם מעט אתה מקבל מעט...
אמרתי את זה לחבר...הוא החליט לנסות...יחד עם המיסב החדש הלך לו גם המנוע...
אני?
אני אורח לרגע בעולם המיסבים
כשאני רוצה מיסב אני הולך לבעל מקצוע בתחום מסביר לו מה אני צריך,איזה מידות ולאיזה שימוש...מקבל הצעת מחיר...ואם המחיר סביר אני קונה
בפעם האחרונה שקניתי עלה לי 240 ש"ח לכל הרכב
אני קנית בחנות הזו: http://www.b144.co.il/B144_sip/membe...E4C160311.aspx
קיבלתי שרות מקצועי ומיסבים מצויינים
בגדול, כתבתי את דעתי בנידון במאמר הזה:תחזוקת רכב חשמלי
אני מחליף את כול המיסבים בטיפול גדול פעם ב 1/2 שנה או יותר אם הרכב לא נסע הרבה
זמן בין טיפול לטיפול תלוי מאוד כמה אתה מסיע ובאיזה שטח
בכל מקרה בטיפול הזה גם ככה מפרקים 1/2 רכב אז אם כבר מחליפים שמנים בדיפ אפשר גם להחליף מיסבים.
אני מחליף את כל המיסבים יחד
זה נותן לי ראש שקט שהכול תקין.
אחרי הכול, קשה מאוד לדעת מה מצבו הפנימי של המיסב מעבר להרגשה ביד של הסיבסוב.
רן ענבר
-
היי קודם כל תודה על התגובה המהירה והכנה.
לגבי הסטאפ המקורי אני לא אטריח אותך במיוחד לאור העבודה שהוא פתוח לי על המחשב בערך שבועיים כבר... :)
אני מקבל את עצתך להחליף כל פעם חלק אחר גם במהלך הרענון לרכב, במיוחד כדי להבין על הבשר מה ההשפעה של כל שינוי ושינוי.
לגבי המיסבים, אני שמח לקפוץ לחנות לבדוק, אולם אני אשמח לכיוון לגבי ההכוונה שאני אצטרך לתת להם שמה, אני יודע בדיוק איזה גדלים אני אצטרך אבל האם אני צריך משהו נוסף? מיוחד? האם כדי לדרוש מיסב מיוחד לקלאצ או למנוע (ראיתי שיש המון סוגים)? מה ההמלצה שלך לגבי סוגי מייסב לקלאצ, מנוע או שלדה?
דבר נוסף שאני מצטער שראיתי רק היום זה מאמר שלך לגבי בטריות, יש לי מטען של חברת venom אשר מיועד ל 50W, וכבר קניתי דרך הסיני בטריית ליפו (לטובת התיבת הנעה שהסוללות NIMH שלה נגמרות מהר מידי לטעמי) 4 תאים 14.8V 4500MAH ולפי החישוב אני אצטרף מטען בעל הספק של לפחות 66.6W האם אני יכול פשוט להטעין ל3.3A כדי לנצל את ההספק של המטען בצורה מירבית ועדין לא לדפוק את הסוללה/מטען?
דבר נוסף ראיתי המון המלצות לגבי שינוי הקונקטורים ל DEANS STYLE יש איזה שהן המלצות לגביהם? ואם הם המומלצים ביותר אז אם יש המלצות לגבי הלחמה שלהם? מעולם לא התנסתי בצורה רצינית בהלחמה אבל מכמה סירטונים שראיתי קצת קריאה באינטרנט זה לא נראה מסובך מידי, אבל תקן אותי אם אני טועה.
שוב תודה רבה לך רן, ולכל מי שירצה לקחת חלק בדיון ולעזור.
-
א. חשוב לי להבהיר:
טיפול, אני מחלק את הרכב ל 3
קידמי= דיפ קדמי+בולמים+מתלים כולל נאקלים+מערכת היגוי
מרכזי= דיפ מרכזי+מנוע וקלאצ'
אחורי=דיפ אחורי+בולמים+מתלים והבים
הכוונה ב"כל פעם חלק אחר הינה לפרק בשלב ראשון חלק קידמי [לדוגמה] להחליף שמנים+מיסבים ורק אחר כך להרכיב ולעבור לחלק הבא
טיפול מלא זה שלושת החלקים יחד
סט אפ זה כל פעם שינוי אחד בלבד כדי להרגיש בשינוי.
אני מבטיח לך שאחרי טיפול טוב אתה תרגיש שהרכב נוסע יותר טוב.
לגבי מיסבים:
תאר להם למה מיועד כל מיסב
מיסב ברכב לדוגמה סובל מאבק רק בצד אחד שלו מקבל לא מעט מכות ורעידות
מיסב מנוע עומד בסביבה של רעידות שמן ודלק ובנוסף מסתובב בעד 30000 סל"ד
אם יש להם שאלות מיוחדות, הם כבר ישאלו אותך
לגבי מטען.
אתה יכול לטעון את הסוללה על 3 אמפר
המתח המקסימאלי אליו מגיעה הסוללה הוא 16.8 שזה 4 תאים כפול 4.2...ולכן 3 אמפר כפול 16.8 יוצא 50.4 וואט...
משך הטעינה הצפוי הוא בין שעה וחצי לשעתיים.
לגבי מחברים...
אני משתמש בדינס.
לטעמי זה לא משנה באיזה מחבר אתה משתמש העיקר שיהיה באיכות טובה.
איכות טובה= מקורי
DEANS STYLE עלול להביא אותך לחיקויים סיניים באיכות נמוכה...מאוד.
את דעתי בנידון כתבתי באשכול הבא:http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=82172
חשוב לי שתקרא גם דעות של אחרים...כי מין הסתם אין לי מונופול על כלום
אני קונה מחסרי דינס מפה:http://www.amainhobbies.com/search?s=DEANS
אשמח לעזור לך בהלחמה במידה ותרצה [בחינם] כמה טריקים קטנים וזה ממש לא סיפור.
שכחתי משהו?
רן ענבר
-
איזה כיף כל תשובה שלך מוסיפה לי עוד שאלות...!
אז ככה לגבי המיסבים קיבלתי ואני חושב שהבנתי.
לחפש את ההבנה בתפקיד של כל מייסב, לשלדה אבק ומכות רעידות וכו, מנוע סלד מהיר מאוד שמן דלק ואני מניח גם רעידות וכמות, וקלאצ? גם רעידות ומכות ואני מפספס עוד משהו?
בכל אופן אני כבר ממש סקרן לקפוץ אליהם איזה יום.
לגבי הסוללה קיבלתי, חבל שאני לא יכול לנצל את מלוא הפונטנציאל שלה, קראתי את המאמר שלך לגבי הסוללות ויש לי שאלה, אם לא מפריעה לי הטעינה האיטית, זאתאומרת אני מנסה לנצל את מלוא הפוטנציאל של הסוללה הפחד שלי הוא להזיק למטען יש איזה שהן פעולות או סדר עבודה כדי למנוע פגיעה במטען אבל עדין להגיע למלוא הקיבולת בזמן טעינה ארוך?
לגבי מחברים, כיף לראות שבחרתי נכון, כבר קניתי ובדרך אלי המחברים המקוריים מאותו הקישור ששלחת... האמת שכן אני אשמח ממש לעזרה בהלחמה.
לגבי שמנים לדפרנציאל ראיתי שיש מספר סוגים, גריז שמן על בסיס סיליקון ועוד סוגים, יש חברה מומלצת או סוג מסויים שעדיף על פני השני? הדעות באינטרנט חלוקות ולא הצלחתי לקבל תמונה חד משמעית.
שוב תודה רבה רבה על העזרה התמזל מזלי לקבל את כל הידע הזה על מגש של כסף...!
-
לגבי מיסבים:
נתתי לך דוגמה לאופן תאור פעולת המיסב...כך צריך לעשות לכלל המיסבים
מיסב קלאצ': אני מניח שסלד גבוה, מכות, רעידות ושמן/דלק
תאר להם גם את סוג הדלק שיבינו שזה לא סתם בנזין וסולר
לגבי שמנים:
קרא את האשכול הזה שבו אלון נתן לא מעט מידע על השוואה בין חברות והתפתח דיון: צמיגות שמן לדיפרנציאל ובולמים - מידע שימושי
ברכב של לוסי הייתי משתמש בשמן של לוסי.
זו נקודת ההתחלה של השמנים ברכב וממנה כדאי להמשיך...
כל השמנים הם על בסיס סיליקון!
בניגוד לשמן/גריז בתוך המיסבים השמנים בבולמים לא מדוללים/נפגעים מהדלק של הרכב.
לגבי הסוללה.
אני מאמין שהמאמר הזה יסגור לך כמה פינות:מטען, סוללה ומה שבינהם...
אתה מנצל את מלוא יכולת המטען ומלוא יכולת הסוללה...רק שמשך הטעינה ארוך יותר משעה
אין נזק למעט עבודה על 100 אחוז של יכולת המטען בחלק משלבי הטעינה...אפשר להוריד את זרם הטעינה ל 2.5 אמפר כדי להקל על המטען טיפה.
לגבי עזרה בהלחמה צור איתי קשר בפרטי ואשמח לעזור.
רן ענבר
-
פיספסת קישור למאמר על הסוללות.... 😊
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
-
לא הבנתי.
הקישור תקין [אצלי]
בתגובה השניה יש תת כותרת "מה זה הקטע הזה של הספק?"
שם יש הסבר יותר מפורט על הספק טעינה
חסר עוד משהו?
רן ענבר
-
לא חסר כלום.... ענית לי על כל השאלות... אני חוזר קצת למחקר להזמין את הפריטים ונעדכן בהתפתחויות... תודה רבה רבה רן.
-
3 קבצים מצורפים
עדכון ראשון...
היה לי קצת זמן בשבת וניצלתי את זה להחלפת השמן בבולמים כאשר הצמיגויות שנבחרו הם 40 קדימה ו 35 מאחורה. השמן הוא של TLR. קובץ מצורף 132917קובץ מצורף 132918קובץ מצורף 132919
-
שים לב...
אני רואה את המפתח שבדי ברקע...
היה אצלינו מפעל בקיבוץ בו נולדתי שאם היית מבקש מהאחזקה מפתח שבדי...היית מקבל אותו בראש.
מפתח שבדי הוא כלי שגורם המון נזק בכך שאינו באמת מתאים לאום אותו הוא סוגר.
אני, את הבולמים שלי...סוגר ביד.
זה מספיק חזק למנוע דליפה.
זה מספיק רגיש כדי לא לקרוע את ההברגה.
וזה לא פוגע בכלום.
הבולמים נראים כמו חדשים...וזה בדיוק הרעיון.
לטפל ברכב, שיהיה כמו חדש.
חזק ואמץ.
רן ענבר
-
הבעיה הייתה בפתיחה לא בסגירה, פשוט לא הצלחתי לפתוח אותם. ולא מצאתי מפתח אחרי שפותח אותם... וגם שפתחתי איתו זה בעזרת מטלית בד כדי לא לשחוק... חבל שיורד כזה גשם אני סקרן להרגיש את הרכב כעת.
-
יש בחנויות לכלי מטבח מטליות שנועדו לאחוז בצינצנות ובקבוקים.
מטליות אלו עשויות מחומרים שונים מסיעות לאחוז בבמוצר המבוקש ללא החלקה או כאב ובכך לסייע בפתיחתו.
ממליץ בחום.
תסיים את הטיפול כולל מיסבים ודיפים ואז תסיע בכיף
רן ענבר
-
3 קבצים מצורפים
כמה כיף לקבל חבילות....והפעם מהסיני...
סוללת ליפו לקופסאת הנעה ( רק חבל שהיא בעלת קיבולת גדולה מידי למטען שלי 50W), כלי להסרת הפלייוויל (ראיתי שהוא מומלץ בכל מדריכי החלפת רפידות הקלאצ על מנת לא להרוס את הפלייוויל), בוסטר חלופי עם בטריית AA (גיבוי לבוסטר הרגיל עם סוללת NIMH),
ולדעתי גולת הכותרת עמדת ההלחמה של הסיני (קראתי עליה ביקורות ולדעתי זה מסתכם ב you get what you pay for אבל מבחינתי זה מספיק כרגע על מנת ללמוד להלחים קונקטורים וכמו שאמא שלי תמיד אמרה לי תתאמן על מכוערות אז גם פה זה המצב :p).
מחכה כעת לקונקטורים מסוג deans שיגיעו מ AMAIN לשמנים ואטמים לדיפ, וליום כיף בתל אביב על מנת לקנות את המייסבים....
-
תתחדש.
תטעין את הסוללה ב 2500-3000 מיליאמפר שעה וזה יהיה בסדר גמור.
רן ענבר
-
5 קבצים מצורפים
אז ככה... לא הרבה השתנה כי דואר ישראל לא משתף איתי כ"כ פעולה ולא נותן לי את כל הציוד שהזמנתי ביחד... ניצלתי את השישי הגשום לפירוק הרכב ובינתיים החלפת רפידות הקלאץ. קובץ מצורף 133325קובץ מצורף 133326קובץ מצורף 133327קובץ מצורף 133328קובץ מצורף 133329
-
א. דואר ישראל לא משתף פעולה עם אף אחד...
ב. לפעמים עדיף כבר לקנות כמה חלקים בארץ במחיר טיפה יותר יקר ולא לחכות לדואר ישראל...
ג. ניתן לפתור את זה ע"י עבודה בסדר הפוך: לקנות את כל הציוד, להמתין להגעה ורק אז להתחיל בשיפוץ.
זאת כמובן במידה ומצב הרכב סביר וניתן להמשיך להסיע.
ממליץ לך לצבור חלקים לשיפוץ הבא במהלך התקופה שלפניו...
רן ענבר
-
זה היה התכנון המקורי... לקנות הכל ולחכות, אבל דגדג לי להתחיל ועכשיו אני תקוע... רק עכשיו אני מבין את העצה של לקנות רכב עם חלקי חילוף בארץ. בכל מקרה שאלה קטנה, יש צורך בשימון או גירוז של המייסבים לפני הרכבה?
-
לא משמנים מייסבים
בתוך המייסב יש את כל הגריז הדרוש לצורך פעולתו התקינה.
הבעיה היא ששימוש בשמן לא מתאים גורם להמסה של הגריז בתוך המייסב...כשאין גריז נכנס הלכלוך...כשיש לכלוך המיסב נהרס במהירות
לגבי המשפט הזה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zomero
רק עכשיו אני מבין את העצה של לקנות רכב עם חלקי חילוף בארץ.
לפעמים לא נעים לי לומר לגולשים שוב ושוב לקנות רכב עם חלקים בארץ
יש בזה גם לא מעט חסרונות:
א. לא לכל הרכבים הנמכרים בארץ יש אספקת חלקי חילוף אמינה.
ב. נתקלתי במוכרים ששומרים מלאי מסויים של חלקים למי שקנה מהם רכב ובכך מקיימים הבטחה לקונה של אספקת חלקי חילוף אמינה...
הבעיה היא שאנחנו קונים רכב מחו"ל אז אותו מוכר לא ייתן לנו מהחלקים שנשמרים
ג. מחיר חלקי החילוף בארץ לא תמיד ראוי
אמנם ברוב המקרים המחיר סביר בהחלט אך לא תמיד.
עם זאת התלות ברשות הדואר הורגת אותנו.
ועדיין לא דיברנו על בלאק פריי די או סייבר מאנדי
רן ענבר