תגובה להודעה: כל מה שרצית לדעת על הלחמות והתביישת לשאול
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
samiro
האמת שלא הבנתי את המשפט הזה:
המלחם צריך להיות מצופה תמיד בשכבת בדיל דקה ואחידה. שימו לב לבצע זאת עם הפעלה ראשונה של מלחם חדש
איך המלחם יהי מצופה בשכבת בדיל ?
שפיץ של מלחם, כדי שניתן יהיה לעבוד אתו כמו שצריך צריך להיות מצופה בשכבת בדיל דקה.
שפיץ חם שאינו מצופה בבדיל צובר שכבה מחומצנת שאינה תופסת בדיל ומפריעה לעבודת הלחמה.
מלחם/שפיץ חדש דורש ציפוי בדיל מיידי בעת חימום ראשוני ע"מ למנוע חימצון ובכך להפריע לתהליך ההלחמה, כמו כן אם לא צופה השפיץ בבדיל בעת החימום הראשוני, יקשה מאוד הדבר על ציפויו מאוחר יותר.
גם מלחם שהשפיץ שלו צופה בבדיל אך נשאר זמן רב חם ללא שימוש דורש תוספת ציפוי בבדיל חדש וניקוי קל.
לבעלי מלחמים עם אפשרות לשליטה בטמפרטורה רצוי מאוד לא להשאירו זמן רב בטמפרטורה של מעל 325C , זה פשוט ישרוף את הבדיל ויגרום לחמצון מואץ של השפיץ.
חג שמח
תגובה: תגובה להודעה: כל מה שרצית לדעת על הלחמות והתביישת לשאול
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איזי
לי יש גם העתק של התחנה הזאת , זה מחיר מעולה עבורה.
והתחנה מופלאה.
תגובה: כל מה שרצית לדעת על הלחמות והתביישת לשאול
אזרוק ברשותכם לינק לסירטון ההדרכה שצילמתי להלחמת בקר בראשלס, יש גם שם לא מעט טיפים שימושיים:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...EE%FA%E7%E9%EC
טיפ נוסף,
בהלחמת קונקטורים גדולים ממתכת (כמו שיש במנועים בקרים וסוללות) במקרה כזה נדרש לחמם את הקונקטור ולמלאו בבדיל וצריך גם לתפוס את הקונקטור כדי שלא יזוז..
אין להשתמש במלחציים ממתכת כיוון שהמלחציים יספגו את החום וזה יהיה כאילו לחמם את כל המלחציים דבר שיקשה מאד על ההלחמה בלי שום קשר איזה הספק יש למלחם.
מומלץ מאד להשתמש בחוצץ בין האובייקט המולחם והגוף שאוחז בו (במידה ושניהם ממתכת)
אני משתמש במלחציים ולוכד את הקונקטור בתוך חתיכת קרטון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ay_hobby
שפיץ של מלחם, כדי שניתן יהיה לעבוד אתו כמו שצריך צריך להיות מצופה בשכבת בדיל דקה.
שפיץ חם שאינו מצופה בבדיל צובר שכבה מחומצנת שאינה תופסת בדיל ומפריעה לעבודת הלחמה.
מלחם/שפיץ חדש דורש ציפוי בדיל מיידי בעת חימום ראשוני ע"מ למנוע חימצון ובכך להפריע לתהליך ההלחמה, כמו כן אם לא צופה השפיץ בבדיל בעת החימום הראשוני, יקשה מאוד הדבר על ציפויו מאוחר יותר.
גם מלחם שהשפיץ שלו צופה בבדיל אך נשאר זמן רב חם ללא שימוש דורש תוספת ציפוי בבדיל חדש וניקוי קל.
לבעלי מלחמים עם אפשרות לשליטה בטמפרטורה רצוי מאוד לא להשאירו זמן רב בטמפרטורה של מעל 325C , זה פשוט ישרוף את הבדיל ויגרום לחמצון מואץ של השפיץ.
חג שמח
יש לי מלחם חדש 35 W נקנה באייס ב 35 שח הבדיל לא נתפס עליו כאשר הוא חם הוא ממש מחליק ממנו , מה זה אומר שהמלחם זבל.. אני באמת לא מצליח להלחים איתו כלום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyst
תודה על הטיפים!
גם אני נאבק עם WELLER 25W אבל, בדרך אליי אקדח הזיקו ב-100 ש"ח...;)
איפה קנית ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eitanbin
יש לי מלחם חדש 35 W נקנה באייס ב 35 שח הבדיל לא נתפס עליו כאשר הוא חם הוא ממש מחליק ממנו , מה זה אומר שהמלחם זבל.. אני באמת לא מצליח להלחים איתו כלום
מצטרף לשאלה
המלחם הישן של אבי ז״ל התיישן, ומצאתי שציפוי הראש של המלחם החדש שקניתי בבדיל (מלחם אקדח יפני עם כפתור לחימום מהיר, 25-80W, לא באיכות מדהימה אבל גם לא הכי זול שיש בשוק ובהחלט הלחים יפה מאד בהתחלה) זו משימה לא פשוטה בכלל. ויתרתי על כך כיוון שלא הצלחתי בהפעלה הראשונה, ואכן המלחם איבד מהר מאד מיעילותו בהלחמה. אני רוצה כעת להחליף ראש למלחם והפעם לעשות זאת כמו שצריך ולצפות את הראש מלכתחילה בבדיל, האם מישהו יכול להסביר איך עושים זאת מבלי שהבדיל יחליק מראש המלחם? ניסיתי כמה וכמה פעמים והבדיל תמיד מחליק...
לא צריך לקנות ראש הלחמה חדש כאשר ציפוי הבדיל נעלם יש חומר שנקרא "מחדש ראש הלחמה"
http://www.memtech.co.il/node/44
עובד מעולה אבל ...... עולה יותר מראש הלחמה חדש. זה מספיק להרבה מאוד פעמים.
תודה משה, אבל לכמות ההלחמות הקטנה שאני מבצע משתלם יותר לקנות ראש מלחם חדש.
בכל מקרה, סוגיית ציפוי ראש המלחם (עבור מי שלא מנוסה בכך) הינה רלוונטית בין אם מחדשים ובין אם קונים ראש חדש.
תמיד לשים את הקונקטור הנגדי בזמן ההלחמה כדי שהפינים לא יזוזו בפלסטיק שמתחמם וקצת נמס
נשמע טריוויאלי להלחים אבל החידודים והטיפים פה בשרשור מאד עזרו לי.. היה לי קושי בהתחלה להלחים קונקטורים, אני לא רגיל להלחמות גדולות
כאלו למרות שיש לי נסיון קל בהלחמות קטנות כחובבן, וכעת בזכות כמה טיפים פה כבר אין לי שום בעיה בהלחמת קונקטורים. בעיקר עזרו הטיפ של מוטי לבודד חום כשתופסים את הקונקטור, וההמלצה וההסבר על שימוש במשחת הלחמה. אני לא מלחימן מקצוען, לא הכרתי את החומר הזה והופתעתי לגלות כמה זה עוזר. אז תודה! השרשור הזה בהחלט מועיל!
מי יודע
על הטאבים של סוללת ליפו יש בצד אחד ציפוי בדיל
קרה לי שהחלק עם הציפוי נחתך ואז אני לא יכול להלחים כלום, הבדיל לא נתפס גם עם משחת הלחמה.
יש איזה משחה / רעיון כיצד להלחים שוב ?
איך זה יצא מהמפעל עם בדיל ?
חומצה ובדיל כסף ותוכל להלחים גם על הצד השני
שלום לכולם!
אני מחפש חומצה להלחמת ברזל עים בדיל.
אולי אתם יכולים לעזור עים מוצר או חנות?