תגובה להודעה: מחמם פלג אוטומטי
חברים, למה לסבך את העסק?
בסה״כ מדובר ברכיב שממיר מתח של 6-12 וולט למתח עבודה של הפלאג, אכן ניתן להתקין אותו בתוך הטיסן, אפשר גם להשתמש בו כהתקן חיצוני שמחובר לסוללה של הסטרטר.
אבל בסה״כ אין בו שום שימוש אחרי שהמנוע התניע. גם באוויר אין מה לעשות איתו!
להתחיל להתקין סוללות נוספות ואמצעי בקרה דרך השלט מיותר לגמרי.
יש גם את המוצר בזה שדומה לו ויש הסבר יותר מדוייק לאופן הפעולה
http://www.lowpricerc.com/product_in...oducts_id=1371
לדעתי כאשר המנוע מגמגם אוי יש חשש לקאט - ניתן להפעיל אותו ע"י השלט ובכך למנוע
יתרון נוסף הינו הבטיחות במיוחד שהמנוע מורכב הפוך - גם לא צריך לעשות חור בקאול לחיבור בובו
חברה תיקראו בתגובות המוצר גנקיאדה.זבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
flatspin
יתכן שאני טועה. מכל מקום, לפני זמן מה קראתי באיזה מקום על מחמם פלג המחובר קבוע ומווסת את פעולתו לפי טמפ. הפלג. לרוב הוא אינו מעביר זרם, אבל מופעל כשיש צורך בו.
מצד שני, ראה את הכתוב:
this unit will ensure no engine cut outs from an over-rich mixture
להבנתי מדובר על שמירת פעולה סדירה של המנוע בזמן טיסה.
חשבתי שזה המקרה. אם לא, אז חבל מאד.
חשבתי שאני טועה
עכשיו אני בטוח. זה איננו המכשיר שאליו התכוונתי.
ובתגובות באתר של הסיני, חבל על הזמן (בסגנון הישן). שימו לב לתגובות תחת תוית reviews
http://www.hobbyking.com/hobbycity/s...dProduct=14840
במקום התנין מצאתי את זה
http://www.hobbyking.com/hobbycity/s...dproduct=11760
אני מקווה שהוא יתאים לפלג סטנדרטי, אולי בעזרת כיוון הפחיות, רשום עליו שהוא מתאים לפלג CM-6, מישהו מכיר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronmen
זה ראש פלאג לבנזין
לא קשור לעניין.
נניח שזה לא עובד, אי אפשר ליצור כזה לבד?
לוקחים הארכה בין אחד הערוצים במקלט לפלאג עם נגד או Step Down ל-1.3V ונגמר הסיפור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronmen
HK הורידו את המוצר!! :eek:
ירד מהאתר ומה wishlist
טוב, אולי זה לטובה :rolleyes:
עדיין יש את זה שעולה פי 3
http://www.lowpricerc.com/product_in...oducts_id=1371
הביקורות מצביעות על כך שזה מוצר ״חד פעמי״ אחרי הפעלה ראשונה מפסיק לעבוד.
כניראה הסיני נמנע מאי נעימויות והוריד את המוצר מהאתר.
לא נורא, השיטה הסטנדרטית לא מאכזבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
misha_malahov
הביקורות מצביעות על כך שזה מוצר ״חד פעמי״ אחרי הפעלה ראשונה מפסיק לעבוד.
כניראה הסיני נמנע מאי נעימויות והוריד את המוצר מהאתר.
לא נורא, השיטה הסטנדרטית לא מאכזבת.
שלחתי להם מייל, נראה מה יגידו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer_inbar
הצלחתי לבטל בזמן :cool:
אני גם הזמנתי סתם בשביל ליראות על מה מדובר. אבל בסוף ביטלתי בגלל שלא היה צפי הגעה.
הזמנתי, קיבלתי, הרכבתי-עובד. הותקן על -OS70 4 פעימות שהתרגל לחיים הטובים בתערובת יחסית עשירה. מוזן ע"י סוללת 2 תאים 2100 מ"א. הפלג עובד כמו משוגע. אין כיבוי עצמי אחרי 15 שניות. אחרי כ-70 שניות של עבודה רצופה ללא דלק (פלג בחוץ) הפסקתי את ההפעלה כדי לחוס על הפלג. תפקד מצויין. המתג\נורית חיווי שמגיעים עם הערכה מאפשרים הפעלה נקודתית מידי לטעמי ואינם מאפשרים העברת מתח לפלג ברבע\שליש ראשון של המצערת ולכן החלפתי את המתג\נורית חיווי במתג אחר עם לשונית גמישה שלוחצת על המתג כך שאני מקבל סגירת מעגל וחימום הפלג בטווח הפעלת הסרוו לפי בחירה שלי.
לא יודע כמה זמן יחזיק מעמד אבל אני מרוצה.
פטנט חביב ובטיחותי אך מחסל סוללות.
מנשה,
הפריט ששאלת עליו, המתקרא בתואר on-board glow-driver, הוא ציוד מיותר...
מנוע המכוון כראוי יהיה אמין באותה המידה בלעדיו.
היעוד שלו הוא לאפשר למנוע להמשיך לפעול; בנוכחות עודפי-דלק, בסיבובי-סרק ובמצערת עד 20% פתוחה; מאחר שהמשתמש לא כיוונן נכון את המנוע והשאיר את מחט הסל"ד-החלקי פתוחה יותר מדי...:o
וודא שהמצת תקין ומתאים למנוע; סגור את מחט הסל"ד-החלקי לכוונון האופטימלי ולא תצטרך לבזבז את הכסף שלך על ה-OBGD.
והטיסן שלך גם לא יצטרך לשאת אותו ולא את המצבר שמספק לו מתח... וגם לא תצטרך לטעון אותו לפני כל סבב הטסה...
דר צודק ב 100%
לפני כ 10 שנים רכשתי זירו משומש שעמד למכירה בשלט רחוק
הבחור היה כל כך פרנואיד מקאט בסרק, עד שבנה מערכת שלמה
שתפקידה היה לחמם את הפלאג כאשר זרוע הסרוו מגיעה למצב סרק
(הזרוע סגרה מעגל מול פחית מתכת, שהיתה מחוברת לסוללה עצמאית)
בשלב כלשהו העפתי את המערכת ואת הסוללה המיותרת, ופניתי לדרך הראויה והיא, כיוון ה-
LOW SPEED NEEDLE
כאן עזר לי המומחה מספר אחת בארץ למנועים, ידידנו FLATSPIN...
מעולם לא היה לי איתו קאט מנוע באוויר.
אני קניתי כזה מטעמי בטיחות ונוחות.
ואין צורך בסוללה נוספת וכו...
במקרה של המכשיר של אליין היתרון הנוסף הוא בעצם בדיקת סוללת מקלט בכל התנעה כי יש אינדיקציה של מתח ובזמן עומס ניתן לראות אם המתח נופל.
הכוונה המקורית שלי הייתה להשתמש במכשיר רק בזמן ההתנעה, לחסוך את ההתעסקות עם הבוסטר.
אני מסכים שלמנוע מכוון כיאות אין צורך לחמם פלג באוויר
נראה שהסיני הוריד את המוצר מהמלאי שלו :mad:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
s.mario
שתי בעיות שמצאתי עם המוצר הזה בהשוואה לסיני (שבעזרת אללה או בודהה או מישהו יחזיר אותו למלאי)
1. בקונפיגורציה של הפעלת היחידה לא דרך השלט (גם כדי לחוס על הסוללה הראשית של המקלט +סרווים) לשימוש של התנעה על הקרקע
לסיני יש מתג חיצוני עם חוט ארוך, מה שמאפשר למתקן אותו בצידי הטיסן עם אפשרות גישה נוחה מבחוץ. במוצר של lowpricerc המתג יושב על קופסאת היחידה כך שאין אפשרות לגישה נוחה אליו כשהטיסן מורכב אלא דורש שימוש במתג נוסף
2. הוא עולה 18$ לעומת 8$ אצל הסיני
למה להחזיר למלאי?!
שכל המפונקים שחושבים שהפריט הזה דרוש להם, ילמדו לבחור במצת המתאים למנוע שלהם ולדלק בו הם משתמשים; ושילמדו לכוון באופן מיטבי את המנוע...
...וכן, שלא יתעצלו! :mad:
אם לא היו דרושים כוונונים, יצרן המנוע לא היה טורח להתקין מחטים הניתנות לכוונון בקרבורטור... :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DarZeelon
למה להחזיר למלאי?!
שכל המפונקים שחושבים שהפריט הזה דרוש להם, ילמדו לבחור במצת המתאים למנוע שלהם ולדלק בו הם משתמשים; ושילמדו לכוון באופן מיטבי את המנוע...
...וכן, שלא יתעצלו! :mad:
אם לא היו דרושים כוונונים, יצרן המנוע לא היה טורח להתקין מחטים הניתנות לכוונון בקרבורטור... :rolleyes:
דר ידידי,
באופן עקרוני אני שותף לדעותיך, ודעותיהם של אחרים כאן, שמנוע מכוון היטב אינו צריך עזרים טאקטים כדי לעבוד נכון וטוב לאורך שנים. יחד עם זאת אינני עצלן ואת הפינוק אני משאיר למקומות ומצבים אחרים. כמי שיודע לבחור מצתים נכונים בד"כ וגם להבחין בין דלק מתאים למנוע ספציפי ולא רק ע"פ מותג אכזרי כזה או אחר אני דווקא כן חושב שמוצרים מסוג זה יעילים ונחוצים במספר מקרים:
1-טיסן שהמנוע מותקן הפוך כך שהדלק נכנס לקרבורטור בכבידה עצמית קבועה.
2-טיסן סקייל או F3A שמאפייני המבנה\אוירודינמיקה מצריכים התקנת מנוע הפוך -סעיף 1.
3-טיסן שמאפייני ההסעה\טיסה ונחיתה מצריכים עמידה ממושכת בסרק ובמז"א משתנה-כדוגמא PIper cub סקייל שמרגע ההתנעה ועד ההמראה מבלה כ-2 דקות בהסעה, המתנה ולקראת נחיתה מבצע פיינל ארוך בסרק.
4-וויסות לתערובת עשירה במנועים המותקנים בתוך קאול ללא פיזור אוויר חם\פיזור חלקי.
לעניין הסיכות והכוונונים-מבלי להכנס לניצולת\הספקים\חיוך המטיס בסוף יום- קח לדוגמא כווני "שגר ושכח" ב-OS\Saito\Enya ודומיהם לעומת עצבי הברזל הנדרשים מבעלי Webra בבוקרו של כל יום הטסה...