מה ברוח טובה? חכה חכה !!!
Printable View
ציקי סה"כ הנק' ברורה רק אותך זה לא משכנע ואני לא זה שיודע להסביר (ואת זה רשמתי מראש)
הכוונה פשוטה שני חברה ענו לך על הסיבה שהם מכירים !!!
אני נתתי עובדה וככך זה היה בשטח אז תן קרדיט מידי פעם לבעלי ניסיון (ובאמת אני רושם את זה בלי כעס)
לילה טוב
נ.ב
ישראל בהחלט אמר לי שיש מצב שזה יקרה בסרוו החדש
לילה טוב
אטקין ש
סליחה על הבורות אבל מה זה סרוו מצערת ועל מה הניתוח המעמיק הזה ? :D
שים סרוו טוב ואפשר למצוא במחירים של עד 250 ש"ח וסגור ענין
אני עובד עם הסרוו של אליין DS650 והוא עובד מצוין והמחיר שלו בהתאם :cool:
אלון, הנזק בסרוו נשמע מכני (שיניים שבורות..) בדקת ?
איך סרוואים של אליין ואמינות הולכים ביחד? :p
קרא את זה, יש לא מעט דוגמאות נוספות:
http://www.rcheliaddict.co.uk/servos...tle-servo.html
ולמי שסבור שאני לא מחובר למציאות או שסתם צריך חיזוק לנושא 9254 בעיקר לזה שסרוו מצערת לא צריך להיות עם טורק אלא רק מהיר ודיגיטלי (לצורך דיוק) שיעשה חיפוש קצר בגוגל תחת הנושא 9254 throttle servo.
חיפוש מעניין נוסף בגוגל תחת הכותרת the best grovernor servo יעלה לכם מספר לא מבוטל של פתרונות ע"י סרוו זנב וה 9254 הנפוץ מבין הפתרונות, אז מה, כולם לא מבינים?
ואחרון אחרון חביב, שימו לב להמלצה של מיקדו (אותה חברה קטנה מגרמניה שכנראה לא מבינה במסוקים)
קראו בלינק הבא את הפיסקה השניה, הפלא ופלא הם ממליצים על 9254 של פוטאבה.
http://www.vstabi.info/en/node/760
ציטוט:
Preconditions for the usage of the nitro-Governor:
At first we need a servo that gives us best control on the throttle. Several tests with different servos gave us small and noticeable differences between slow and fast servos. So we decided to use an old (must have long pulse) tail servo Futaba S9254 on our nitros.
אז שרון, אם אתה עובד עם 9254 אתה יכול להרגיש בטוח.
קראו,תהנו ומי יודע אולי גם על הדרך תשתכנעו.
מסכים עם כל מילה.
ה-700 נייטרו הראשון בארץ היה של רועי.
הורכב עליו סרוו מיצערת 9254.
עד יומו האחרון של המסוק , לאחר הרבה הרבה עשרות גלונים , הסרוו תפקד בצורה תקינה לחלוטין ללא שום בעייה !!!
אני חושב , שלפותח השירשור קרתה תקלה מאוד פשוטה:
פשוט הלך הסרוו.!!!
בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר.
גם מרצדס וב.מ.וו מתקלקלות לפעמים ...;)
עוזי
הי לי סרוו 9254 למעלה משנתיים שעבר 3 מסוקים ומעולם לא עשה בעיות.
גם כשהמסוק האחרון נמכר לבעלים החדש, הסרוו תפקד ותפקד ותפקד....
הסרוו הופעל עם REV MAX.
לכגבי הנקודות שהועלו כאן:
1. ויברציות/רעידות-הסרוו יושב בתושבת פלסטיק (בטירקסים למשל) ובד"כ עם גומיות לבידוד, זה לא אמור להשפיע עליו באופן מיוחד.
2.מומנט גבוה-טיפשי ביותר להתקין סרוו חזק כדי לפצות על פעולה לא חלקה של הקרבורטור. הדבר יכול להוביל לצריכת זרם גבוה, לשחיקה של מנגנון החבית בקרבורטור, בקיצור- לא לעניין בכלל !!!!
3. פולסים מה-REV MAX, מצטער אבל זה שטויות.....
* צריך להקפיד על כיוון מכני נכון של המצערת ולהשתדל להתקין את הגומיות לבידוד רעידות אם אפשר.
נתקלתי בכל מיני סוגים של סרוואים שכשלו על סוושפלייט, על זנב וגם על מצערת (ולא רק במסוקים), קורה, גם בטובים ביותר....
כיוונתי בעבר לא מעט מסוקים שהותקנו עליהם גם סרוואים פשוטים יותר, סטנדרטיים ולא מהירים במיוחד, עם REVMAX ולא היו שום בעיות.
רועי
חבר'ה תסלחו אבל נראה שהלכנו רחוק מדי, כל אחד מנסיונו נתקל יותר או פחות בנושא, אני אישית שמתי לב בצורה גורפת שזוהי תופעה שכיחה מאוד מאוד בעניין הגוברנור בין אם REV MAX או ALIGN, אני מאוד מעריך את עצמי כאחד שמבין ויודע לא פחות מכל אחד מהחברים היקרים והמוערכים שרשמו כאן את תגובותיהם לעניין, את דברי אמרתי מנסיון ארוך טווח (כבר כמה שנים) שיצא לי לראות את התופעה הזו בשטח.
את ההסבר לתופעה כנראה שאני לא יודע במדוייק -ולא נראה לי שמישהו כאן יודע לומר אותו, אבל מה לעשות כנראה שעם התוצאות בשטח קשה להתווכח.
אגב את הסרוו שלי(8717) לא שמתי בגלל הצורך בטורק גבוה, אלא בגלל שהיה לי זמין במקום להשקיע באחד חדש ומתברר שהבחירה כנראה יצאה טובה.
כל אחד שיעשה את השיקולים שלו זו דעתי חברים ואני עומד עליה לחלוטין.
אלון בהצלחה בבחירת הסרוו החדש, וכל השאר כרגיל הכל באהבה!!! :):)
ישראל
אני לא סבור שהלכנו רחוק מידיי, מדובר בשירשור שהוא ענייני לחלוטין ואף אחד לא צריך להעלב.
לטעמי זה לא רציני לקבוע עמדה נחרצת כגון "פולסים חזקים" שאין לה שום אחיזה במציאות ולאחר מכן לכתוב שאינך מבין את התופעה במדויק אבל בכל זאת קבעת עמדה שהסרוואים לא מתאימים.
אם הם לא מתאימים הרי שבעולם היו אינסוף פוסטים נגדם, המציאות הפוכה והבאתי לך דוגמאות חותכות בנושא כולל זו של מיקדו שלידיעתך מדובר בפוסט חדש יחסית משום שהגוברנור שלהם קיים רק בגרסה 5.1 שיצאה לפני כשלושה חודשים בלבד.
סרוואים נשרפים, זה קורה לכל אחד אבל מכאן ועד לסיבות שפורטו כאן המרחק גדול.
אני סבור שיש להבין לעומק מה מהות הכשל לפני שקובעים עמדות נחרצות כמו שנקבעו כאן ואלו שהוצגו כאן בפירוש אינן נכונות.
כנגד הניסיון שלך יש עוד אנשים שיודעים לבנות לכוון ולהטיס ואצלם הכל בסדר, ממש כמו שעובד לאלו שבחו"ל.
מה שמפריע לי אישית זה שיש כאן תחושה שאם אנחנו כותבים כאן אז אף אחד לא משתתף בדיון.
אני למדתי דבר אחד בחיים, לא לקבל דברים כמובן מאליו (לא משנה בכלל מי אומר אותם) ,להצמד תמיד לנתונים מדוייקים ולא לתאוריות.
עם כל ההערכה שלי אליך (ואתה יודע כמה יש לי), לידע שלך ולניסיון שלך אני עדיין סבור שבמקרה המדובר אתה טועה ובגדול.
לדעתי עדיף 8717 מ 9254
יותר חזק
יותר עמיד
וגם ניתן לחבר 8V
בסופו של דבר גם יותר מהיר
ציקי, אחי כל הכבוד על העיקשות!!!
אני לא חושב שאתה בכלל הבנת את הנקודה שאני ניסיתי להעלות אלה לקחת אותה למחוז אחר.
אני אנסה בפעם האחרונה וזהו אם אצליח הרווח של שנינו, אם לא? אני ינסה כשניפגש על קפה בשטח להסביר שוב...
כמובן שאין להקל ראש בכיוון מכאני של פוש רוד מצערת, על כך אין עוררין!
קרו מקרים ולי אישית פעם אחת שנתקע לי הקרבורטור, מה לעשות!? קרה?
לא הייתה נעילה גיאומטרית, פשוט לא נפתח הקרבורטור! הייתי בזמנו עם 9254...
אם היה לי אז סרוו מנוע בעל טורק גבוהה אני סמוך ובטוח שקרבורטור היה משתחרר!
למה?! כי כשנכבה המנוע, הפעלת טורק גבוהה על הקרבורטור היה מה ששחרר לי את הקרבורטור!
הבדיקה נעשתה ללא סרוו מחובר!
הסרוו נבדק ונמצא תקין.
ולכן ההמלצה שלי היא לסרוו מהיר וטורק גבוהה, למה?! כי מאז שהתקנתי סרוו בעל טורק גבוהה לא נתקלתי יותר בתופעה!
הוחכה חותכת מספיק?!
על כך שיש לבצע ניקויי לקרבורטור במסגרת טיפולים זמניים, אין להתווכח!
שוב, כיוונים מכאניים וטיפולי מנע הם א' ב' אבל אי אפשר למנוע כל תקלה....
טורק כדי לפתוח קרבורטור תקוע?
מה קורה איתכם? הכל בסדר?
אני מתפלא עליך אמיר.
ציקי, אתה לא יודע שפה מה שלא הולך בכוח סביר הולך בעוד יותר כוח???? שיתקינו סרוו של 20 קילו וזהו, עד שיתלוש את כל הקרבורטור החוצה....
אני רואה הרבה בעלי מכוניות בחנות אצלי שהתקינו סרוואים מטורפים על מצערת כי זה לא הלך להם טוב, איך שאני פותח מצערת השלדה של האוטו מתעקמת....:(
רועי
יש סרוו יס"מ ואם אתה רוצה סרוו יותר חזק קח סרוו ימ"מ דיגיטאלי :)
חברים תודה לכולם!!
משיקולים כלכליים החלטתי ללכת על מה שיש לי במגירה ....והזוכה הוא 9252 זה מה יש כרגע :)
אם היו מזומנים פנויים אני מאמין שההיתי משלב את שתי ההמלצות גם מהיר וגם חזק וברור בגודל מתאים שישב טוב על המסוק :)
קובץ מצורף 48969
:):)
שבת שלום.
אלון בחירה טובה, אני עובד עם הסרוו הזה על המסוק שלי ללא בעיות בכלל (לא ב700 שהיה לי ולא בוולוסטי 90 שיש לי היום.)
ציקי, אני אדם עיקש אבל מולך, הרמתי ידיים, זה מרגיש כמו מונולוג של איש אחד בעל דיעה אחת.
אני חושב שאתה קצת קיצוני בדעתך (בנושא הזה!!!) וקנאי לדיעותיך ולא פתוח ללמוד ולהקשיב מנסיון של אנשים אחרים,
"מכל מלמדי השכלתי" כך אומר הפתגם החכם,
אבל זה אתה וככה אני אוהב ומעריך אותך! שלא תשתנה לעולם :)
(וכמי שמכיר אותי היטב אין בי טיפה של ציניות!)
שרשור חופר!!