ציקי,
מדברייך הקודמים לא ניתן היה להבין כי יש לך ניסיון אישי.
אם אכן כך הדבר, אנא קבל את התנצלותי, חשבתי שאתה מסתמך על ביקורות מהפורומים השונים ולא על סמך ניסיון אישי.
בידידות אין קץ,
שחר
Printable View
שחר
לא קרה שום דבר כולנו כאן כדי ללמוד מאחרים ולשתף מידע ועמית כתב כאן על המסוק שלך דבר שמאד מעניין אותי עכשיו.
מה עבר המנוע שלך בדיוק על מנת להתאים לשימוש בדלק נטול ניטרו?
אם מדובר על שינויים עדינים שהוכיחו את עצמם בשטח או כיוונים מיוחדים אשמח ללמוד ואולי ליישם גם על המסוק שלי כל עוד השינוי מוכח כטוב ולא גורם לבלאי מואץ וכו...
כולנו משלמים הון תועפות על הדלק לכן זה חשוב.
אשמח לתגובה ממך או מעמית בעניין
ציקי
היי ציקי,
כשאתה מתייחס לכיוונים אני מניח (ותקן אותי אם אני טועה) שאתה מדבר על שינוי יחס הדלק/אוויר בתערובת ע"י שינויים בסיכות הקרבורטור.
עם זאת ע"מ לכוון מנוע כראוי ולמקסם את הביצועים לעיתים נדרשים כיוונים נוספים, "כיוונים מתקדמים" אם תרצה.
אם לקחנו את הדלק החדש של מאגנום שהינו עם מקדם הצתה נמוך מה CP עקב החוסר בניטרו, אזי ששינוי בתערובת לא תמיד יספיק - ויידרש גם שינוי ביחס הדחיסה במנוע ע"מ להתאים את תזמון ההצתה לשינוי.
הפעולות הנדרשות ע"מ לבצע שינוי זה הן פשוטות ולרוב מסתכמות בהחלפה לפלאג "חם" יותר ו/או הורדת שימס במנוע (הקטנת תא הבערה והגדלת יחס הדחיסה = קידום הצתה).
במנועים עייפים בהם הלחץ בתא השריפה גם ככה נמוך (עקב שחיקה וירידת קומפרסיה), נתקלו משתמשים בקשיים בהגדלת יחס הדחיסה - ולכן גם לא הגיעו לתוצאות טובות.
בכל מקרה משחקים כאלו ואחרים עם המנוע לא מתאימים לכל אחד ולכן הדלק החדש של מאגנום מצא את עצמו הופך פחות ופחות פופלארי בקרב המטיסים/ות (הלוואי :rolleyes:).
הסבר על כיוונים "מתקדמים" ניתן לראות במאמר שכתבתי בפורום תיאוריה ונמצא כאן:
http://www.efly.co.il/forums/showthr...5614#post85614
בכדי להתאים את המנוע לדלק של מגנום (נטול הניטרו) השינויים שבוצעו הם:
1. פלאג ייעודי של מאגנום (עולה בדיוק כמו שאר הפלאגים).
2. הורדת שימס במנוע (בוצע ע"י שרון פרידמן ולקח 10 דקות).
3. כיוון המנוע בשטח (בוצע גם ע"י שרון פרידמן ולקח מספר דקות של קליק פה וקליק שם)
המנוע מאז אותו כיוון חד פעמי עובד נפלא, מחזיק סרק מעולה ונותן ביצועים יפים.
מדדנו עם מד טמפרטורה דיגיטאלי את חום המנוע לאחר טיסה של 10 דקות בשלהי הקיץ והמנוע יורד קריר ונעים (באזור 84 מעלות אם אני לא טועה, לא לתפוס אותי על המספר, אני זוכר שכולם הופתעו לטובה מהטמפרטורה הנמוכה יחסית).
אני מרוצה (וגם מנהל סניף הבנק שלי) וזה מה שחשוב. :D
שחר
שחר לי חשוב לציין כי אצלי לא היה צורך בהורדת השימס מאחר ו מנוע היה מספיק חזק ,הדלק הזה אוהב מנועים עם קומפרסיה חזקה .
לגבי כל השאר גם אצלי זה לקח 10 דקות ע"י שרון .
היום אני לא ממהר לרכוש דלק אחר גם לא את המגנום עם הניטרו וההבדל בינהם הוא רק 30 שקל .
שחר
יפה מאד, תשובה לעניין
אם בזה העניין מסתכם אז בהחלט שווה לנסות ואנסה בקרוב שוב.
אגב:
1.כמה גלונים המנוע כבר עבר עם הדלק הזה?
2.האם פתחת אותו או ניקית אותו במהלך השימוש?
3.מה תדירות החלפת הפלג?
4.האם חווית קאט מנוע (לא עלינו) במהלך השימוש או ירידה בביצועים?
סתם שאלה...
אף אחד לא עובד כאן ??:D
מאיפה יש לכם את הפנאי באמצע היום להיות כאן ??
הלוואי עליי..:(
יום טוב חברים ובהצלחה בבחירת הדלק.
עוזי
יורם,נראה לי שעד שהשרשור הזה יגמר, גם הגלונים החדשים שלך יגמרו...:p
היי ליאור
מאמר מעניין וכתוב באופן מקצועי ביותר
אכן, אני מודה שכל ההשוואות שעשיתי היו ע"י כיוונים רגילים אמנם אבל על מנוע יחסית חדש ואכן לא הגעתי לתוצאות טובות.
מספר שאלות:
1.האם הורדת אטם הראש במנוע הגורם להקטנת תא הבערה לא גורם לבלאי מואץ משמעותית של ה פלאגים או ראש המנוע?
2.תקן אותי אם אני טועה אבל תיזמון ההצתה המקורי חשוב מאד לשמירה על חלקי המנוע לאורך זמן והפקת הכוח מפעולתו בדיוק בנקודה הרצויה (בערה במצב 100% עליית בוכנה בתא הבעירה) חשובה לשמירה על התלתל וחלקי הבוכנה הנוספים לכן כיצד אתם בודקים שלא נגרם נזק בעת הכיוונים? או באופן מתמשך?
3.האם השימוש בדלק הנ"ל מצריך מעקב מיוחד אחר חיי המנוע שהרי היתיישנותו תוריד משמעותית את הביצועים בעקבות ירידת הקומפרסיה ומה אז? מחליפים שוב דלק?
המנועים שאנו עובדים איתם עובדים בסל"ד גבוה מאד ומתוכננים ע"י היצרן לאופן עבודה ותיזמון מסויים.
הפחד שלי הוא לקבל ביצועים זהים ע"י שינויים שלא הצלחתי להתרשם שהם מבוקרים שעלולים בסופו של עניין להזיק למנוע גם אם לא ארגיש זאת בגלונים הראשונים.
אני חושב שיש כאן מקום להפנות שאלה עניינית ליצרן המנוע האם פעולה של הורדת אטם מהמנוע ושינוי נפח תא הבערה/תזמון הצתה לצורך שימוש בדלק בעל מרכיבים שונים מניטרו קביל ואינו גורם לנזק בלתי הפיך או לבלאי מואץ?
אני מקווה לקבל מ OS תשובה מקצועית ולא לקבל תשובה כגון: אין לבצע כל שינוי במנוע או כל שינוי במנוע יגרום להורדת האחריות כמקובל
ציקי
ציקי.
שמע אחינו אמת הקטנת תא הבערה והגדלת הקומפרסיה בסופו של דבר אמורה להגביר בלאי.
לומר לך תאמת... המחירים של החלקים היום ממש לא בשמיים... יאללה טוס, תהנה וכשיגמר יגמר מה לעשות?
אנחנו רוצים להנות בסופו של דבר לא?
חרדות, חישובים כן בלאי לא פלג מוציאים לנו את ההנאה מההטסה.
עמית
אחינו לא אחינו
אני מכיר מספר אנשים בתחביב הזה שהשתמשו לא פעם בביטוי "יאללה טוס" ושילמו בסוף לא מעט כסף.
ציפיתי לתשובה קצת יותר מקצועית ורצינית (ראה ערך ליאור) אבל עזוב, אם הנושא לא מעניין אז בו נרד מזה.
מצטער שהוצאתי לך את העניין מההטסה
ציקי
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon10.gif
היי ציקי,
הורדת אטם הראש או לחילופין שימוש באטם דק יותר אכן מקטינה את תא הבערה ע"מ להעלות את יחס הדחיסה, אך שים לב - אתה שומר על יחס בערה מתאים לדלק שבשימוש.
המצב המסוכן לחלקי המנוע הוא הקטנת התא / קידום ההצתה למצב בו ההצתה היא מוקדמת עד כדי דטונטיבית (מלשון דטונציה - פיצוץ, להבדיל מ"דפלגרציה" שהיא בערה תקינה) - במצב זה קיימת סכנה ממשית למכלולי המנוע ובכללם הבוכנה, הטלטל והקראנק.
לראייה OS עצמם מספקים עם המנועים שני שימסים בגדלים שונים - בדיוק לצורך שינויים אלו.
מעבר לדלק אחר כמו כל שינוי, דורש תחזוקה שונה - לאו דווקא בתדירות גבוהה יותר (ייתכן אף שההפך הוא הנכון). אך ע"מ לתת תשובה אמיתית ל MTBF חדש או אינטרוול טיפולים - צריך לצבור שעות על דלק כזה או אחר.
מהניסיון הקצר שיש לי עם הדלק החדש אני מניח שהבלאי האמיתי יגיע דווקא מכיוון אחר ולאו דווקא מכיוון המכלולים שצויינו קודם לכן, אלא יותר מכיוון המיסבים שהבלאי שלהם (ממה שלי יצא לחוות) מואץ בהשוואה ל CP (ככל הנראה עקב צורך בעבודה עם תערובת "ענייה" יותר = שימון פחות טוב למיסבים).
שבת שלום (הולכים להטיס)!
ליאור
ליאור
תודה רבה, כמו תמיד תשובה מקצועית ולעניין.
למדתי,הפנמתי וזהו מידע חשוב לאלו שמשתמשים בתחליף הניטרו.
שבת שלום והטסות מוצלחות.
ציקי
זה אומר שאפשר לחבר אותה עם כבלים???
ובהנחה שהכוונה ל"קבילה" - אני יכול להבטיח לך שיש לי סימוכין לכל טענה כלפי רון.
למרות שעל דפי הפורום "הנשמות הטובות" כמוך מצאו לבקר אותי על מנת לזכות אולי בנקודות אצל רון -קיבלתי הרבה הרבה תגובות פרטיות עם סיפורים שונים וחיזוקים למה שכתבתי. אם אתה רוצה להשכיל ולא להתנגח סתם אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי.
היי ציקי,
חיפשתי אסמכתא לנושא התאמת הדלק לטמפרטורה ואקלים, ומצאתי את הרשום בהמשך בויקיפדיה:
"הבנזין הוא דלק נדיף יותר מסולר ומקרוסין, הן בשל מרכיביו הבסיסיים והן בשל התוספים השונים. ניתן לשנות את מידת הנדיפות על ידי עירוב בוטאן. במדינות שונות קיימים חוקים המגבילים את הנדיפות המותרת; במזג-אוויר חם יותר שואפים לנדיפות נמוכה יותר. במרבית המדינות ישנה מגבלה נפרדת לנדיפות מותרת בחורף ובקיץ; באוסטרליה, מידת הנדיפות המותרת מתעדכנת מדי חודש בחודשו והיא משתנה גם בין אזורים שונים".
וזה לדעתי מאוד מתומצת!! :D
בהמשך להודעה הקודמת העוסקת בשוני בהרכב הדלק בין מדינות קרות לחמות, אני מצרף כתבה נוספת בנושא הדלק שמצאתי ממש פה בפורום תיאוריה ופורסם בשלהי שנת 2009.
תהנו: :rolleyes:
המאמר: מה הופך את הדלק לטוב יותר,איכותי יותר חזק יותר וכו...
קודם כל בואו נתחיל בהכרת הדלק,
הדלק מורכב מכמה חומרים:
מתנול,
המתנול הוא חומר בערה דליק אשר הדלק רובו מורכב מהמתנול,תפקידו היחיד בדלק הוא להתפוצץ ולגרום לאנררגיה.
בנוסך לזה למתנול תכונה שכאשר הוא בא במגע עם לחות הוא סופך לעצמו מים ומאבד מאיכותו.
ניטרו,
הניטרו הוא חומר דליק מאוד אשר מכיל בתוכו מולקולות אוויר,תפקידו בתוך הדלק מלבד להשרף ולהתפוצץ הוא גם לקבוע את מקדם ההצתה.
שמן קיק,שמן קיק הוא שמן שתכונותו העיקרית היא להמשיך לעבוד ולשמן בטמפרטורות גבוהות.
שמן סינטטי,
לרוב שמן איכותי אשר תכונתו היא לשמן ברמה גבוה מאוד בטמפרטורות נמוכות יותר מאשר השמש קיק.
לאחר הכרות קצרה עם החומרים שממנו מורכב הדלק אפשר להתחיל ולחבר בינהם,
הדלק אשר מורכב מארבעת המרכיבים הללו גורם בסופו של דבר לפעולת מנוע,
המנוע בעזרת פעולת הבוכנה שואב לתוכו את הדלק ומכניס אותו לתוך תא הבערה,בתוך תא הבערה הבוכנה דוחסת את תרכובת הדלק ,כאשר הדלק יחד עם עוד הרבה חומרים אחרים נדחס הוא גם מתחמם.
תהליך הדחיסה גורם להתחמות הדלק ובעזרת התהליך הזה יותר קל לגרום לדלק להתפוצץ.
הניטרו הוא החומר הראשון שנדלק ומתפוצץ,תפקידו הוא לקבוע את תזמון הפיצוץ בעצם מתי יתרחש הפיצוץ ביחס למיקום הבוכנה.
למרות מה שהרבה אנשים חושבים ככל שנכניס יותר ניטרו הפיצוץ יקרה מוקדם יותר ובעצם תאורתית אמור לגרום לעבודה פחות טובה של המנוע.
בכדי למנוע את התהליך הלא רצוי הזה נפצה על כך בעזרת פתיחת הסיכה והזרמה גבוה יותר של דלק לתוך המנוע מהסיבה שככל שיש יותר ניטרו או כל חומר אחר יקח לו זמן רב יותר להדלק,לא רק זה אלה גם שבתוך הניטרו יש המון חמצן,חמצן הוא חלק בלתי נפרד מתהליך בערה והחמצן הוא אשר גורם לחומר להיות דליק כל כך.
כשאנחנו פותחים את הסיכה כפיצוי על כמות הניטרו הגבוה אנחנו מגדילים את כמות הדלק ביחס לכמות אוויר קבוע.
בעצם ניתן לומר שאנחנו משנים את התערובת לתערובת לא נכונה,על זה אנחנו מפצים בעזרת החמצן שנמצא בתוך הניטרו והתערובהת חוזרת להיות נכונה.
לאחר שהניטרו התחיל את תהליך הפיצוץ בתוך המנוע המתנול נדלק ואז נגרם הפיצוץ שבזכותו אנחנו מקבלים אנרגיה שאותה אנחנו מתרגמים בסופו של דבר לסיבוב(פרופלור,רוטור וכו..).
ממכיוון שיש בתוך המנוע חלקים נעים יש צורך לשמן את כל החלקים הללו בכדי שהחיכוך לא יהרוס אותם,
את החיכוך הזה אנחנו מונעים בעזרת השמן שהכנסנו לתוך הדלק,השמן עצמו מורכב משני שמנים שונים,סינטטי וקיק.
שמן הקיק נועד בכדי לשמן את המנוע גם כשהמנוע נמצא בטמפרטורות גבוהות,
לדוגמא:אנחנו ממריאים טיסן ולאחר ההמראה אנח שמים לב שהמנוע"עני" ומיד עושים הקפה לנחיתה.ללא שמן הקיק האופציה שהמנוע יהרס מחוסר שימון ללא שמן הקיק גבוה.
השמן הסינטטי שהוא חומר סיכה מצויין תפקידו לשמן את המנוע בזמן פעולה בחום נמוך או בעצם נורמאלי.
הסינטטי עושה את רוב עבודת השימון ורוב הזמן הוא חומר הסיכה העיקרי בתוך המנוע.
שילוב של שני השמנים עושה את כל עבודת השימון ושניהם יחד משלימים עבודת שימון מושלמת.
כמובן שככל שהשמן איכותי יותר הוא עושה עבודה טובה יותר.
מה הופך שמן איכותי?
דבר ראשון שמן איכותי נמדד בעמידותו לחום.שמן במגע עם חום נוטה להפוך לדליל ובחום גבוה הוא הופך דליל ומאבד את תכונות הסיכוך.
דבר שני זה הצמיגות שלו ואיכותו כחומר.כמה בעצם הוא משמן וכמה שמנוני הוא.
כל חברת דלקים או שמנים מכינה שמן ליעוד מסויים,לדוגמא במנועים של מכוניות ישנות לרוב שמים שמש קיק,למרות שהוא שמן פחות טוב הוא מתאים יותר כי הוא עמיד יותר לחום.
מה בעצם גורם לדלק להיות טוב יותר??תאכלס!!!
איכות החומרים,ברור שככל שחומר איכותי יותר הוא טוב יותר.
מעבר לאיכות החומרים שאין לזלזל בה חשוב מאוד לשים כמויות נכונות מכל דבר,כמובן שאם נשים רק מתנול וניטרו יהיה לנו מנוע מאוד חזק..זה מצויין אבל המנוע הזה לא ישרוד זמן רב מידי ואולי אפילו לא יותר מכמה שניות.
אפשר לשחק עם כמויות השמן ביחס לדלק ומטיסים רבים אשר לא מעונינים להחזיק במנוע זמן רב מידי אלה רק לנצל אותו לתחרות שמים כמות שמן נמוכה יותר ועל חשבון השמן שמים ניטרו.
אנשים רבים חושבים שאם הם החליפו לדלק חדש והם"סגרו"את הסיכה משמע שהדלק טוב יותר.
להפך,אם מעלים את אחוז הניטרו כמו שאמרנו יהיה צורך לפתוח את סיכת הדלק.
דבר נוסף הוא איכות היצור,אם הדלק מיוצר בתנאים לא טובים והמתנול נשמר לא אטום וסופח לעצמו לחות הוא נהפך לפחות דליק ובעצם מתחיל להחיל בתוכו מים אשר אינם רצויים.
חשוב מאוד לשמור על הדלק אטום במקום מוצר ללא לחות.
בסופו של דבר כל השינויים בדלקים הם מינימלים.
יורם
מאמר יפה ובהחלט מרענן את הזיכרון.
בתאוריה כמו בתאוריה הכל נכון אבל במציאות לצערנו ישנם שיקולים נוספים,בעיקר כלכליים בתחום הזה.
נחזור לדוגמה של MORGAN על ה CP.
דלק מהמשובחים שיש לכל הדעות.
מיוצר בארה"ב ששם יש כמעט את כל סוגי האקלים הקיים בעולם.
מופץ בסידרה זהה למסוקים לכל העולם (באחוזי ניטרו שונים אך עם אותם שמנים ומרכיבים אחרים).
מדוע לדעתך?
אתה חושב שהם לא מודעים לכל התאוריה מאחורי הרכבי הדלק והתאמתם לאקלים?
דוגמא זהה לכך היא MAGNUM.
הדרך היחידה להוזלת דלק לדעתי היא:
1.ייצור בעלויות נמוכות יותר (במזרח).
2.שימוש במרכיבים זולים יותר ופה צריך להיזהר.
יהיה מאד מפתיע אם מישהו ייצר דלק מיוחד לאקלים מסוים כמו שציינת.
אבל עזוב אותך מהדלק
אני גר בפ"ת ואשמח לבוא לראות אתכם מטיסים ואולי גם להצטרף אם זה לא מפריע לכם.
מה דעתך?
כולה שאל אים יש דלק
יש למישהו דלק COOL POWER למכירה?
דבר עם בחור בשם אסף
052-6026583 הוא רוצה למכור 2 גלונים.
תודה רבה :)
האם יש מחסור בדלק 30%? CP