שלום.
מנוע - TGY AerodriveXp SK Series 35-30 1100Kv / 345w
בקר - Mystery 30A BEC Brushless Speed Controller Blue Series
פרופ - 11-5.5
סוללה : 2200
האם סביר שזמן הטיסה הוא 9-10 דקות בלבד ?
(טיסה רגועה , לא בפול מצערת)
אבי
שלום.
מנוע - TGY AerodriveXp SK Series 35-30 1100Kv / 345w
בקר - Mystery 30A BEC Brushless Speed Controller Blue Series
פרופ - 11-5.5
סוללה : 2200
האם סביר שזמן הטיסה הוא 9-10 דקות בלבד ?
(טיסה רגועה , לא בפול מצערת)
אבי
מה היה מצב הסוללה לאחר 9-10 דקות? יכול להיות שנשאר לך עוד זמן טיסה.
גלעד
עצה פשוטה : שים לידך מד מודד מתחים [אם יש לך] רצוי לקנות אחד כזה לשטח ותעשה עוד טסט תבדוק שנית אם המכשיר מה מצב הסוללה אחרי 9 דקות הטסה אם זה חרג במינוסים מתחת לנתון הממוצע או קרוב לממוצע ....
מקווה שעזרתי ...
נערך לאחרונה על ידי ahifly; 30-11-2010 בשעה 15:42:44.
כי גז נאיץ ונעופה![]()
אוהב להטיס טיסנים לבנות ולהרכיב.[
בתחביב כ 5 שנים.
תקנה ביפר אצל הסיני, הוא יצפצף ויהבהב חזק מאוד שתי דקות לפני שנגמרת לך הסוללה.
זה עולה בסביבות ה20 שקלים לכל היותר
ביפרים וצפצפות למיניהן זה לא תחליף למדידה של המתח שנצרך. יכול להיות שיש לך פרופ גרוע שמבזבז המון משאבים, יכול להיות שיש לך תא דפוק בסוללה שצונח לפני האחרים, יכול להיות שהבקר שלך מתחמם כי הוא עובד מאוד קרוב לגבול שלו, אלה דברים שצריך למדוד ולא לחכות שהטיסן בקושי יחזיק את עצמו ולדאות לנחיתה בכל פעם.
אצלי עם פרופ 12X6 הוא עשה 15 דקות בטיסה רגועה....
תבדוק צריכת זרם כמו שהציעו.
עשר דקות באויר זה 60/10=6C
6C לסוללת 2200 זה2.2*6=13A סביר מאוד לטיסה רגועה בחצי מצערת ומעלה.
בסה"כ מדובר על צריכה ממוצעת של 150W לטיסן של קילו - סביר מאוד.
מה שכן, כל אחד "מרגיש אחרת לדבי הסוללה שלו, לא ציינת אם נחתת כי הבקר "חתך" את הסוללה או כי חשת שיש ירידה בכח הסחיבה.
אני גם לא שולל את העובדה שלא איזנת פרופ וכן הקיזוזים שלך לא אופטימליים.
כשאני מטיס את הפאןקאב (של גיא, שלי עוד מתחבא ממני בקופסא) אני יכול חצי מהזמן להחזיק מצערת על אפס וסתם לתת לו לגלוש.
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
תודה למשיבים .
הבנתי מתשובתו של בוגל , ש 10 דקות זה זמן טיסה סביר .
מקווה שבקרוב יגיע משלוח הפרופים שהזמנתי אצל היפני , ואראה אם פרופ 12-6 , משנה
את משך הטיסה , לטוב או לרע .
תודה , אבי .
או שתפסיק להתחכם ולנחש ותקנה כזה:
http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10786
שלום ,
אין לי אומנם FUN CUB אבל - הסטאפ שציינת זהה לשלי על ULTIMATE - אותו המנוע , עם אותו פרופ - הבקר שלי של 60A במקום ה- 30A שלך - ממדידת הזרם שביצעתי על הסטאפ הזה אצלי אתה כבר בבעיה !
עם הפרופ הזה המנוע צורך מקסימום של 33A הבקר שלך רק 30A לאורך זמן עלול להשרף .כמו כן אם תחליף לפרופ 6*12 אתה כבר תגיע לתצרוכת של 43A - הרבה מעבר למגבלת הבקר וכמו כן למגבלת המנוע שהיא 35A ...
זמני הטיסה שלי על אף השוני בין הטיסנים ומאפייני הטיסה עומד על כ 10 דקות ואני משתולל איתו ...
לכן עצה לי החלף בשלב ראשון את הבקר לחזק יותר - כך גם יתחמם פחות ולא יהיה בסכנת שריפה .
כמו כן לטעמי אין סיבה וממש לא מומלץ לעלות לפרופ 6*12 מכיוון שאתה עלול לשרוף את המנוע ! והשילוב של הפרופ הזה עם המנוע הוא מוצלח מאוד .
שלישית תשתמש רק בפרופי APC ולא בתחליפים הזולים מהסיני - ממש לא מומלצים , כמו כן תאזן את הפרופ לפני ההרכבה .
רביעית ואחרונה - מצטרף לקודמי ולהמלצה לרכוש מהסיני את מד ההספק שאייל המליץ לך - הוא מספק מידע על הספק ,מתחי תא,צריכת זרם ועוד ... על מנת לקבל את הנתונים שציינתי למעלה בעצמך , ולקבל החלטות נכונות בבניית הסט אפ הבא...( מבלי לשרוף שום דבר בדרך .. )
מקווה שעזרתי
נערך לאחרונה על ידי shaharg; 30-11-2010 בשעה 21:47:46.
בברכה ,
שחר ג.
ההבדל בין מי שאתה ,
לבין מה שאתה רוצה להיות ,
הוא במה שאתה עושה ...
ושיהיה לכולנו רק טוב
אבי, אל תרוץ להחליף את הבקר.
שחר, אתה בטוח שיש לך 35-30 (אולי אתה מתייחס ל-35-36?)? אני הטסתי עם המנוע הזה ו- 12X6 לא מעט טיסות וגם במדידה המנוע הזה ב-WOT לא הגיע המעבר ל-27 אמפר.
תבדוק פה מדידות על הפאן-קאב - עם פרופ 13X6.5 הוא צורך 29A.
אגב,
הפאן קאב שלי (נו טוב של גיא שנותן לי באדיבות רבה להטיסו קצת) טס מעולה עם פרופ 10X5
ירידה של אינץ בקוטר יכולה להתבטא ב30% פחות תצרוכת הספק או בעברית (גסה) 30% יותר זמן באויר.
שווה בדיקה.
Boogle ולא Google קפיש?
על טעויות- משלמים, על שגיאות - משלמים יותר ...
צדק- זה כוכב במערכת השמש אין מה לחפש אחריו.
בלוגים ומאמרים שימושיים: לכו חפשו תחת שם המשתמש שלי
נערך לאחרונה על ידי avimag; 01-12-2010 בשעה 11:47:32.