חופת fpv לפאן קאב

נכתב במקור על ידי
ronmen
היי,
היום גם אני מתקנתי מצלמה + משדר (ללא החופה המושקעת שלך) נראה לי שיצאה לי אותה תוספת במשקל בגלל משקולות האיזון, מהם ההבדלים בטיסה לעומת פאן-קאב "נקי"?
תודה מראש
ההבדל בהתנהגות הטיסן גדול מאד. זה עדיין פאן קאב מהיר וזריז אבל ההבדל הוא בעיקר בהמראה ובנחיתה - הטיסן משמעותית מרגיש יותר כבד. בהמראה- חייבים לרוץ איזה 5-10 מטר על המסלול לצבור מהירות ועילוי מספקים כדי להמריא טוב, אפשר לפתוח טיפה מדפים אבל לא יותר מדי כי אז הוא מתרומם לאוויר לפני שנצברה מספיק מהירות וזה גורם להזדקרות היישר לתוך האדמה. קרה לי פעמיים כבר
. בנחיתה - טיפ טיפה מדפים וצריך לנחות עם מנוע טיפה עובד, ממש על 10-15%, ולא עם מנוע סגור לגמרי כמו שאני רגיל בדאייה כי אחרת הוא יורד מהר מדי ואם פותחים מדפים המהירות יורדת ושוב - סכנת הזדקרות. באוויר הוא טס נחמד מאד, אני משאיר טיפ טיפה מדפים לאורך הטיסה כי אחרת הוא מושך מעט למטה גם כשהמנוע עובד (מרכז כובד מאוזן) וצריך כל הזמן לתקן מעט למעלה. דבר אחרון- חובה למתוח 2-3 גומיות עבות בין הגלגלים הקדמיים אחרת בנחיתה קשה להם להחזיק את המשקל הנוסף. צריך להזהר לא להקשיח שם יותר מדי אחרת כל השיכוך הולך לאיבוד והמכה בנחיתה מגיעה ישירות לגוף.
בגדול- זו לא הפלטפורמה המושלמת לfpv, אבל זה אפשרי ואפילו מהנה 
יגאל- חיסרון יחיד בשיטה שהצעת הוא שהיא תלויה בשטח ההטסה. אם למשל בציר כיוון השמש יש כביש במרחק כמה מאות מטרים זו בעיה..
Gil Friman
שישי בבוקר באנדרטה
------------------------------
T-rex 500E 3GX -
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9
Gil Friman
-------------------------------
T-rex 600esp FBL
רחפן f450 fpv
MS Composite Swift II