שלום אני חדש בתחום וראיתי אתמול את התוכנית בערוץ 10.
מה דעתכם על הפנטום כרחפן למתחילים?
הרבה תודה.
שלום אני חדש בתחום וראיתי אתמול את התוכנית בערוץ 10.
מה דעתכם על הפנטום כרחפן למתחילים?
הרבה תודה.
הפנטום אחד הרחפנים הטובים בשוק היום ולא רק למתחילים.
DJI Phantom
Htcfun (28-09-2013)
אני חדש בתחום, אני רוצה רחפן שלא צריך עזרה בכיוון שלו, אני רוצה להיות עצמאי. האם הפנטום מתאים למתחילים ללא עזרה?
תודה על העזרה.
עמית.
כן הוא סבבה. יש לך את התקציב?
הפנטום סבבה באמת, אבל, נורא יקר ולא רק בארץ, וגם אי אפשר להתקדם עם הציוד שלו (חוץ מאשר עם עוקרים ממנו את הנזה לשימוש אחר...), בקצת יותר מחצי עלות קונים משהו שרוב החלקים (שלט לדוגמא) יכולים להתקדם הלאה.
יש לינק לכתבה בערוץ 10?
וזאת הכתבה שהתפרסמה בישראל היום:
http://www.israelhayom.co.il/article/118933
ניתן להניח שהבחור ה"חובב המקצועי" שמופיע בכתבה אינו מחזיק ברשיון מפעיל כטב"ם ולא עבר הסמכת ומבחני רת"א (מטיס חוץ או פנים), אני בטוח ב 100% שהכלי שלו לא עבר את רת"א כי הוא לא יכול לעבור רת"א. ולפי מה שנראה בכתבה הוא עובר על החוק (תקנה 180ז - אין להטיס 250מ מריכוזי אוכלוסין ונראה שהוא מטיס בשטח בנוי), בנוסף נראה שהוא עושה שימוש ברחפן למטרה מסחרית כלומר לא למטרת "ספורט או שעשוע".
מכל אלו ניתן להסיק שהוא עובר על החוק בצורה מסוכנת ואין ללמוד מעבריין כמוהו אין להתנהל, אני ממליץ להתרחק משכמותו.
לא יעבור הרבה זמן עד שדבר כזה יקרה בארץ בגלל אנשים שמציגים את השימוש בכטב"מים בצורה כזאת
למתחיל בתחביב, אני ממליץ לך לקרוא את שרשור הנעוצים בראש הפורום, להתחבר עם אנשים שמטיסים בכל שישי-שבת להתחיל עם רחפן ו SETUP בסיס ולא יקר ומשם להקדם. אם הפרוטה בכיסך האפרויות בלתי מוגבלות ואפשר להגדיר מטרות ולקנות ציוד בהתאם.
מהיכן אתה בארץ? אתה מוזמן להצטרף אלי![]()
"If everything seems under control, you're not going fast enough" Mario Andretti
לפותח השרשור:
הפאנטום רחפן נחמד מאוד וטוב למתחילים ללא ידע קודם - אך קח בחשבון שהוא יקר וקרא כל מה שרשמו פה בקשר לחוקים ונהלים של רת״א.
מאיפה אתה? אתה מוזמן להצטרף אלי בכיף.