במקור שם הפוסט היה אמור להיות "גיבל ב-24$ ל-Explorer HD"..... חשבתי לרשום מדריך מלא, לצורך העניין נלקחו 2 סרבואים 9G עם 160 מעלות (10$ אחד) ו-PTZ זול ב-4$ ל-PAN ו-Tilt, אהה וגם קוביית לגו Duplo ל-3+.... בלי מדריך מלא,
בגדול לוקחים PAN/Tilt מלבישים אותו על הצד על איזה התקן, במקרה הזה פרקתי סרבו ישן והתאים בול עם הברגים ללוח ה-450, ובמקום PAN יש Roll, קוביית הלגו מתאימה בול להתקן החיבור שבו אמורה לשבת מצלמה (אני לא מבין איזו מצלמה אמורה לשבת שם), הלגו מתאים בדיוק מכל הכיוונים ומחוזק, אפילו לא צריך לאבטח!, היה צריך לעקם זווית בקצה הבולט של קוביית הלגו,
נקודות שעשיתי:
מאובטח בדבק, בחיבורי הסרבו למניעת חופשים וחיזוק
Locktight בהברגות
חסמתי את כל החופשים האפשריים שהיו בהתקן, בסרבו ה-Roll שיושב בתוך מיקום ייעודי ולא מוברג, שמתי טיפה איזולירבנד שמנע את החופש.
שייפתי עם סכין פינות שהשתפשפו בתנועה (מיקרומטרים בודדים),
הוספתי אום שהתאים בדיוק בחיבור של התושבת לסרבו ה-Roll שכל שאר ההתקן יושב עליו
הכל יושב על ג'ל עם חיזוק בגומיות
זה נראה כרגע כך:
עבד לא רע בתחום הייצוב, אבל רעד טיפה בתמונה (לפני חיזוקי חופשים אחרונים וגומיות בציר), אני עוד אעדכן על ההגדרות של ה-Arducopter בערב...
ואז ראיתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/Pan-Tilt-for...item3cd0e9878e
![]()
PTZ ייעודי ל-מצלמה הזו!, קניתי מייד, לא 4$, 22$ עם משלוח, אבל יותר טוב, עידכון עוד חודש (כשיגיע).... אני גם אחפש עכשיו סרבואים יותר טובים, אלו שיש לי יישארו על ההתקן שבניתי כבר, נראה שיתאים יותר טוב לתושבת גוף הסרבו כ-Roll במקום PAN, והכי חשוב ב-Tilt זה רק מסתובב בציר ולא יעלה למעלה ולמטה כמו הגרסה המאולתרת שלי.
הגדרות ה-Arducopter לשימוש בגימבל:
https://code.google.com/p/arducopter/wiki/AC2_Camera
את סרבו ה-Roll מחברים על לוח ה-Ardu ב-A10 (בהגדרות זה RC10)
את סרבו ה-Tilt ב-A11 בתפריט RC10
שמים V על Stabalize tilt וגם על ה-Roll.
מחברים בטריה ועושים בדיקה ראשונית ע"י הזזת הכלי, אם צריך להפוך כיוון ל-Roll או Tilt שמים V על Reverse בערוץ המתאים.
ברירת מחדל של זויות היא 45 מעלות. הסרבואים שלי הם 160 מעלות - 80 מעלות לכל צד.
אי אפשר משום מה לחבר את הגלגל שיניים ממורכז בדיוק על הסרבו וכך, ההתקן מסתובב בערך ב-10 מעלות יותר לצד אחד.
צריך לשחק הרבה עם המעלות של מינימום ומקסימום בשביל להגיע ל - מירכוז הגימבל בהתחלה, תווך תנועה, רזולוציה תנועה, הרזולוציה נשלטת ע"י ערכי המקסימום ומינימום של השלט שניתן להגדיר בין 800-2200 בערך....
כל פעם משחקים בערכים ובודקים שבתזוזה נשאר מאוזן לקרקע, מקפידים לא להגיע למחסום מכאני של הסרבו או שמשהו עוצר אותו במתקן.
בסוף ניתן להוסיף ערוצים בשלט שישנו את מירכוז הזויות שימשיכו להתאזן יחסית לזוית הכלי, אצלי הוספתי את ערוץ 6 רק ל-Tilt, אני לא רואה סיבה לשלוט על ה-Roll אלה אם כן לא מגיעים למירכוז טוב וקיזוז מהשלט עובד (אבל מתבזבז על זה ערוץ מהשלט),
הערוץ נקבע מרובליקת "input channel".
הנה ההגדרות שעבדו אצלי בסוף עם סרבואים 160 מעלות:
![]()