שמות משתמשים לתיוג

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: [מדליק] גימבל פשוט ל-Boscam ExplorerHD HD19

תודה!
    93
    הודה 218 פעמים ב 170 הודעות
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל [מדליק] גימבל פשוט ל-Boscam ExplorerHD HD19

במקור שם הפוסט היה אמור להיות "גיבל ב-24$ ל-Explorer HD"..... חשבתי לרשום מדריך מלא, לצורך העניין נלקחו 2 סרבואים 9G עם 160 מעלות (10$ אחד) ו-PTZ זול ב-4$ ל-PAN ו-Tilt, אהה וגם קוביית לגו Duplo ל-3+.... בלי מדריך מלא,
    בגדול לוקחים PAN/Tilt מלבישים אותו על הצד על איזה התקן, במקרה הזה פרקתי סרבו ישן והתאים בול עם הברגים ללוח ה-450, ובמקום PAN יש Roll, קוביית הלגו מתאימה בול להתקן החיבור שבו אמורה לשבת מצלמה (אני לא מבין איזו מצלמה אמורה לשבת שם), הלגו מתאים בדיוק מכל הכיוונים ומחוזק, אפילו לא צריך לאבטח!, היה צריך לעקם זווית בקצה הבולט של קוביית הלגו,
    נקודות שעשיתי:
    מאובטח בדבק, בחיבורי הסרבו למניעת חופשים וחיזוק
    Locktight בהברגות
    חסמתי את כל החופשים האפשריים שהיו בהתקן, בסרבו ה-Roll שיושב בתוך מיקום ייעודי ולא מוברג, שמתי טיפה איזולירבנד שמנע את החופש.
    שייפתי עם סכין פינות שהשתפשפו בתנועה (מיקרומטרים בודדים),
    הוספתי אום שהתאים בדיוק בחיבור של התושבת לסרבו ה-Roll שכל שאר ההתקן יושב עליו
    הכל יושב על ג'ל עם חיזוק בגומיות

זה נראה כרגע כך:

Click image for larger version. 

Name:	IMAG1143.jpg 
Views:	274 
Size:	501.0 קילובייט 
ID:	88842Click image for larger version. 

Name:	IMAG1144.jpg 
Views:	265 
Size:	504.8 קילובייט 
ID:	88843Click image for larger version. 

Name:	IMAG1145.jpg 
Views:	268 
Size:	498.8 קילובייט 
ID:	88844Click image for larger version. 

Name:	IMAG1146.jpg 
Views:	262 
Size:	504.6 קילובייט 
ID:	88845Click image for larger version. 

Name:	IMAG1156.jpg 
Views:	255 
Size:	503.2 קילובייט 
ID:	88846

עבד לא רע בתחום הייצוב, אבל רעד טיפה בתמונה (לפני חיזוקי חופשים אחרונים וגומיות בציר), אני עוד אעדכן על ההגדרות של ה-Arducopter בערב...

ואז ראיתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/Pan-Tilt-for...item3cd0e9878e

Name:	03-2_zpse43117a1.jpg 
Views:	271 
Size:	177.8 קילובייט 
ID:	88838 Click image for larger version. 

Name:	02-4_zps833ca36f.jpg 
Views:	256 
Size:	166.6 קילובייט 
ID:	88839

PTZ ייעודי ל-מצלמה הזו!, קניתי מייד, לא 4$, 22$ עם משלוח, אבל יותר טוב, עידכון עוד חודש (כשיגיע).... אני גם אחפש עכשיו סרבואים יותר טובים, אלו שיש לי יישארו על ההתקן שבניתי כבר, נראה שיתאים יותר טוב לתושבת גוף הסרבו כ-Roll במקום PAN, והכי חשוב ב-Tilt זה רק מסתובב בציר ולא יעלה למעלה ולמטה כמו הגרסה המאולתרת שלי.

הגדרות ה-Arducopter לשימוש בגימבל:
    https://code.google.com/p/arducopter/wiki/AC2_Camera
    את סרבו ה-Roll מחברים על לוח ה-Ardu ב-A10 (בהגדרות זה RC10)
    את סרבו ה-Tilt ב-A11 בתפריט RC10

שמים V על Stabalize tilt וגם על ה-Roll.
    מחברים בטריה ועושים בדיקה ראשונית ע"י הזזת הכלי, אם צריך להפוך כיוון ל-Roll או Tilt שמים V על Reverse בערוץ המתאים.
    ברירת מחדל של זויות היא 45 מעלות. הסרבואים שלי הם 160 מעלות - 80 מעלות לכל צד.
    אי אפשר משום מה לחבר את הגלגל שיניים ממורכז בדיוק על הסרבו וכך, ההתקן מסתובב בערך ב-10 מעלות יותר לצד אחד.
    צריך לשחק הרבה עם המעלות של מינימום ומקסימום בשביל להגיע ל - מירכוז הגימבל בהתחלה, תווך תנועה, רזולוציה תנועה, הרזולוציה נשלטת ע"י ערכי המקסימום ומינימום של השלט שניתן להגדיר בין 800-2200 בערך....
    כל פעם משחקים בערכים ובודקים שבתזוזה נשאר מאוזן לקרקע, מקפידים לא להגיע למחסום מכאני של הסרבו או שמשהו עוצר אותו במתקן.
    בסוף ניתן להוסיף ערוצים בשלט שישנו את מירכוז הזויות שימשיכו להתאזן יחסית לזוית הכלי, אצלי הוספתי את ערוץ 6 רק ל-Tilt, אני לא רואה סיבה לשלוט על ה-Roll אלה אם כן לא מגיעים למירכוז טוב וקיזוז מהשלט עובד (אבל מתבזבז על זה ערוץ מהשלט),
    הערוץ נקבע מרובליקת "input channel".
    הנה ההגדרות שעבדו אצלי בסוף עם סרבואים 160 מעלות:

Name:	MP-Gimbal.jpg 
Views:	185 
Size:	147.5 קילובייט 
ID:	88865
    נערך לאחרונה על ידי sevet; 22-04-2013 בשעה 08:34:28.

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ברירת מחדל תגובה: [מדליק] גימבל פשוט ל-Boscam ExplorerHD HD19

שי הרעידות לא באות מההתקן שלך אלא ממיקום הקונסטרוקציה... השלונית הקדמית מתאימה למיקום מצלמת ccd קלה שפחות רגישה לרעידות ממצלמת cmos - יש הרבה גמישות של הלשונית הזאת וכשיש שם משקל אז בכלל הכל רועד. תנסה למקם על הפלטה העליונה או להקשיח את הפלטה הקדמית מלמטה עם חתיכת דיקט תעופתי ותקבל תוצאות טובות יותר מבחינת רעידות.
    אגב, אפשר לעשות את זה הרבה יותר פשוט, לא צריך קוביית לגו:

Name:	ImageUploadedByTapatalk1366561825.699780.jpg 
Views:	249 
Size:	66.6 קילובייט 
ID:	88847
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

תודה!
    93
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

בהתקן שלי אי אפשר לשים את ה-Tilt (כשה-PAN הוא Roll) מאוזן לקרקע ועליו מצלמה. במקרה כזה המצלמה תגיע לשאר החלקים... ה-PTZ שלנו שונים, וגם המצלמה יותר גדולה.... במתקן 4$ שלי כל מקום אחר או עוצר את התנועה או יפגע בפרופים, הרעידות היו בהתחלה ואז הוספתי עוד חיזוקים לחופשים, חוץ מחופש אחד במרכז ה-Roll שמגיע מהסרבו, בערך ב-45 מעלות החופש מפסיק, הוספתי שם גומייה על ה-Roll, לא בדקתי את ההתקן הנקי מחופשים עם גומייה עדיין. זה היה לא רע מדי גם קודם, היו רעידות אבל לא ג'לי (רעידות ולא ויברציות)

וגם דיי מוזר היה לעוף כשהזווית של הוידאו לא משתנה, צריך לשים לב לקו האופק בשביל לדעת אם הרחפן מקבל זווית חריפה מדי בגלל פרץ רוח..... שהוא קיבל.... וברח.... ועשיתי טעות.... וברח עוד יותר..... נגמרת הבטריה.... איבוד וידאו.... נחיתה חצי עיוורת.... חיפוש 40 דקות.... guy1a לעזרה, מנחה אותי עם הקורדינטות שהבאתי לו מההקלטה (שלא הצלחתי לשים ואני אכתוב גם על זה.., תודה guy!), מציאת הרחפן במיקום המדוייק ש-guy1a אמר וגם בעזרת הצפצפה של הבטריה (שמתה, עוד 20$ ירדו לטימיון, אבל יצאתי בזול).... שאר הפרטים יותר מביכים ולא יפורסמו לעולם.

שאלה: בתמונה ששמת, הבאזר שיש לך שם, מחובר ללוח ומצפצף בבטריה נמוכה ו-Arm/Disarm? קניתה רגיל ובניתה מעגל או אחד מוכן? אם כן, איזה?
    נערך לאחרונה על ידי sevet; 21-04-2013 בשעה 20:04:46.

תודה!
    127
    הודה 162 פעמים ב 117 הודעות
    הוזכר
    1 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי sevet צפיה בהודעה
    במקור שם הפוסט היה אמור להיות "גיבל ב-24$ ל-Explorer HD"..... חשבתי לרשום מדריך מלא, לצורך העניין נלקחו 2 סרבואים 9G עם 160 מעלות (10$ אחד) ו-PTZ זול ב-4$ ל-PAN ו-Tilt, אהה וגם קוביית לגו Duplo ל-3+.... בלי מדריך מלא,
    בגדול לוקחים PAN/Tilt מלבישים אותו על הצד על איזה התקן, במקרה הזה פרקתי סרבו ישן והתאים בול עם הברגים ללוח ה-450, ובמקום PAN יש Roll, קוביית הלגו מתאימה בול להתקן החיבור שבו אמורה לשבת מצלמה (אני לא מבין איזו מצלמה אמורה לשבת שם), הלגו מתאים בדיוק מכל הכיוונים ומחוזק, אפילו לא צריך לאבטח!, היה צריך לעקם זווית בקצה הבולט של קוביית הלגו, הכל מאובטח בדבק ו-Locktight ויושב על ג'ל וחיזקתי בגומיות, זה נראה כרגע כך:

Name:	IMAG1143.jpg 
Views:	274 
Size:	501.0 קילובייט 
ID:	88842Click image for larger version. 

Name:	IMAG1144.jpg 
Views:	265 
Size:	504.8 קילובייט 
ID:	88843Click image for larger version. 

Name:	IMAG1145.jpg 
Views:	268 
Size:	498.8 קילובייט 
ID:	88844Click image for larger version. 

Name:	IMAG1146.jpg 
Views:	262 
Size:	504.6 קילובייט 
ID:	88845Click image for larger version. 

Name:	IMAG1156.jpg 
Views:	255 
Size:	503.2 קילובייט 
ID:	88846

עבד לא רע בתחום הייצוב, אבל רעד טיפה בתמונה, אני עוד אעדכן על ההגדרות של ה-Arducopter בערב...

ואז ראיתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/Pan-Tilt-for...item3cd0e9878e

Name:	03-2_zpse43117a1.jpg 
Views:	271 
Size:	177.8 קילובייט 
ID:	88838 Click image for larger version. 

Name:	02-4_zps833ca36f.jpg 
Views:	256 
Size:	166.6 קילובייט 
ID:	88839

PTZ ייעודי ל-מצלמה הזו!, קניתי מייד, לא 4$ (22$ עם משלוח) אבל יותר טוב, עידכון עוד חודש (כשיגיע).... אני גם אחפש עכשיו סרבואים יותר טובים, אלו שיש לי יישארו על ההתקן שבניתי כבר, נראה שיתאים יותר טוב לתושבת גוף הסרבו כ-Roll במקום PAN, והכי חשוב ב-Tilt זה רק מסתובב בציר ולא יעלה למעלה ולמטה כמו הגרסה המאולתרת שלי.
    אם רק היית יודע את כוח השיכנוע שלך עלי והיה אכפת לך, היית מפסיק לאלתר ליצוק מולי שמנת מתוקה ולשגע אותי עם ציין לייזר.
    אחלה מציאה. עכשיו אשב מול המחשב ואעשה עצמי מחושב ולא ממהר להזמין כי אין כמו לשקר לעצמך.
    Airplanes don't mind if you like to look at other airplanes

5. המשתמשים הבאים אמרו תודה לObserver על הודעתו:

sevet (22-04-2013)

תודה!
    462
    הודה 569 פעמים ב 442 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

שי זה באזר איתור מהסיני, חפש discovery buzzer שם. הוא מחובר למקלט ומתוכנת לפעול בפיילסייף בנוסף לrth, ככה אני יודע מהאוזנייה מתי הרחפן נכנס לfailsafe ומתי הוא יוצא ממנו (כשהבאזר מפסיק) כדי שאדע לקחת חזרה שליטה עליו, וגם כמובן מחובר למתג לאיתור במקרה הצורך. אפשר לדעתי גם להכין כזה לבד עם באזר רגיל וטרנזיסטור npn אבל היה לי בבית אז לא טרחתי לשפצר לבד.
    Gil Friman

-------------------------------
    T-rex 600esp FBL
    רחפן f450 fpv
    MS Composite Swift II
    Mountain Models EVA Sport
    Hitec Aurora 9

תודה!
    93
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי Observer צפיה בהודעה
    אם רק היית יודע את כוח השיכנוע שלך עלי והיה אכפת לך, היית מפסיק לאלתר ליצוק מולי שמנת מתוקה ולשגע אותי עם ציין לייזר.
    אחלה מציאה. עכשיו אשב מול המחשב ואעשה עצמי מחושב ולא ממהר להזמין כי אין כמו לשקר לעצמך.
    אני אחוז דיבוק, נכנסתי לעולם שלם של גאג'טים שלא נגמר..... ודווקא התחלתי להרגע בעולם המחשבים וטלפונים (הטלפון שלי כבר בן כמעט חצי שנה וזה הישג ).....

תודה Friman, אמרת לי כבר על הבאזר באמת (ואכן הוזמן כבר...) אבל לרגע שכחתי..... ואז כמו ש-Observer אמר..... מה שבקנה זה:

Buzzer ללוח הארדואינו שמתחבר ל-A5 ומצפצף פעמיים ב-Arm, פעם אחד ב-Disarm ובבטריה חלשה - צריך מעגל הגנה אבל קניתי מוכן - http://www.ebay.com/itm/271087701723...84.m1497.l2649
    אני מקווה שזה מתאים, זה אמור להתאים ולחסוך לי לעלות עם צפצפה על הבטריה - וכמו שגיליתי כשהקוואד מתרסק, אם החשמל מחובר אז הבאזר של הבטריה עוזר למצוא אותו..... (נעשה תחרות איזה באזזר יותר חזק ) קניתי שניים.....
    אחרי שראיתי את זה: http://www.sishobby.com/index.php?id...roller=product על ה-NightQuad, עם סרטונים, קניתי את זה:
    http://dx.com/p/infrared-18-led-illu...y-camera-31632
    לשים לדים אינפרה אדום על מצלמת ה-CCD בלילה ולצלם סרטונים כמו ה-NightQuad, אני גם אעשה את הגימבל מודולרי שיהיה קל להחליף בין מצלמת יום ללילה בהינף גומייה.
    וגולת הכותרת - Micro Quad ללא פשרות מבוסס Cirus עם GPS, ו-FPV מלא.......

תעצרו אותי בבקשה! אישתי התחילה לשים לב לעניין..... אני רוצה לישון....

תודה!
    2
    הודה 155 פעמים ב 138 הודעות
    כניסות לבלוג
    1
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

יש לי באזר כזה שאני מפעיל על 3 תאים במקום 5V ועדיין לא מציאה .

תודה!
    93
    הוזכר
    0 הודעה/ות
    תויג
    0 שרשור/ים

ציטוט נכתב במקור על ידי igalr צפיה בהודעה
    יש לי באזר כזה שאני מפעיל על 3 תאים במקום 5V ועדיין לא מציאה .
    בחיפושים הגעתי משדה חיטה והתחלתי לשמוע את הבאזר הלא יותר מדי חזק מהבטריה ושמחתי מאד כי אפילו עם נ.צ. מדוייק לא הייתי מוצא אותו שם, למחתי הוא היה גם בדיוק מחוץ לשדה החיטה (אולי זה היה שעורה??).

עידכנתי את המדריך קצת עם יותר פירוט.

נושאים דומים

1. [מוצר חדש] HD19 FPV HD Mini Camera Lens 146deg First Person View for Aerial Photography
    על ידי flyman בפורום פורום FPV וצילום אווירי
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 25-03-2013, 21:52:44
  2. תל אביב והסביבה גימבל 2 ערוצים
    על ידי sharonx בפורום ציוד FPV ורחפנים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 08-03-2013, 10:50:18
  3. [מדליק] פשוט טיסה מדליקה !
    על ידי guyro בפורום פורום מסוקי דלק
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 24-11-2012, 16:06:24
  4. [מדליק] פשוט מדליק לגמרי