במקור שם הפוסט היה אמור להיות "גיבל ב-24$ ל-Explorer HD"..... חשבתי לרשום מדריך מלא, לצורך העניין נלקחו 2 סרבואים 9G עם 160 מעלות (10$ אחד) ו-PTZ זול ב-4$ ל-PAN ו-Tilt, אהה וגם קוביית לגו Duplo ל-3+.... בלי מדריך מלא,
בגדול לוקחים PAN/Tilt מלבישים אותו על הצד על איזה התקן, במקרה הזה פרקתי סרבו ישן והתאים בול עם הברגים ללוח ה-450, ובמקום PAN יש Roll, קוביית הלגו מתאימה בול להתקן החיבור שבו אמורה לשבת מצלמה (אני לא מבין איזו מצלמה אמורה לשבת שם), הלגו מתאים בדיוק מכל הכיוונים ומחוזק, אפילו לא צריך לאבטח!, היה צריך לעקם זווית בקצה הבולט של קוביית הלגו, הכל מאובטח בדבק ו-Locktight ויושב על ג'ל וחיזקתי בגומיות, זה נראה כרגע כך:

עבד לא רע בתחום הייצוב, אבל רעד טיפה בתמונה, אני עוד אעדכן על ההגדרות של ה-Arducopter בערב...
ואז ראיתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/Pan-Tilt-for...item3cd0e9878e
PTZ ייעודי ל-מצלמה הזו!, קניתי מייד, לא 4$ (22$ עם משלוח) אבל יותר טוב, עידכון עוד חודש (כשיגיע).... אני גם אחפש עכשיו סרבואים יותר טובים, אלו שיש לי יישארו על ההתקן שבניתי כבר, נראה שיתאים יותר טוב לתושבת גוף הסרבו כ-Roll במקום PAN, והכי חשוב ב-Tilt זה רק מסתובב בציר ולא יעלה למעלה ולמטה כמו הגרסה המאולתרת שלי.