אומנם זה קשור ישירות למיג 29 .. אבל גם באופן כללי ולכן החלטתי לפתוח שירשור חדש עם שם מתאים...
לאחר שהשקעתי חודשיים בערך במיג .. ולאחר שאתמול בדקתי מספר קומבינציות של פרופ' עם המנוע..
אני לאט לאט מתחיל להבין שאולי המיג שלי לא בנוי למהירות (כלומר אני לא בניתי אותו למהירות)..
חפרתי קצת בתאים האפורים שלי מתקופת לימודי הפיזיה ולהלן המסקנות שלי.. אשמח להבין אם אני טועה ואיפה...
אז ככה .. יש נוסחא פשוטה שמקשרת בין הספק למהירות ולכח.
כח * מהירות = הספק
יחידות הכוח הם בניטון .. ויחידות המהירות במטר לשניה ההספק בוואטים .
שטיסן טס מאוזן בפול מצערת ... הוא יגיע למהירות מירבית ששקול הכחות המאוזנים יהיה אפס.
כלומר כח המנוע שווה לכח החיכוך של הגוף עם האויר..
שטיסן צולל אנכית למטה (נניח בלי מנוע) הוא יגיע למהירות מירבית ששקול הכוחות האנכי יהיה אפס..
כלומר כח החיכוך שווה לכח המשיכה שפועל על הטיסן.
דוגמא:
נניח טיסן ששוקל 1.5 קילו , בקירוב 15 נייטון צולל בלי מנוע והמהירות המירבית שלו הינה 10 מטר לשנייה (אפשר לבדוק זאת עם לוגר ששומר את נתוני הגובה של הטיסן 3 פעמים בשנייה).
מכאן נובע שבמהירות 10 מטר לשנייה כח החיכוך שאויר גורם לטיסן הינו 15 נייטון .. בקירוב מסדר ראשון אפשר לחלץ את מקדם החיכוך שהוא 1.5 ...
עכשיו נחזור לטיסן שטס אופקית .. עם מנוע של 400W ..
כח החיכוך יהיה 1.5V .. המהירות V ... ההספק שצריך על מנת לשמור מהירות קבועה 1.5V^2
אם המנוע הוא 400W .. המהירות המירבית היא 16 מטר לשנייה או 58 קמ"ש....
זה בהנחה שכל ההספק מהמנוע מגיע לדחף.. ואנחנו יודעים שלא כך הדבר, נצילות המנוע הינה באיזור ה-70-80 אחוז.
ולכן ב 70% נצילות נקבל מהירות מירבית של 49 קמ"ש בלבד...
שימו לב שמדובר בחסם עליון על המהירות .. בהתחשב רק במקדם החיכוך של הטיסן ובהספק המנוע.. ללא קשר למשקל הטיסן, הפרופ' או פרמטרים אחרים.
עכשיו נחזור למיג....
גם שאני מעלה את המיג גבוה ונותן לו לצלול ללא מנוע (אין לי לוגר) הוא מתייצב על מהירות לא גבוהה, מה שמוביל אותי למסקנה שמקדם החיכוך שלו גדול..
מה שאומר שהוא לא בנוי למהירות.. וכרגע החסם הכי גדול שלו לגבי מהירות הינו החיכוך ולא פורפ' כזה או אחר.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא..וכמובן את ניסיונכם..
מקצה השיפורים שאני יכול לחשוב עליך זה שינוי מבנה של המיג על מנת להקטין לו את מקדם החיכוך...
או לשנות לו את המהלך של ההגהים ולהפוך אותו ל 3D