באיזה קונפיגורציה ?
ולמה ?
באיזה קונפיגורציה ?
ולמה ?
בעיקר בשביל זיהוי אוריינטציה בעיקר בלילה אבל גם ביום. ירוק ואדום הכי ניראים טוב. כחול הכי יפה ..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
ירוק / אדום
קדימה / אחורה
?
התקנתי ירוק מאחור אדום מקדימה בטיסה לילית האוריאנטציה טובה יותר מביום הקונפיגורציה המלאה שלי בפוסט של במדריך שלי בחתימה.
באור יום כמעט לא מבחינים בלדים שהתקנתי לצערי... אגב לוקח לי בערך אמפר אחד צריכה איך שאני מפעיל לפי מד המתח המותקן אצלי.
סיפור די טריוויאלי, אם יש בעיה יותר ממוקדת תגיד.
אמפר זה באמת המון, מהנסיון שלי 400mA למטר זה המספר.
Automated flight mission Quadcopter ReadyEdi 650SThttp://youtu.be/rzaK0uSDhbM
3Copter Limited edition www.youtube.com/watch?v=fsdy48G8IMU
APM 2.5.3
Futaba 7C
www.multirotor4fly.com
0525820007 Edi
skip to 0:50
התקנתי על כל זרוע סטריפ RGB
רציתי לחבר את הכל לארדואינו מה שדרש 12 יציאות.
בגלל אילוצים שונים אני יכול לשלוט על 6 יציאות PWM ועוד 4-5 יציאות ON OFF רגילות.
עכשיו אני חושב מה לעשות עם זה .
תפחיד את השכנה ..
כבר יצא לי פעם בריה מישהו שבא לראות את החייזרים ...
הלדים הם RGB מ HK
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=28514
האורך מתאים בידיוק לזרוע
לארדואינו חיברתי דרך MOSFET שממתג מתח מהסוללה .
כרגע זה מהבהב קבעתי ירוק קדימה (אולי אחליף לכחול)
ואדום אחורה (אורות ברקס ברכב)
יכול להיות שאחבר את ערוץ הPITCH ואשנה את עוצמת ההארה , בטיסה קדימה תאורה ירוקה תתחזק ובטיסה אחורה תאורה אדומה תתחזק.
חשבתי גם לחבר סונר כלפי מטה ולהבהב בהתאם לגובה מהקרקע.
MOV_0146.mp4
איזה ארדואינו אתה מדבר? אחד רגיל? כי לפי הוידאו יש לך Naza (אתה בטח יודע את זה)
כי אצלי זה הארדופלייר שהוסוג של ארדואינו ויש שם יציאות led שעוד לא חקרי למה משמשות (נראה לי או התראות או לפי פעילות מנועים..)
יש גם את הלוח הזה שאפשר לתכנת שיעשה מה שאתה רוצה:http://www.jdrones.com/jDoc/wiki:code_ioboard
זה מה שיש לך?
גם זה שדיברת על סונר בילבל אותי כי ב-Arduflyer נתמך סונאר שעוזר בייצוב גובה.
יש לי את הלוח מ JDRONES
נתתי לבן שלי לתכנת לי קצת את הלדים שיהבהבו והוא חיבר אותו הפוך ושרף את המעבד , נראה לי לא מוסרי לקנות עוד אחד אז חיברתי קצת FET ל PROMINI וזה עובד אפילו יותר טוב מזה של JDRONES כי ל PROMINI יש מייצב מתח שמאפשר חיבור ישיר לסוללה וגם הפינים שלהם לא מסודרים בצורה נוחה מבחינת ספריית PWM של ארדואינו.
אם יהיה סונר הוא רק בשביל לתת אינדיקציה ויזואלית .
אפשר לתת ללדים למשוך 400 מיליאמפר מארדואינו ?
אם אני זוכר נכון 328 שנמצא ב PROMINI יכול לדחוף 20MA שזה פחות או יותר לד בהיר אחד.
אני מדליק את הלדים באמצעות FET די גדול (יש 6 כאלה) , יכול לדחוף 2-3 אמפר , יכולת הזרם היא גבוהה אבל אני דיי מבואס כי המעגל הופך להיות קצת גדול .
הזמנתי גיוק אחד שנקרא דארלינגטון שגם הכרטיסון של JDRONES עושה בו שימוש , שיאפשר להקטין משמעותית הכל אם כי גם יכולת הזרם תרד ל 500 מילי בערך
אני מתחיל להתלהב מהלוח של JRDRONES.... הוא מוציא לארבעה לדים ביציאות שונות וגם מקבל את הטלמטריה מה-APM אז אפשר לתכנת לו לבדוק מה הערך של ערוץ מסויים, אולי היבהובים שונים לפי המוד, או ערוץ ניפרד וסתם סוגים שונים של היבהובים.... רק צריך לדאוג לא לחבר אותו הפוך![]()
JDRONES כתבו תוכנה שמקבלת MAVLINK ומהבהבת את הלדים בהתאם לכל מיני מצבים אפשר להשתמש בה בכל לוח של ארדואינו
אני קניתי את הלוח של JDRONES וגם אם לא היה נשרף לא הייתי ממליץ עליו למי שיודע להלחים באופן בסיסי , הם התקמצנו על מייצב ולכן צריך לתת לו מתח 5V להפעלה של המעבד וגם לחבר אותו למתח 12V להפעלה של הצרכנים.
יש אצל GOODLUCKBUY כרטיס FUNDUINO (תואם PROMINI) שעולה 6 ומשהו $ כולל משלוח .
היום הזמנתי כאלה :
http://www.ebay.com/itm/400440782133...84.m1439.l2649
עם קונקטורים וכו סה"כ העלות תיהיה פחות מ 10$ ללוח שיהיה פשוט יותר להפעיל מהלוח של JDRONES יהיה עמיד יותר , וזול הרבה יותר.
כיוון לPROMINI יש מייצב אפשר יהיה גם להפעיל אותו באופן עצמאי בלי חיבור לשום דבר פרט למתח 12V מהסוללה הראשית .
בדקתי עכשיו והדארלינגטון עולה בארץ 75 סנט
מה שאומר שההתקדמות תיהיה מהירה קצת יותר ממה שחשבתי בתחילה
אני שמתי לדים אדומים מקדימה וכחולים מאחורה. השלדה היא F450 אז שמתי לאורך השפה עד החצי מכל צד. (אחרת כל הצבעים "מתערבבים")
מתן.
שלושה טיסנים, קוואד, Tekno eb48.2, Schumacher k1 aero, Team associated b4.2, Venom creeper.
עוצמת הצפצוף קצת מאכזבת.
עוד קצת התקדמות .
אני מדליק ירוק מאחור וכחול מקדימה.
במצב חרום אני מוסיף כמה פליקרים של אדום.
מצב רגיל :
מצב חרום: