תגובה: שאלה בקשר ל DJI PHANTOM
הפנטום הוא כלי מעניין. הוא נראה כמו צעצוע, ובהתחלה חשבתי שזה צעצוע, אבל אחרי הטיסה הראשונה שלי איתו הבנתי שזה כלי מדהים. הוא טס (וגם עומד במקום) בצורה נהדרת, יש לו בקר טיסה מהטובים בשוק, כל הרכיבים בו איכותיים (ברמה סבירה) וזו פשוט חבילה שעובדת טוב. בשביל הטסה בסיסית לא צריך להחליף או לשדרג שום דבר.
הבעיה היא שמעבר לזה, אתה די נעצר שם. הוא מוגבל מאוד מבחינת המשקל שהוא יכול לשאת (עד 300 גרם נוספים, תוך קיצור דרמטי של זמן הטיסה), יש לו קצת בעיות של ויברציות אם אתה רוצה לצלם עם GOPRO (זה הופך את התמונה לג'לי) ואין מקום (או יכולת לשאת) סוללה גדולה יותר בשביל להאריך את זמן הטיסה. גם אין בו מקום למתקן דברים.
אם אתה רוצה סתם להטיס בטווח ראיה (בלי FPV וכו') כלי כיפי, פשוט, שמסוגל לסחוב GOPRO בקלות, ולא מפריע לך לטוס מתחת 10 דקות - אז זה הכלי בשבילך. לא צריך לחקור, לבנות, להתעסק וכו'. לחבר ולהטיס. DJI הוציאו לשוק עכשיו גימבל (מתקן לנשיאת מצלמה בצורה מאוזנת) שהופך אותו לבעל יכולת צילום מצויינת, אבל המגבלות של הטווח וזמן הטיסה נשארות, והגימבל עצמו עולה עוד 750 דולר ודורש קצת התעסקות בהרכבה.
אם אתה רוצה פלטפורמה יותר רצינית שתהיה יותר זמן באוויר, FPV וכו', ממליץ לך לבנות משהו קאסטום, אבל זה דורש התעסקות.
אז בשביל לסכם, הפנטום הוא כלי הרבה יותר טוב ממה שהוא נראה, וטס מעולה. אבל מטבע הדברים, הוא מוגבל ביכולת ובהיקף השדרוגים שהוא יכול לעבור.
אני מאוד נהנה מהפנטום שלי, וזה אחרי הרבה מסוקים וטיסנים. אם זה הכלי עבורך תלוי פחות בכסף (כי ב700 דולר אתה יכול להרכיב אחלה רחפן כולל שלט), ויותר בשאלה של האם יש לך 50+ שעות לקרוא, ללמוד, להרכיב ולכוון משהו בעצמך.
ส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็(ಠ益ಠส็็็็็็็็็็็็็็็็็็็